Varenie

Ahojte priatelia,hladam recept na saslik

risko74 - fotkarisko74, 2. februára 2016

ako vzdy,cakam navstevu z matusky Moskvy a okrem stolicnej vodky,chcem urobit kamaratom saslik,ale taky pravy,nie tie gebuziny z tesca a sainsburys co predavaju v sacku

@zareaguj


Diskusia k téme

kuchticka
Preco nepripravis nejake typicke slovenske jedlo pre navstavu? Ved mozu poznat a ochutnat I nase jedlo.
Prajem vela stastia vo vareni aby jim chutilo.
evanaaa
Prečo práve šašlik? Je to ich jedlo, to ako keby si prišiel ty na návštevu do Moskvy ( či kde) a oni by ťa ponúkli bryndzovými haluškami alebo rezňom. Práve to by si mal ty im spraviť alebo hocijaké dobré slovenské menu, máš možností dosť. Nech ti niekto blízky poradí recept......
kltko
tiež sa prikláňam k použitiu domácej kuchyne pre návštevu, máme dosť zaujímavého bezmäsitého (naslano tradičné halušky, zemiakové placky, nasladko napríklad makové šúlance, slivkové gule) ale aj mäsité (guláše, pečené bravčové, baranie, husacie, kačacie s lokšami, dusené mäsá - napríklad španielsky vtáčik, ..) - všetko jedlá v ruskej kuchyni menej frekventované
Ale k pôvodnej otázke - receptov na šašlik je mnoho, ale málokde sa píše to, že po ugrilovaní šašliku je veľmi vhodné nechať ho v zakrytej nádobe na teplom mieste "dôjsť" vo vlastnej pare (najjednoduchšie sa to robí stiahnutím mäsa z ihly do hrnca s pokrievkou).