Kuchyňa a vybavenie

A ešte raz parný hrniec!

gittka - fotkagittka, 22. júna 2010

tak už ho konečne mám.len som sklamaná,lebo nemá žiadne rady,len dobu parenia tej
ktorej potraviny.tak neviem,či môžem napr.pariť buchty v oboch nádobách naraz a ako
dlho?,poradte,kto má skúsenosť.všetky rady potešia.

@zareaguj


Diskusia k téme

7 komentáre k článku
Ja mam parak s dvoch dielov.Zakladny tam dam vodu a do druhej casti buchty alebo knedlu.
Napr: Varila som zemiaky v zakladnej casti a druhej casti zeleninu, alebo rybu mrazenu,.Treba len vyskusat.
@gittka ja používam parný hrniec asi 4 roky a robím v ňom všetko. Tiež som začínala postupne od zeleniny až po mäso, recepty v paráku nájdeš aj na Vareche, alebo pohľadaj na internete. V podstate platí, že všetko čo sa varí, dusí sa dá urobiť aj v paráku. Rezne v ňom nespravíš to je jasné, ale napr. celé kurča áno - ibaže nebude zapečené, ale bude strašne dobré. Parené buchty môžeš robiť naraz vo všetkých poschodiach asi 10-15 minút podľa veľkosti a množstva. Takisto aj knedle. A ak máš aj nádobu na ryžu, tak v nej robím aj dusené mäso na šampiňónoch, je hotové za 15 minút, mäso vyberiem, šťavu aj zo šampiňónami prelejem do kastrólika zalejem smotanou a mám omáčku hotovú. Netreba sa toho báť, len treba začať...
ja napríklad keď parím knedle, tak ich vyformujem tak, že naspodok dám väčšiu, potom menšiu a na najvyššie 3. poschodie dám najmenšiu a potom ich parím všetky rovnaký čas. Je to veľmi šikovné a hlavne rýchle.
@evusik , ja mám tiež biédny návod ale dúfam, že sa všetko naučím, neodpísala sa mi na varenie vajec,bojím sa , aby mi nebuchli!?? Ale pomaly skúšam, je to suuuper vecička:-)))

Pridaj komentár do diskusie: