Foto: evusik
Nevieme sa z mužom dohodnúť, že či takéto jedlo kedysi v reštauráciách predávali ako Námornícke mäso, alebo Mexický guláš. Ja si osobne myslím, že Zobraziť celý popisNevieme sa z mužom dohodnúť, že či takéto jedlo kedysi v reštauráciách predávali ako Námornícke mäso, alebo Mexický guláš. Ja si osobne myslím, že je to taký mix oboch jedál, skrátka tak ako to máme radi.
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Mäso nakrájame na menšie kúsky, okoreníme, pokvapkáme olejom a na chvíľu odložíme do chladničky. Nakrájanú cibuľu speníme, pridáme mäso a prudko orestujeme, aby sa mäso zatiahlo. Zakryjeme s necháme dusiť vo vlastnej šťave. Postupne podlievame horúcim vývarom, alebo vodou a necháme dusiť do mäkka. Ja som to šupla do tlakového hrnca, podliala vývarom a dusila asi 20 minút.
-
2
Pokiaľ sa nám robí mäso pripravíme si prílohy. Ja som použila ako vždy parný hrniec: zemiaky, ryža 20 minút, vajcia 15 minút.
-
3
Keď je mäso mäkké, pridáme hrášok, rajčinový pretlak, osolíme, okoreníme ja som pridala chilli pastu aby to bolo trošičku pikant. Podávame s ryžou ozdobené vajcom natvrdo a posypané nastrúhaným syrom.
Diskusia k receptu