O Varecha.sk

90-96%-ný LIEH.

oliga - bez fotkyoliga, 8. októbra 2012

Pozdravujem Vás varecháči a varecháčky!
Chcem si pripraviť Tibetský cesnakový extrakt a nevie mi niekto poradiť kde sa dá kúpiť 90-96%-ný% lieh? Dnes som bola v lekárni ale tam majú len 60%-ný na vonkajšie použitie. Ďakujem za radu!

@zareaguj


Diskusia k téme

ajuschka
pfuu tak potom netusim.... mozno v Cechach... ;) ja by som isla jedine do lekarne po take veci.
jojo
ahoj to ti nikto neporadi lebo to kontroluje colna sprava a ti co ponukaju na nete alkohol tak maju problem podlieha to dani
1x 45678
evusik
Kedysi predávali v drogérii Konzumný lieh 96% či ho ešte predávajú netuším...
nadia56
v lekarni ho dostanes jedine na lekarsky predpis, ja som robila tibetske kvapky so 60% a luhovala som dlhsie ako bolo v predpise, myslim, ze cesnakovemu extraktu to neubralo na ucinnosti:-)
ubka
@oliga a prečo musí byť iba 96% lieh? môžeš dať rozpis receptu prosím ?
Ja robím všetky maceráty v 40% vodke....
oliga
evusik, tie časy keď predávali 96%-ný lieh drogérii, sú už dávno len spomienkou. Ale aj tak ďakujem za radu.
oliga
ubka, v 90-96% sa lepšie extrahujú látky lacidipínu,arginínu...,je účinnejší. Celý recept nájdeš na stánke:www.sancaprepecen.eu
Vyskočí Ti občianske združenie- Šanca pre pečeň a tam v pravo je vyhľadávanie, tak si tam do okienka vypíš:Tibetský cesnakový extrakt a Ti vyhodí položku s celým popisom a používaním a ďaľšími radami. Tak na zdravie!
oliga
nadia 56, v lekárni si kupujem 60%-ný aj bez predpisu predajú ale to je len na vonkajšie použitie. Potieranie kože, obklady. Na vnútorné oužitie nemajú. Lekárne som už obehala. Ale aj napriek tomu ďakujem krásne za radu!
oliga
Ďakujem všetkým, ktorí sa snažili podať akúkoľvek informáciu!
marcy
v obchode som videla iba rum 80%,mal ho aj Lídl
oliga
Takže babenky, dnes som konečne našla predajňu VEREX a.s., mali 80% -ný lieh, že vraj koľko chcem aj 100 litrov:-))), tak som to už naložila. Som zvedavá na výsledok. Dúfam,že neoslepnem a že tú palicu potrebovať nebudem ako písalo to puntodadino! Ubka, dúfam, že si sa k tomu receptu prepracovala. Pozdravujem.
oliga
Ubka, dúfam,že si sa k tomu receptu prepracovala. Pozdraujem.
gubics
V lekárni predajú len 60% lieh, ani po známosti ti nepredajú silnejší.
Ja som si dala z ovocia zo záhrady v pálenici vypáliť alkohol, poprosila som aby mi aspoň 2 dl. dali najsilnejší keď sa vypáli, kvôli tomuto receptu, dostala som len 70% lieh. (2 dl.) Aj to je lepší ako ten 60% z lekárne.Aj pálenice majú svoje predpisy, a musia riediť alkohol ktorý sa vypáli na 53%, nikto neriskuje aby mu vzali licenciu, ktorú má na pálenie alkoholu.
megdesign
Mudrlant, ako vzdy :) Neviem kde by si tak mohol zohnat 99% etanol, ked:

"Denaturácia etanolu
Etanol určený pre iné použitie ako na priamu konzumáciu, príp. na výrobu alkoholických nápojov, sa denaturuje (doslova sa pozbavuje prirodzených vlastností). Dôvody sú ekonomicko-právne: na konzumný etanol je v Slovenskej republike (podobne, ako v mnohých iných štátoch) uvalená vysoká spotrebná daň, preto sa do etanolu predávaného na technické účely pridávajú pre človeka toxické látky, aby sa tak mohla obísť spotrebná daň. Etanol sa väčšinou denaturuje metanolom, benzínom, benzénom, izopropanolom, acetónom a inými látkami v závislosti na cieľovom použití. Spotrebná daň je v súčasnosti na úrovni 28 300 Sk v základnej a 14 150 Sk v zníženej sadzbe na hektoliter prepočítaného 100 % etanolu. Nutnosť denaturovať lieh upravuje v súčasnosti zákon č. 105/2004 Z.z. o spotrebnej dani z liehu v znení neskorších predpisov. Na Slovensku povolené denaturačné činidlá a zmesi upravuje príslušná vyhláška Ministerstva financií SR, aktuálne platná je vyhláška č. 202/2004 Z.z."

a domacim palenim viac ako 75% nedostanes...
radox1
mudrlant si ty,konzumny etanol mi vozi kamarat z chemickeho labaku,kde pracuje.
1x radox1
megdesign
By som sa k nelegalnemu zdroju etanolu nepriznaval na webe.... Ale ty si rozumies...

P.S.: Etanol nema viac ako 96%...
radox1
mylis sa.
 www.slavus.sk/produkty/chemikalie/etanol-99...

alebo
Kvalita takto získaného etanolu je veľmi závislá na východzej surovine; kvasením vzniká zápara, čiže veľmi zriedený vodný roztok etanolu (maximálne 15 %); vždy však obsahuje nežiaduce prímesi, zrejme vyššie alkoholy (propanol a izopropanol), viac sýtené alkoholy (glycerol), ketóny (acetón) aj. Čistenie sa uskutočňuje na výkonných destilačných kolónach, pričom možno získať tzv. absolútny alkohol, obsahujúci 95,57 % etanolu a 4,43 % vody. Zvyšok vody môžeme odstrániť destiláciou s bezvodným síranom vápenatým alebo oxidom vápenatým, ktoré vodu viažu alebo dlhodobým pôsobením hygroskopických látok ako napr. bezvodného uhličitanu draselného alebo bezvodného síranu meďnatého (modrej skalice). Týmito postupmi možno získať etanol o čistote až 99,9 %. Inou metódou získavania čo najčistejšieho etanolu je tzv. azeotropická metóda, spočívajúca v destilácii s prídavkom benzínu alebo benzénu, ktorou môžeme získať produkt o čistote až 99,7 %.

to mnozstvo z toho zdroja je doslova zanedbatelne,ktore vystaci iba na par flasticiek tinktury.
ajrin
Nekupujte od firmy VANAKO.Su to podvodnici,mne poslali miesto 80 alkoholu,40 slivovicu a stalo ma to 20 Eur za liter!!!
veronikkka
tento lieh v uvedenej koncentrácii možno kúpiť aj v lekárni. určite sa dá použiť doma , len ho treba primerane zriediť na koncentráciu, ako príslušný recept vyžaduje, napr. vaječný a čokoládový likér, iné.
ajrin
Musim opravit svoj nazor na firmu VANAKO, po reklamacii mi obratom poslali mnou pozadovany lieh a ospravedlnili sa za chybu.
Konecne som zaliala gastany :-)