Stretávka-nestretávka - dozvuky

aroooo - fotkaaroooo, 16. júna 2013
K napísaniu tohto " zážitku" som sa odhodlávala vyše mesiaca, je
mi veľmi nepríjemný, no ale ja sa vlastne nemám za čo hanbiť.
Nesúvisí s varením, ale je z kuchyne Varecháčov.
Ako si iste pamätáte, ešte niekedy v marci bola snaha o
uskutočnenie stretávky varecháčov v Nitre. V diskusiách sa na
túto akciu prihlásilo viacej ľudí. Akciu organizoval @Gordonko ,
ktorý aj poslal inštrukcie, kde medzi iným bolo sumu 15€ na
osobu uhradiť na adresu Alž.Heková,Topoľčany, bolo mi to
divné, že prečo do Topoľčian a kto to je, odpovedal varecháčka
@Hub árka35, termín úhrady 30.4.2013.
Táto akcia ma veľmi zaujala, spoznala by som Vás, varecháčov,
ktorí sem pridávate kopu dobrých receptov, vo vašich diskusiách
a zážitkoch je často kopec srandy. Zhodou okolností som dostala
plusové vyúčtovanie elektriny, tak som sa rozhodla, ako
nezamestnaná, ktorá už druhý rok žije zo sociálky a po zaplatení
nájomného a spol. mi zostáva 20-25 € na mesiac dovoliť si tento
luxus -aspoň na chvíľu raz za rok miesto dovolenky vypadnúť a
popri tom navštíviť Nitru, moje študentské mesto, kde som
nebola už aspoň 20 rokov. Dohodla som prenocovanie u
spolužiačky, že veď pospomíname za takú dlhú dobu a prihlásila
aj ju na stretko a dňa 14.4. uhradila 30€ @Hub árke35. Koncom
apríla mi Gordonko povedal, že zaplatili sme len 4-5, stretko sa
nekoná, on organizuje z Pokecu 18.5., môžem sa pripojiť, čo
som odmietla, mne sa jednalo o varecháčov, tak mi sľúbil, že volá
Hubárke35, aby € vrátila. No a tu začína celý môj problém. Berúc
sľub o vrátení peňazí za bernú mincu, doplnila som mrazničku o
mäso čo bolo v akcii, mysliac si že do týždňa sú peniaze u
mňa/taká naivná môžem byť zrejme len ja/, meškala som aj s
úhradou telefónu, čo sa mi ešte nikdy nestalo, lebo som musela
počkať na sociálku. Výhovoriek a sľubov od dotyčnej pani -
sprostredkovaných, lebo ona telefonáty odmieta,pardón raz mi
zobrala, že pošle v utorok/pred dvomi týždňami/ mám za
futbalové ihrisko, to bola na školení, potom že otvárajú Billu /to
bolo podľa uja Gogla 29.5. a stále nič. A ako je to v vrátením € u
ostatných varecháčov neviem, zrejme nejako takto, alebo sa
mýlim? napíšte.
Ospravedlňujem sa, že vás s takýmto niečím zaťažujem, pre
mňa je to zážitok s veľkým ponaučením, že existujú aj tu na
Vareche ľudia takýchto "kvalít". Rada si tento názor opravím, ale
to musí byť čestne vrátených mojich 30€=suma na útratu pre
mňa na mesiac, ak sa tak stane, v komentoch tu sa o tento
zázrak rada podelím, alebo je to ďalšia moja naivná myšlienka?
@zareaguj


Diskusia k článku

alena45
to verím, že je to nepríjemný zážitok a dúfam, že sa Ti peniaze vrátia.
evusik
dúfam, že po tom čo si napísala si dotyčná pani vstúpi do svedomia a peniaze ti vráti.... pre mňa je hrozné už len pomyslenie, že niekto musí vyžiť s tak málo peňazí, preto máš môj obdiv, že sa s tým dokážeš popasovať... prajem ti nech sa ti v živote lepšie darí :-)
izabella929
no toto sa veru veľmi zle číta...nikdy by ma nenapadlo, že niekto, kto je vyberačom úplne cudzích peňazí, si nepovažuje za svoju povinnosť vrátiť, čo mi vôbec nepatrí..ach , jaj...kam sa to len tento svet rúti...taktiež, ako píše Evusik, obdivujem ťa, že dokážeš z tak málo peňazí vyžiť a vôbec existovať a každý deň počítať, či mi na všetko zvýši...bola by som rada, keby ti čím skôr tie peniaze vrátila...som z toho veľmi smutná...srdečne ťa pozdravujem a prajem ti, aby sa ti čím skôr darilo lepšie.-))
marianne
cita sa to smutno,ale hadam sa to da do poriadku a Ty o svoje peniazky neprides...
luss44
veru aj ja som zostala zaskočená, ako vedia byť niektorí ľudia dnes vypočítaví a sebeckí, že si ani neuvedomia, že tie peniaze určite niekomu chýbajú, a zvlášť Tebe, keď musíš ozaj rátať každé euro... práve včera sme doma rozoberali podobnú tému - dcéra je v 2.ročníku na strednej a idú si šetriť v triede na stužkovú, tak sme jej radili, aby si dobre rozmysleli, komu to zbieranie peňazí zveria, najlepšie je založiť účet v banke /študenti majú zadarmo/ ale tam tiež musí mať jeden z nich prístup... lebo sme už v minulosti zažili, že pár dní pred stužkovou vyšlo najavo, že našetrené peniažky pokladníčka akosi minula... nuž keď človek je tvor dôverčivý, určite je medzi nami viac tých poctivých ako tých druhých, verím a prajem ti milá @aroooo , že sa Ti peniaze čoskoro vrátia. Obdivujem Ťa, a vlastne každého, kto dokáže v dnešnej dobe prežiť z tak malej sumy. Nedá mi, aby som nespomenula mamu mojej kolegyne, ktorej priznali vlani za celoživotnú prácu dôchodok 250 eur a náklady na bývanie má 240 eur... Prajem Ti lepší a veselší život, aby sa Ti vyhýbali takéto nepríjemnosti. Peknú nedeľu.
mkcharmante
no ja som jednou z varechaciek co zaplatila a suhlasila som z navrhom ist na stretko 18. maja inak by som bola v tejto istej situacii ze by som cakala na peniaze. Je to smutne lebo je tomu pomaly uz dva mesiace
daniella9
Podľa mňa sú naivní všetci tí, čo súhlasili s tým, že zaplatia peniaze za nejaké stretko.....Však na stretko sa dá ísť aj bez toho, a každý si to zaplatí sám... Ako veľmi naivné dať peniaze niekomu, koho som v živote nevidela a poznám ho len z webovej stránky z diskusie, a ešte ked tých peňazí nemám nazvyš... Domnievam sa, že to spôsobilo najmä to, že tu na vareche máte dobré vzťahy, ale to je na vareche, je to len ilúzia, nie skutočnosť...
A tí, čo peniaze poslali, si môžu byť istí, že ich už neuvidia. Dúfate, že vám ich tá hubárka35 vráti? Ale prosím vás:-D Už dávno ich minula:-D Keby bola čestná, už dávno by to urobila a nevyhovárala sa na kadejaké nezmysly...Dúfam, že si z toho ľudia zoberú ponaučenie, že posielať peniaze cudzím ľudom, ktorí im za ne niečo sľúbia, je totálna absencia zdravého rozumu
arasidka
@daniella9 , zdieľam t voj názor, lebo od samého začiatku som chcela napísať: Na čo vyberáte peniaze? Ale váhala som s tým, lebo som si predstavovala to organizovanie, že k tomu treba aj nejaké zálohy ... hádam... hm...No, ale keď som s mojou účasťou nepočítala, nechala som to nepovšimnuté.
Nuž, ale tu sa to nedá len tak prehliadnuť. Arooo nám môže napísať, ako to skončilo.Iste budeme celý tento "príbeh" sledovať.
Arooo, som optimistka a čosi mi našepkáva, že tie peniaze iste dostaneš. Nech je v tom čo chce - možno i táto "reklama" to urýchli.
sovka62
To hádam ani nie je možné! Pochopila by som, že sa s vrátením peňazí neponáhľala, ak sama nemusí počítať každé euro, ale že ich nepošle ani po urgenciách, to už zaváňa čertom. A čo na to @gordonko ? On bol organizátorom, on rozhodol kam sa budú peniaze posielať, on je ten, kto sa má postarať, aby sa vrátili tam, kam patria.
aroooo
milé moje varecháčky, ďakujem vám za podporu a v každom vašom príspevku je kus pravdy.@daniella9 aj v tvojom, @Gordonkovi som verila, preto som sa aj pýtala, kto je tá osoba, no ale keď on ju považoval za vierohodnú, myslela som si, že to asi bude OK, veď ako niekto hore píše, určite treba uhradiť aj niečo vopred. A ešte to domyslime ďalej, čo by bolo, keby to stretko sa konalo s cca 23 osobami a bolo by treba platiť a vyberačka peňazí "by nemala čas ich doniesť či poslať?" To už by ale bol prú... riadny. Peniaze dlžila aj Gordonkovi, jemu mala uhradiť na telefón, či splnila neviem,ešte pred mesiacom som mu hovorila, že na mňa by také argumenty veru neplatili, že im neverím a že to asi budem musieť zverejniť tu, no že jej je to jedno,ona nemá čas sem chodiť a čítať.No ako vidím, poniektorí ten čas máme. Snažila som sa menovanej dovolať aj dnes,po viacerých volaniach zodvihla, po mojom predstavení povedala že pracujem,nemôžem telefonovať a zložila.To bola posledná kvapka. Aj ja som pracovala a v sezóne často od ráno do neskorej noci, a to som nemala platiť ani nájom alebo ako??? Kto chce, hľadá spôsoby, kto nechce dôvody...
Verím, že keď už skoro 2 mesiace pracuje od vidím do nevidím, tak sa to odzrkadlí aj na výplate a nebude mať problém mi mojich 30€ vrátiť ako vraj sľúbila, úroky nepýtam. Vám všetkým ďakujem za prečítanie a podporu, veru nie je to med lízať zo 180€ uhradiť 160€ nájom,elektr,telef.,lieky a ešte aj existovať.
daniella9
@gordonko mi príde ako poriadne naivný pán, ohľadom týchto stretnutí, navyše už odvtedy ubehlo viac času, ako bolo už písané, a z jeho strany nevyšlo žiadne vyhlásenie, že ako to pokračuje alebo ako to dopadlo...tak nech si urobí záver každý sám...
a tie peniaze dostať späť? ved tú osobu ,,poznajú' len z netu, vedia kde býva?, videli ju aspoň na živo?, majú nejaký dôkaz o tom, že jej tie peniaze naozaj poslali a ona im ich nevrátila? inak je to len tvrdenie proti tvrdeniu...naivita ako sviňa:-/
aroooo
Samozrejme @margaretka28 veď on bol organizátor, aj sľúbil,zo začiatku aj menovanej volal, snažil sa, ale vyše 2 týždňov je ticho a nič. Som zvedavá, ako sú na tom ostatní, čo poslali.
aroooo
@daniela9 , podľa toho čo vrevel @Gordonko ju pozná osobne a na hlavu som ozaj neni padnutá, samozrejme že mám podací lístok z 11.4., kedy som € posielala, aj odfotený, len som zabudla, ako sem dať foto.
afataga
skoda, ze uz neexistuje klietka hanby, zavrela by som tam tu osobu aspon na mesiac a gordonka s nou, ked si tak dobre rozumeju, tiez suhlasim, co napisala sovka, nemozem tomu uverit ...
aroooo
raz som ho stretla a pripadal mi ako férový chlap, čo si myslím aj teraz
frezia68
@aroooo :veľmi mi je ľúto,že máš takú situáciu.Ale podľa mňa,tie peniaze by Ti mal poslať @gordonko.On organizoval,je zodpovedný a nech si vymáha od tej,ktorú uviedol,lebo ju pozná a Ty nie.Má tu kontakt,tak urýchlene rieš a napíš,ako dopadlo.
aroooo
no asi zatiaľ nie je na vareche, počkám na jeho vyjadrenie...
angast
@gordonko , ako hlavný organizátor je zodpovedný za uzatvorenie tohoto prípadu. Malo by to byť jeho povinnosťou vyriešiť všetky náležitosti týkajúce sa organizácie i ukončenia / zrušenia/ tohoto stretnutia. Myslím , že v jeho záujme bude čo najskôr napraviť tieto nepríjemnosti , aby si nepošramotil dobre meno medzi varechármi.
Očakávame od neho kladnú správu o rýchlom vybavení tejto záležitosti v prospech @aroooo !!!!
marianne
@aroooo ak mas ustrizok zo seku o zaplateni a mate nejake bezplatne pravne poradenstvo v mestecku,musi nieco byt nieco,pogoogli...zober ustrizok o zaplateni a chod sa poradit s pravnikom,mozno nieco vymyslite....ak to nepojde podobroty,tak to pojde po zlotky...moja starka na to mala trefne vyjadrenie: so svinami po svinsky...pre niekoho 30 euro nic neznamena,ale pre niekoho to moze byt velky peniaz.Uz neviem ako by sa ti dalo inak poradit.....
margaretka28
veru, @gordonko by sa mal vyjadriť, on bol hlavný organizátor, on poveril dalšiu osobu na vyberanie peňazí, tak nech to teraz dá pekne do poriadku !!!!
helica
No tak, to je tuším zlý sen, či čo! Nebola som 4 dni doma a neviem sa spamätať a rozum ostal úplne stáť. Myslím, že dobré rady poskytli poctiví varecháči. Ja by som hádam skúsila aj cez adminov ( zverejniť celé meno s adresou a p.). Asi by som chodila po kanáloch, veď keď peniaze náhodou potrebovala a požičala si ich?!, tak môžem jednoducho ospravedlniť sa a dohovoriť čas a spôsob vrátenia peňazí.@aroooo je mi to moc ľúto, ale možno som naivná a verím, že sa Ti peniažky vrátia. Držím palce a daj vedieť ako to všetko dopadlo! Zdravím všetkých.
angast
@gordonko !!! Ak si chlap, vyjadri sa otvorene , ako a dokedy to mieniš vyriešiť. Bol si hlavný organizátor , tak je tvojou povinnosťou
uzatvoriť túto nechutnú záležitosť. Ak nechceš stratiť dobre meno
na vareche , snaž sa to urýchlene vyriešiť.
aroooo
Ešte raz ďakujem za podporu a rady, zrejme sa nejedná len o mňa ale aj tých pár ďalších, čo zaplatili a ešte sa neozvali alebo sa nechcú ozvať. Verím, že nebudem musieť použiť nič z navrhovaných riešení a peniaze sa nám všetkým v blízkej dobe čestne vrátia/o čom budem rada informovať/ a aj niekto buď organizátor alebo "pokladníčka" sa sem vyjadria, od čestných ľudí by sa to žiadalo a prípadne po udaní pádnych dôvodov možno aj prepáčiť.
marianne
@aroooo ja si myslim,ze @gordonko to do poriadku da,aspon co ho poznam z komentov,mne osobne pripada ako ferovy clovek,aj ked tazko odhadnut charakter podla par slov stratenych v komentoch,ale chcem tomu verit......trochu sklamana som z @hubarky35 ,aspon podla toho co pises,ta uz je tu dlhsi cas,ak je to ta,co ja myslim, povazovala som ju za velmi sikovnu a dobru zienku.....
ancicka
@afataga ,V Levoči na námesti klietka hanby stále stoji,no asi by mala byť v každom meste a trebalo by ich aj sfunkčniť.Ale tak má napadá,že asi každý druhý by v nej bol zatvorený.
evusik
@hubarka35 má vo svojom profile uvedené foto aj celé meno Alžbeta Heková, to je to meno na ktoré si poslala peniaze, je na FB aj na Pokeci ja by som jej na FB zavesila každý deň tucet správ nech sa hanbí... prečíta si to kopec ľudí ktorí ju skutočne poznajú a možno sa spamätá...
jerica
nedá mi : dá sa aj do jej príspevkov napísať, určite si to nájde, je to smutné sa takto dovolávať svojich peňazí , sú tu dobre mienené rady, možno budú mať účinok ked sa jej všetci ozvete na stránke s názorom na jej prístup k vráteniu peňazí, ani pre mňa to nie je veru málo :-(
smutné.
 varecha.pravda.sk/profil/hubarka35/...
aroooo
Verte, všetky tieto spomínané siete som využila, aj SMS na jej telef.č.....
havino
už som išla spať,ale toto ma vážne vytočilo, musím napísať. @arooo , ja som ťa už dávnejšie čítala, že to,alebo ono si nemôžeš dovoliť, pochopila som veru a je mi to úprimne ľúto. No ale takéto chovanie medzi varecháčmi, hanba teda riadna. dosť, čo človek počuje , vidí o úžerách, podvodoch v telke, tak ešte aj tu, naozaj hanba. @hubarka , pretože nie je to týžden, ani dva, čo si dlžná peniaze vrátiť, tu už žiadna výhovorka neplatí. dva dni, ak nie jeden po neuskutočnenom stretku si mala sadnúť k PC a peniaze poposielať späť. @arooo , ved jej urob hanbu, napíš na FB a kde sa dá. držím ti palce,aby si sa k svojim potrebným peniazom dostala.
letisia
@gordonko tu bol predtým stále a teraz sa schováva? Keďže on organizoval stretko, zodpovedá za vrátenie peňazí.
lusinkab
no tak ked toto citam tak mi prislo az zle hlavne koli tebe @aroooo co si si chclea dopriat trosku radosti a nakoniec to takto dopadne. Ta pani by sa mala zahrabat od hanby pod ciernu zem,dospela zena a tak to sa zachovat? Ja by som to riesila tak,ze su rozne skupiny na fb ako tabulka hanby a pdobne a pekne to tam napisat aj s jej celym menom aj fb adresou urcite si to aj nejaky jej znami precita a mozno sa zdohada. Drzim palce aby si dostala naspat tie peniaze je to velmi smutne :-(
pusta
toto je hnus. myslím si, že sa to okolo len tak hemží podvodníkmi najrôznejšieho druhu. je podlé okradnúť niekoho, kto musí tak ťažko obrátiť každý vydaný cent. keby tá dotyčná mala v sebe kúsok hanby, tie peniažky už dávno vráti a nezapiera sa.
asi jej nepomôže ani spraviť hanbu na fb alebo inde, zrejme jej to vadiť ani nebude, bude to určite dobré len ako varovanie ostatných.
zaslúži si právom potrestať a vymôcť od nej tie peniaze súdnou cestou.
@aroooo , viem ťa veľmi dobre pochopiť a vcítiť sa do tvojich pocitov a krivdy, ktorá sa ti stala, neváhaj a konaj...
palokuchki
@aroooo , v prvom rade ti chcem napisat ze obdivujem teba aj vsetkych co dokazu vyzit z takej malej penzie. Je mi velmi luto, ako to dopadlo s tou stretavkou, vlastne s tymi peniazmi. Ja dufam, ze aspon @gordonko bude mat trochu inaksie svedomie a da veci do poriadku. Na Nitru mam pekne spomienky. Tiez som tam studovala.
rea1
@arooo , ja som sa čudovala, prečo o tom stretku nikto nepodal nejakú správu, opis, zhrnutie, fotky. no fasa. tú ženskú nepoznám, samozrejme, ale čudujem sa @gordonko vi. bol taký obľúbený, šikovný, všetky sme ho chválili - a toť, veď sa z neho vykľul obyčajný chrapúň. akosi nenápadne zmizol z centra varechového diania a hrá sa na mŕtveho chrobáka. škoda, mala som o ňom naozaj dobrú mienku a viem, že som nebola jediná. ak dá vec s tvojimi peniazmi do poriadku (v termíne "už včera bolo neskoro"), aj by som sa mu za toho chrapúňa ospravedlnila, ale dovtedy ... áno, ja viem, môže mu to byť jedno. mne by nebolo. ozaj, koľko ľudí sa vlastne na to stretko prihlásilo? naozaj iba 3 - 4? alebo to napísal všetkým a pani zlodejka @hub árka si prilepšila? pretože, milí varecháči i admini, podľa mňa je takéto niečo obyčajné zlodejstvo. snáď mi za to príspevok navymažete. @gordonko , gordonko, sklamal si ma. jana
tiginko
veľmi smutné, držím palce @arooo , nech to nakoniec dobre dopadne a dostaneš späť svoje peniažky :-(
vierutt
Ako vidím - veľa ľudí už reagovalo, iba dotyční nie, ozaj zaujímavé! Nejako mi zostalo smutno na duši.... @arooo , úplne Ti rozumiem, držím palce, aby si peniažky dostala naspäť
daniella9
@aroooo písala, že vyskúšala všetky dostupné možnosti, ak nereagovala na nič z toho, tak vrátenie peňazí má asi na háku...
skúšali ste kontaktovať gordonka? nielen tu na vareche, ale aj inde? všade vypisuje, kde ho nájdete pod akým nickom, tak hádam by ste ho mali niekde zastihnúť...:-/
daniella9
inak mňa veľmi zaujíma vyjadrenie gordonka a hubarky35 na túto kauzu, rada by som si prečítala aj ich vysvetlenie a postoj k tomuto všetkému, aby sato všetko všetko čo najobjektívnejšie vysvetliť:-) Tak dúfam, že sa ozvú...:-)
marianne
...ale to ticho,ani obraz ani zvuk ani jeden ani druhy...pre 30 euro, neuveritelne....:-(((
frezia68
možná,že majú toho viac na rováši a nemusí to byť len na Vareche?Škoda,že sa nechajú takto "osočovať" bez reakcie.Pre niekoho 30.- euro veľa neznamená a @gordonko by mal urýchlene sám vrátiť dlh a vymáhať od @hub árky.Viem,že to nie je v súlade s právom,ale nesie zodpovednosť a ak má svedomie ( ? ) uzná,že on zle organizoval.
aroooo
@palokuchki , musím ťa opraviť, 181,37€ je suma, ktorú u nás dostávajú nezamestnaní, ktorí poberajú príspevok v hmotnej núdzi a je to súčet sociálky cca 60€,príspevku na bývanie cca 50,príspevku na lekára 2€ ???srandovná čiastka, a cca 60€ za aktivačné práce-tí, ktorí chodia pracovať napr.v menších obecných službách = zametať ulice ,hrabať a pod. S penziou to mám v duchu hesla mládí v prde... a do penzie ďaleko, podľa nového až v 62 rokoch, hoci odpracované roky na to mám/vyše 35/, no a prácu v okolí zohnať je umenie, keď nemáš ten správny vek,známosti a nevieš anglicky či nemecky, veď aj ruštinu som za tých 40 rokov skoro zabudla. No ale ako tu pozerám, zo zainteresovaných sa nikto neozval/alebo ešte nevidím od toho slnka-v chládku 32stupňov C/,práve som prišla z aktivačných,hrabali sme pokosenú trávu- a z čoho som veľmi smutná ani Gordonko,@marianne správne, ani obraz ani zvuk nikde, ani FB,Pokec, TS,telefón... no čo už, je to veľké ponaučenie pre mňa a výstraha aj pre vás ostatných.
marianne
ktovie,moznoze mu je to tak isto neprijemne,on tie peniaze nezinkasoval a kto ich zinkasoval,nech ich vrati....tiez som sa dobehla v minulosti a doteraz nemam,co som pozicala,ale aspon som sa poucila..
janazjarku
Tak z tohoto som riadne smutná :-( Ja som Gordonkovi písala, že aj ja som chodila na pokecové stretká do Nitry , ale nikdy sa neposielali peniaze , lebo každý si zohnal a zaplatil ubytovanie sám (na vynovenej vojenskej ubytovni kúsok od divadla za 10 €) a každý si aj zaplatil účet v reštike myslím, že práve toto zasielanie peňazí vopred veľa ľudí odradilo..@arooo verím, že ti peniaze vrátia a tiež ťa obdivujem ako to finančne zvládaš držím palce !!
daniella9
alebo ked bude to pokecové stretko, tak tam prídi a pýtaj si peniaze od neho:-)
2010
@arooo , je to trapne citat ze pre 30 eciek su ludia schopny pokazit si svoju reputaciu ako sa hovori :It takes 20 years to build a reputation and five minutes to ruin it. To trva 20 rokov si vybudovat reputaciu a 5 minut ju znicit. Ja som alergicky na ludi co zneuzivaju dobrosrdecnost druhych a hlavne tych co su socialne slabsi. Ked ta pani nezaplati do mesiaca, posli mi TS zaplatim ti a preberam dlh na moju firmu. Len to tu pani bude stat kazdy mesiac ovela viac. Ja by som nikdy nedrzal vo firme ludi co sa takto spravaju v sukromnom zivote lebo by som cakal ze podobne spravia v neztrazenu chvilu aj v robote.
marianne
ja som Ti chcela @aroooo napisat do TS to iste co @2010. Nie som milionarka,ale 30 euro ma nezruinuje,rada Ti ich poslem,napis mi adresu do TS.....
tatranka
@aroooo nedá mi,aby som tiež nevyjadrila svoj názor.V prvom rade by som na tento tvoj list očakávala,že sa ako prvý ozve @gordonko a hneď za ním @hub árka 35. To by dávalo zmysel,pokiaľ by vysvetlili čo sa vlastne udialo.No prečítala som celú diskusiu a veru som tu ani jedného z aktérov tejto nepríjemnej veci na Vareche nenašla.
Už to sa mi nepáči a títo ľudia u mňa veru stratili dôveru.A určite viem,že nie len u mňa.
Tiež sa mi zdalo nezmyselné,že v pokynoch bola uvedená pladba,ktorú bolo treba zaslať do predu na určitú adresu.Veď pre nás je to len imaginárny človek-vareškárka.
Nič o nej nevieme.
Pri maturitnom stretnutí po 50 rokoch a to sú už celkom iné priateľské vzťahy a nikdy sa peniaze neodosielali do predu.
No dármo budeme rozoberať čo malo a ako malo byť.
Jedno je veľmi smutné! Naša varecháčka,@aroooo ,ktorej sa ťažko žije,bola podvedená a vlastne okradnutá.
Nasvedčuje to doba,po ktorú menovaná nebola schopná vrátiť sumu,ktorú si privlastnila.
No čo dodať.Ja len dúfam,že @aroooo sa k svojim peniazom dostane a varecháči ktorí túto mätež spôsobili nájdu v sebe odvahu a všetko vysvetlia.No čo sa ďalej dočkajú od varecháčov........... uvidíme.

izabella929
áno dnes bol na pokece a napísala som mu správu o tom, že na Vareche mu ľudia chcú položiť niekoľko otázok ohľadom stretka-nestretka...takže som sama zvedavá, ako zareaguje, lebo moje RP bolo odoslané..
irenaw
to je teda silná káva. a neskutočná úbohosť...
aroooo
@2010 veľmi pekne ďakujem za ponuku ale nemôžem ju prijať.Minulý mesiac to síce bolo ozaj zlé, lebo som namala 10€ na zaplatenie telefónu, ale 18. po sociálke som to vyrovnala a zajtra je zas 18. a sociálka a prežila som to, zadelila ako sa dalo na to najnutnejšie a bolo. Len ma parádne naštvalo, že niekto môže spraviť niečo takéto a ozaj tomu, ktorý si to málo musí sakramentsky rozdeliť aby z toho vyšiel . Doteraz sa mi to darilo, nikomu nie som nič dlžná, hoci si viem predstaviť aj lepší život, keby som našla nejaké zamestnanie, čo sa mi nedarí. Keby napísala, použila som tvoje €, pošlem vtedy a pošle, zahreším, ale OK, ale takto??? Robila som s peniazmi, mesačne mi prešli cez ruky státisíce Sk, pri námatkových kontrolách som nikdy nemala mínus, ale mierne +, čo mi nechávali zákazníci za mlynské výrobky pri úhradách v hotovosti. Ja som len zvedavá, keď nastúpila pracovať do Billy v Topoľčanoch, zrejme pracuje aj s kasou, tak Amen-tma, tam by sa asi zišiel poslať na vedenie tento článok s komentami,nech si spravia svoju mienku. Mne stačí podpora, ktorú mi sem v komentoch dali varecháči, prežila som, vešať sa pre 30€ nejdem a keď má tá pani aspoň trochu svedomia tak ich po tomto vráti, keď nie, ja sa neznížim na jej úroveň a nebudem si s takýmito osobami špiniť ruky, za to mi absolútne nestoja. Ešte raz ďakujem a ak náhodou bude niečo nové, ozvem sa.
aroooo
@marianne , nie, veľmi pekne ďakujem, to v žiadnom prípade nemôžem prijať, ako som písala @2010 , už som z toho ako-tak vykľučkovala, dúfam, že si menovaná vstúpi do svedomia a moje peniaze konečne vráti,prípadne ťuk-ťuk- nová Billa Topoľčany a jej vedenie/ujo Gogle vie všetko/ a je to zadarmo... Všetkým Vám ďakujem.
enerrgizer
...ja by som preposlal mailom link na túto diskusiu na vedenie Billy v Topoľčanoch aj s vysvetlením všetkých okolností a kópiou ústrižku..myslím, že každý normálny zamestnávateľ si dobre rozmyslí, či chce mať takého zamestnanca...daj jej ešte pár dní a potom im pošli mail...držím ti palce aby si si našla dobrú prácu a už nikdy nezakopla o takého človeka...
aroooo
@enerrgizer a pri tej príležitosti ich poprosiť, aby ju nezamestnávali od vidím do nevidím, aby jej dali aspoň 10 min. voľno, aby mohla konečne zabehnúť na poštu a poslať ich....===::::))))), ďakujem
mariamka
ja som tiez za tu zbierku, taku svinarnu predsa nemozeme tolerovat ,, @aroooo zacvakala v dobrej viere ze sa stretne a poklabosi s "kamosmi" sorry za tie uvodzovky ale uz som nas.. napalena a nakoniec podfuk? esteze neviem po anglicky..
pusta
@aroooo , obdivujem tvoju statočnosť. ja som iba jedenkrát v živote prijala finančnú pomoc ako pôžičku a veľmi som oľutovala. nikdy viac!
vážim si veľmi grand ponuku a prístup @2010 , ako aj jeho názor na vec, tiež @marianne.
myslím, že ja by som určite poslúchla @enerrgizer...


@mariamka , nik na svete nevie tak šťavnato hrešiť ako maďari, bud len rada,že nevieš madarsky :-)
izabella929
@mariamka..v tom máš úplnú pravdu, hrešiť sa v tomto jazyku veru dá veľmi škaredo.-) ale som presvedčená, že tieto osoby nemajú chrbtovú kosť...je to hanba, ktorú by som veľmi ťažko a veľmi dlho liečila a neviem, či by som sa jej do smrti zbavila zo svedomia...
elixir
Mrzelo ma, keď som čítala o Tvojej situácii, @aroooo ... o tom, ako sa dotyčná pani predviedla, si myslím svoje...
afataga
chapem tvoju hrdost, ze odmietas peniaze od jedneho cloveka, ja by som bola taka ista, tak ma napadlo, ze by sme sa mohli poskladat napr. po 2 €, kto bude mat zaujem, tomu posles cislo uctu, co ty na to?
redakcia
Veríme, že sa @gordonko a @hubarka35 ozvú a že sa čoskoro vyrieši situácia. Zas dajme im ešte čas (nie každý sem musí chodiť každý deň). Veríme, že sa v priebehu pár dní vyjadria, a vyriešia situáciu.

My sme zažili viac "organizovaní stretiek" z inej našej stránky, a nikdy sa dopredu nevyberali peniaze.
Tiež nechápem dôvod, že keď sa zozbierali len 4-5 ľudia, že sa to zrušilo. Veď pri takomto stretnutí nie je podstatné počet ľudí, veď nikto na tom nechce zarábať. Takže trochu nechápem....

V každom prípade držíme palce a veríme, že sa čoskoro situácia vyrieši.
havino
prvé čo som išla teraz na varechu, tak do tejto diskusie a nič teda nového, no krásne, tak som čakala aspon na nejaké vyriešenie, vysvetlenie, ale toto som nečakala ani od @gordonka , sklamal aj mna, neverím, že nie su na príjme, @hubarka dostala pod svojim receptom oznamenie na mail a gordonko tiež. Ak takéto sumy stoja ludom za takúto mienku, vôbec takéto chovanie sa a prístup k vráteniu peňazí, úbohé. @arooo , som ti ochotná pomocť, viem,že si vyklučkovala, ale neznášam ked sa ubližuje slabším, starším, deťom, nevinným. No a potom čo teraz redakcia napísala, je to jasné, nemali sa peniaze dopredu vyberať. Čítala som od nej dnes ráno pri káve diskusiu, zo zaujímavosti , čo je to za človeka a vypisovala, radila sa, ako na nevlastného syna, ktorý prispieva málom na chod domácnosti. Nuž stalo sa. @arooo a prečo nejdeš na policiu dať trestné oznámenie? bude sa to určite riešiť občiansko právnym konaním,ale aj tak dala by som to. doklad máš, tak...
aroooo
Vážení varecháči, redakcia, ďakujem za Vaše ohlasy a odsúdenie takéhoto správania, teší ma, že som tu našla kopu správnych ľudí, ktorým takéto jednanie nie je ľahostajné a veľmi si to vážim. Ja som svoju situáciu ako tak vyriešila, zajtra je sociálka, už to bude v "norme". Za ponuku € ďakujem, ale ju nemôžem prijať, to by som považovala za pôžičku a tú som v živote nemala /buď na niečo mám alebo nie/ a hlavne teraz, keď viem, že by som ju veľmi ťažko splácala. Keď by mi už chcel niekto pomôcť, nebola by zlá informácia na nejaké voľné miesto, aby som sa mohla zamestnať, niekde medzi Levicami a Štúrovom, najlepšie v okolí Želieizoviec, no ale z tohto okolia je Vás málo aj keď jeden nevie a aj motyka občas vystrelí. K pani Hekovej, alias @Hubarka35 len toľko, /veď ona to nečíta, nemá čas, ako odkázala a je jej jedno či to uverejním/. Ja svoje sľuby plním, hoci som dlho váhala toto spraviť, uvedomovala som si dôsledky. Na rady z tunajších komentov Vám verejne dávam čas na vrátenie mojich peňazí do 28.6.2013 /v sobotu-nedeľu u nás pošta nechodí/ ako asi aj vyrovnanie ostatných dlhov varecháčov. Po tomto poslednom termíne budem silne uvažovať o zaslaní tohoto celého na vedomie aj vedeniu Vášho zamestnávateľa a verte, ako dlhoročná personalistka ja si tú správnu osobu nájdem. Neviem, aké pracovné zadelenie tam vykonávate, ale určite máte dočinenie aj s hmotnou zodpovednosťou či už osobnou alebo kolektívnou a podľa mňa osoba, ktorá takto nakladá s cudzími peniazmi nie je vhodná na výkon takejto práce, no ale to si posúdi zamestnávateľ.Verte mi, veľmi dobre viem, čo je to keď človek stratí zamestnanie,/stalo sa mi to už 4x a vždy z organizačných dôvodov / či už žije sám alebo má rodinu. A ja mám brať na to ohľad a prečo, vy ste ho nebrala, ja som mala existovať asi zo vzduchu? Tak isto aj celkový prístup k riešeniu tohto problému je na míle vzdialený od jednania čestného človeka. Ku @Gordonkovi asi len toľko, nestojí mi za koment.
Vážení varecháči, redakcia, ešte raz ďakujem za podporu, nechajme menovaných spytovať si svedomie/ak nejaké majú/ mne tých 30€ nestojí za to, aby som sa vláčila po súdoch s takýmito osobami a našej ctenej " pokladníčke" ak náhodou bude bez zamestnania sa určite zídu, dúfam, že z nich dokáže vyžiť.
gordonko
@alena45 @evusik @izabell929 @marianne @luss44 @mkcharmante @daniella9 @arasidka @aroooo @margaretka28 @afataga @frezia68 @angast @helica @jerica @havino @letisia @lusinkab @pusta @palokuchki @rea1 @tiginko @vierutt @mariamka @janazjarku @2010 @tatranka @irenaw @enerrgizer @elixir
....komentárou je tu na knihu ...pravdu povedáné čítanie komentarou som vzdal pred polovičkou , čítal by som asi do rána....
...ano som vynovatý , že som sa pokusil zorganizovať stretko Varechárou a následne som nechal vybrať po 15 € na osobu .... z určitých dôvodou nechcem nikomu na PC dať svoje pravé meno a adresu ,ale nie preto ,aby som tu niekoho okrádol či okrádal a preto som oslovil dve osoby z VARECHA ktoré som poznal osobne, jedna znich bola hubarka35 . A tak sa stalo, že som ju poveril vyberaním peňazí aj ustrižkou na spomínané stretko..... aj ona mala dojsť s kamarátkou ked nie na Varecháčské stretko tak na VETERANSKE ....vpredvečer som jej volal a dozvedel som sa že nedojde ...... už vtedy som mal jej príslub , že peniaze vrátí na adresy z ktorých prišli..... ked to trvalo trochu dlhšie napísal som jej SMS prečo to tak dlho trvá a či nechce tých ludí čo € poslali okradnúť ....... vraj je na týždňovom školení a pošle ich poňom .... nestalo sa tak a tak som ju zasa kontaktoval ...nemala času ,lebo idú otvárať BILLU a pracujú do večera a nemá kedy ísť na poštu .....vtedy som sa knej ešte dovolal ... dnes má moje tel . číslo zablokované a neviem sa jej dovolať, preto som jej poslal SMS aby vrátila € a mne nabila dva kredity po 6 € a zvyšné 3 € má na poštovné aby natom nebola škodná..... no a v nedelu som poslal SMS v znení ... ak do štvrtka nevrátiš peniaze tak v piatok na Teba podávam tresné oznámenie ...... schodou okolností som dnes cestoval cez Topoľčany a zašiel som na jej adresu ....otvoril mi jej ,,bývalí,, priateľ a od neho som sa dozvedel , že už býva inde asi 3 dni.... dnes v robote nebola , ale bude tam zajtra..... podla toho čo mi povedal on a ,,aroooo,, sú priatelia a je mu lúto čo sa stalo a prislúbil mi , že 30 € jej pošle ...oboznámil som ho s mojim plánovaným trestným oznámením a nič nenamietal ..... preto @aroooo a ostatní ktorým Alžbeta Heková dlhuje peniažky majte po ruke doklad o zaslaní stretkového poplatku ,lebo ja to trestné oznámenie naňu podám a doklad ako dôkaz sa zíde.
Pre tých ktorý sa domňa ,, pustili ,, .....stretká robím už niekolko rokou takýmto spôsobom a nikdy sa mi niečo podobné nestalo , preto aj premňa je toto novinka , zodpovednosti sa nevyhýbám ,ale sám som nezamestnaný a naozaj každý cent je potrebný.
Takže Alžbeta Heková má čas do štvtka ........
aroooo
no @Gordonko konečne nejaké správy, ďakujem aspoň za ne. Nerozumiem vete 10.riadok z dola, s kým som ja "priatelia"???alebo čo som mu či komu povedala, veď ja ho nepoznám a ani neviem že nejaký priateľ existuje. Ako píšeš, nečítal si všetky komenty, prečítaj si aspoň môj nad tvojím, písali sme asi v rovnakom čase. Týmto tvojím vyjadrením si si reputáciu u mňa vylepšil a prepáč čo som napísala v príspevku o číslo hore, keď si sa neozýval.Nechcela som veriť tomu, že som ľudí odhadla zle. Takže podľa tohoto nikto zatiaľ nič nedostal zpäť, no pekné, aj som si to myslela.
palokuchki
@gordonko , tak si sa zachoval ako sa patri. Nesklamal si. Vsetka ti cest!!! @aroooo , dufam, ze sa to teraz nejako pohne a peniaze uz konecne dostanes naspat.
marianne
@gordonko som rada,ze to, co som napisala 16. júna 2013 o 22:19
sa stalo pravdou:-) jednoducho mi nepasovalo podla komentov z ktorych Ta ako-tak virtualne poznam,ze by si bol krivak. Si rovny chlap,nesklamala som sa:-)
pusta
@2010 , ty si ma tak neskutočne rozosmial :D :D :D dnes ráno som si pri kávičke prešla znovu celú túto diskusiu a pozorne aj tvoj koment zo včera o 15,23 a úplne mu došlo:
prakticky by nešlo o žiadnu pôžičku z tvojej strany, ale z právnickeho hľadiska o Odkúpenie dlhu.
následne o Úroky z omeškania k hodnote dlhu.
súdny Platobný príkaz.
Exekučné konanie.
jéééjdanenky, to by sa tá osoba nedoplatila.
super premyslený výdrb!!!
ja by som ho teda zvolila...kto chce kam, pomôžme mu tam...
si Frajer!!! gratulujem :-)
aroooo
@pusta , keď prevziať dlh na firmu, veru je to prevzatie dlhu aj s následkami, to som si hneď uvedomila, super nápad a dík za ochotu zaoberať sa s takýmto niečím z takej diaľky, dúfam, že po predchádzajúcich komentoch nebude musieť k takejto alternatíve riešenia prísť.
slavka2012
Prave som si prebehla diskusiu - je naozaj velmi smutne, ze niekto takto zneuzije doveru inych, ktori si chcu dopriat trochu radosti a sposobi im problemy navyse. A hoci aj komentare na Vareche dokazuju, ze vacsina ludi tu je cestna a solidarna, staci jeden takyto pripad a clovek ma opat tendenciu zovseobecnovat v tom zmysle, ze znamostiam z internetu nemozno verit. Aroooo, drzim ti palce, aby si svoje peniaze dostala spat. Za to, ze dokazes vyzit z takej malej financnej ciastky ti patri moj obdiv.
pusta
@arooo , ja byť na tvojom mioeste by som po tom všetkom veľkorysú ponuku od @2010 už teraz bez váhania využila.
a vieš prečo? z vlastnej skúsenosti viem, že tieto mrchy, ako táto podvodníčka a dlžníčka je ako chobotnica, ktorej sa darí. treba to razantne a radikálne preseknúť, všetko ostatné je zdĺhavé a viac-menej neúčinné.
tak neváhaj a ponúkanú pomoc ber!!!
janazjarku
@pusta žiaľ v našom štáte neexistuje vymožiteľnosť práva a stačí ak je pani hubárka nemajetná a z toho čo tu čítam ani neverím, že je niekde zamestnaná tak jej neurobí nikto nič..mám osobné skúsenosti manžel má tri vyhraté súdne spory za neuhradené faktúry a nikto nič a nejde o 30 € je to smutné no je to tak..@gordonko som rada, že si sa ozval, ale ja by som nikdy v živote neorganizovala stretko s tým, že peniaze sa pošlú tretej osobe ak by som mala dôvod tajiť svoju identitu tak by som neorganizovala stretko .-)
pusta
@janazjarku , máš úplnú pravdu. aj tkých poznám v praxi.
veľmi cenná pripomienka!
a práve preto by som ju nevyplašila a neluxovala von zo zamestnania, aby jej to mohli exekučne sťahovať z výplaty.
gordonko
@aroooo včera som hovoril s jej ,,priatelom,, s ktorým donedávna žila , on mi povedal tolko , že videl ju vyberať peniaze , ale pochopil očo tu ide až teraz ..... vravel mi že na Faceboku ste priatelia a že on i ked stým nič nemá vyplatí Ti spomínaných 30 € ...... veľmi ma mrzí čo sa stalo ,ale už sa neodstane ........ ponuka @2010 nieje zlá a Alžbeta Heková zamestnaná je verým tomu ,že by bolo zčoho jej zraziť dlžnú sumu ..... dnes je v robote ......ani Tvoj nápad napísať na personálné nieje zlí ..........
havino
@gordonko , aj ja som rada, že si sa ozval, tiež som v kútiku duše dúfala, že sa ozveš. Presne, ma to aj napadlo, že ty už tušíš, si si istý, že s vrátením peňazí bude problém. Takáto hanba, mladá žena, pracujúca a nemá problém s tým, že koľko ľudí vie o nej, že je podvodníčka. Napísať za každú cenu zamestnávateľovi, alebo ako @gordonko píše, trestné oznámenie dať. Hlavne, ako vypisovala o sebe vo svojej diskusii, kde sa radila, kolko jej má dávať priateľov syn na chod domácnosti. Plnú ,,hubu" mala o čestnosti, spravodlivosti, človek by jej aj uveril. Tu, hľa, sa ulakomí na peniaze cudzích.
arasidka
Vraví sa, že človek sa z chýb poučí - a najlepšie je - poučiť sa z chýb cudzích!
@Gordonko , no čo už, stalo sa ! Je to aj pre teba ponaučením do budúcna :)
Peniaze, peniaze, peniaze... keď ich nieto - zle je, keď je ich veľa - aj tak sú starosti :))
mohla by som napísať dlhý príbeh z ponaučenia jedného mladého človeka, ktorý pomáhal niekoľko krát za nejaký čas viacerým. Pred Vianocami sa mu zveril kamarát, aké má problémy : rozišiel sa s frajerkou, prišiel o prácu, nedostatok financií - ako živnostník- spôsobilo, že nemohol platiť povinné platby poisťovniam, dlžobu za auto na "lízing", a zároveň dlhy, ktoré si narobil medzi kamarátmi, ktorí mu požičali. Vianoce boli predo dvermi a s nimi aj exekútor.
I napriek tomu, že mal už prenajatú dielňu, kde tvoril svoje objednávky, nestačilo to.
A ten človek, ktorý ho počúval, po dlhšom rozhovore sa podujal , že mu pomôže ako sa dá: " Chlape, už som to urobil v živote viackrát, ale nikdy to nedopadlo najlepšie." Myslel tým, že pomohol trošku finančne, trošku jedlom , oblečením a iným spôsobom, a konečný výsledok? Ani nevie, čo s tými ľuďmi dnes je. Akonáhle sa postavili na vlastné nohy, zabudli na jeho pomoc a hoci nebol až tak stratový,predsa sa zapovedal že už dosť - "končím s charitou" .
No ale v tomto poslednom prípade to bolo iné, kamarát kamarátovi pomohol najprv finančne, aby neprišiel o auto, lebo ho potreboval ako soľ. Vybavil mu lepšiu dielňu hneď v mieste bydliska, zjednal aj dobré nájomné, vzhľadom k tomu, že sa pohyboval medzi mnohými ľuďmi, dal vedieť o tomto chalanovi, robil mu reklamu - dal urobiť reklamu za vlastné - zákazky sa sypali jedna radosť. Chalan si našiel znovu lásku a ožil. Mal dielňu, zákazky, auto, lásku a začali sa sypať aj peniaze. Nesmiem zabudnúť, že na začiatku si medzi sebou uzatvorili akúsi zmluvu - ako bude splácať peniaze, ktoré ten kamarát doňho vložil a bolo to okolo 2000.- euro. A ten bral ako samozrejmosť, že i naďalej bude zháňať objednávky a dokonca mu našiel aj hotového človeka, ktorý mu za plácu pomáhal tak odborne, že ho nebolo treba kontrolovať, robil vynikajúcu prácu. Aby som bola úplná - tak ten kamarát mu priniesol do dielni vlastnú piecku a objednal drevo, aby ten "chudák" cez zimu v dielni nezmrzol a chodil mu pomáhať v čase voľna ako sa dalo.
Aby som to skrátila - zrazu to neplatilo, zrazu bolo frflanie, nesúhlas, podráždenie a nedvíhanie mobilu. A peniaze nechodili a nechodili. Ak sa dobrodinec ozval, tak mu ten "chudák" povedal, že má prísť na dielňu, a on mu nejaké prachy dá. ....... No čo to budem naťahovať -
situácia sa vyhrotila tak, že dobrodinec kapituloval, ku vlastnej škode, peniaze nie sú a ťažko aj budú, pretože "chudák" má toho dĺžneho toľko, že je toho dosť aj na piatich.
Ponaučenie? Ak si chceš narobiť nepriateľov - požičaj im peniaze.
A ešte jedno veľmi pravdivé: Cesta do pekla je dláždená dobrými skutkami!
frezia68
Ak @hub árka35 stratí prácu,nemôže vyrovnať dlhy.Od priateľa odišla,v diskusii z 22.2.2011 opísala zlú situáciu a hľadala riešenie a zdá sa,že našla. až teraz odchodom od " priateľa".Pracovala na železnici ( smeny),má školopovinnú dcérku,teraz má prácu v Bille,asi rieši starostlivosť o ňu.Podobné prípady ma rozčúlia tak,ako vás.Neviem nič viac o nej,ako ostatní,len o prácu by som ju nepripravila.Ale riešenie má @aroooo ,snáď sa dočká telefonátu,či vyjadrenia od nej?
elixir
@arasidka ... tiez poznam cloveka, co inemu cloveku (nezamestnanemu) pozical niekolko tisic eur... uz ich nikdy neuvidi (cize rozumej, "daroval")... A potom vidim ludi, co pracuju cely zivot a nakoniec ledva vyziju... fakt sa clovek musi pytat, co je to za svet, no spravodlivost neexistuje, presne ako sa hovori, nie je to ziadne klise... presne kvoli tomu, ze casto altruizmus smeruje k tomu nespravnemu a ten co to naozaj potrebuje, je prilis hrdy na to aby nieco od druhych zobral.
Take som aspon ja zatial videla v zivote...aj ked az tak dlho na svete este asi nie som, no a zrejme ma este vselico prekvapi.
arasidka
@elixir , nič nové pod slnkom, od jakživa tona svete tak beží , a som presvedčená , že takto bude "utekať" aj po nás :(
No, aby som to ešte dokreslila, ono to ani pôžička nebola, bolo to postupné platenie - raz toho, raz onoho, jeden mesiac zaplatil "dobrodinec " dielňu, potom priniesol piecku, potom objednal drevo s tým, že mu zaňho zaplatí.Dohoda medzi nimi bola, že i ten dobrodinec bude nápomocný - iným slovom "meňežér", ako sa to medzi pospolitým ľuďom už i slovenským nadáva.Bude zháňať robotu, bude robiť reklamu, bude telefonovať, bude pomáhať, dal mu svoj počítač, aby pán majsterko mohol robiť grafické návrhy , vypracoval mu Logo, ktoré zaplatil zo svojho, a vytešoval sa jak keď nájdeš drevené želézko, ako sa "chudákovi majstrovi " darí a bol rád, že kamarát nezostal na dlažbe a s dlhmi.
A chudák majsterko začal meniť farbu - nedvíhal mobil , možno každý piaty, alebo nebol na dielni, alebo mal inšie povinnosti, alebo... Až mu nakoniec povedal, že jemu sa zdá, že sa mu dobrodinec "tlačí do firmy" a on si chce svoju firmy vybudovať SÁM!
Odpoveďou dobrodinca bolo: " Aha, takže sám, no dobre.... a nezabudni svojím vnukom vyrozprávať po koľkých chrbtoch si sa vyškriabal hore , než sa ti to podarilo !"
To, že svoj čas a peniaze vynaložil dobrodinec na to, aby exekútor NEKONAL a nevzal mu auto , aby bol splátkový kalendár, aby boli vyrovnané aspoň sčasti dlhy na poisťovniach, nosil mu jesť, aby neskolaboval hladný v dielni,na to mladý podnikateľ zabudol. A ktohovie? Možno zaúradovala nová láska a dala mu "rozumu" - čo si sprostýýý.... atď ... Neviem, nemôžem tvrdiť.
No, viem o tom všetko, do posledného písmenka a bodky, toto, čo som zverila monitoru, to je len také všeobecné , jemnocitne napísané, so všetkou slušnosťou sa pri vyjadrovaní. Pravda je ďaleko horšia a smutnejšia. Nuž, ale niekto mal krásne Vianoce, na ktoré bude asi dlho spomínať! A dobrodinec tiež - každé Vianoce ale z iného zorného uhla !
arasidka
@njdevil ,iste že je to dobrý skutok, ale ja som presvedčená, že darovaná by sa necítila dobre, aj keby to bola pre ňu istým spôsobom pomoc. Neviem to inak vysvetliť, ale akosi to tak cítim.
Aj keď si pamätám, keď som tu písala o hroznej povodni v našom okolí a o tom, aké nesmierne straty tí ľudia prežili. Dodnes je dedinka Píla poznačená zmenou, stredom dolu od hory sa vinie hlboký zráz, ktorý vymlela prudká voda a brala všetko, čo jej stálo v ceste. Vďaka tomu sa ozvala dobrá duša, ktorá nezištne prispela na pomoc jednej z poškodených. Dodnes si občas na túto Varecháčku spolu aj s Miškou / tá, ktorá pomoc potrebovala/, spomenieme a nejedenkrát sme si povedali, že možno sa v živote stane niečo, keď sa s ňou aj stretneme. Ktohovie, nič neplánujeme, ale život je občas taký čarodej, že to vie zariadiť i bez nášho pričinenia. :)
Rozhodne som presvedčená, že tie peniaze Arooo dotane, skôr - či neskôr - či už Hubárke svedomie nedá, alebo ju prinútime my, tým, že celý príbeh sledujeme a nikto jej to "nedaruje", aspoň jedno je isté, že našu dôveru stratila a aj keby chcela zmeniť svoj nick, aj tak jej svedomie nedá a Varechu opustí. Škoda - zatiaľ stratila našu dôveru, a veľmi ma zaujíma, či dokáže zmeniť náš postoj k nej.
irenaw
vôbec sa nebránim prispieť, ale chápem @aroooo. aj človek v hmotnej núdzi má svoju hrdosť. @arasidka to napísala presne "necítila by sa dobre"... v tejto záležitosti by sa niekto iný nemal cítiť dobre.
aroooo
Preboha @njdevil len to nie, ja som to nenapísala z takého dôvodu ale ako výstrahu pre ostatných a poukázanie na špinavosť, ktorú si menovaná dovolila a jej postoj k tomu. Ako som písala včera o 23,41, veci sú už v norme, dnes som si bola pre sociálku, ako ste čítali ani @Gordonko nakoniec nesklamal a veci riešil a vyzerá to, že sa napokon predsa len vrátia. Mne pomôže z tejto situácie len nájdenie si zamestnania, čo v blízkom našom okolí je veľký problém, no ak by niekto o niečom vedel, už aj idem za tým, ja si na seba zarobiť viem, len mať príležitosť.
njdevil
mila @aroooo , prepac, myslela som to len v dobrom, ja ked mozem-pomozem, a ked nemozem, tak neublizim...ale nenavidim ,ked sa deje krivda ludom, ktory si to nezasluzia a z duse nenavidim ludi, ktory na dovere druhych zarabaju...viem, ako sa Vam doma tazko zije, moja mamka je na invalidnom dochodku a to vdovske, co dostava po nasom tatikovi je totalny vysmech...prajem Ti vela stastia, skoda, ze s tou pracou Ti nijako nemozem pomoct, som trosicku, akosi zadaleko...:-(...a v tom ma ta hubarka jedine stastie, inac by som sadla do auta a vybavila si to s nou po vychodniarsky : rucne-strucne...:-)...pozrela som sa ne jej profil, tej babe z oci nic dobre NEKUKA!!!
maxhim
Dobrý podvečer.Som bývalý priateľ p.Hekovej a k návšteve gordonka len toľko.Ja som mu povedal že Betka nebýva somnou 2 mesiace a nie 3 dni.Tej pani mi je ľúto ale ju vôbec nepoznám a to že jej pošlem peniaze gordonka veľmi potešilo.najprv ma musí ale kontaktovať a gordonko je pekne popleteny ked ma nepochopil.Viete robím to aj zato aby Betka pochopila že ju a jej dcéru milujem hoci žije teraz s iným mužom a je šťastná asi ale ja nie nemôžem sa s týmto vyrovnať.pre jej dcérku som tatino a prosim aby ste Betke alias Hubarke neublizovali.
maxhim
A ešte som zabudol ten gordonko je tiež vinný keď tak ľahkovážne veríl mojej expriatelke a mal by aj on zacvakat.neviem či bol za ňou v bille ani ma to nezaujíma chcel vedieť odomňa kde Betka býva.nepovedal som mu to lebo si este vážim Betku a ľahko je odsúdiť a čo tak odpustiť milí varechaci?
njdevil
zacina to byt zaujimave...tu sa ublizuje osobe meno Betka alias Hubarka, ktora okrada ludi o peniaze...hmm...
daniella9
@maxhim
Takže ona vezme peniaze - a nie málo, nevráti ich, nevyjadruje sa k tomu, ani žiadne stanovisko nedá, proste nič...a ešte jej odpustiť? A čo ste sa vy s koňom zrazili?:-D:-D:-D:-/:-/:-/
Ja mám tiež svoje chyby, ale preto že chybujem, nebudem prosiť iných o odpustenie:-/
A ked už chce odpustenie, tak nech oň poprosí sama, nech sa neskrýva zbabelo ako voš pod chrastou, nech má v sebe aspoň toľko slušnosti, že to urobí sama a nie aby tu za ňu orodoval niekto iný.
A že má dieťa? Slabo platenú prácu? Nemá čas? Alebo má problémy vo vzťahu? Sorry, ale to ju neospravedlňuje. Kopa ľudí má tiež svoje problémy, takže v tom nie je sama.
A ešte, uznávam jedno tvrdenie: Viete, tí čo urobia nejakú škodu, sa spoliehajú na to, že poškodení im odpustia. Netreba im nič odpúšťať, majú sa za to zodpovedať. A nezáleží na tom či ide o pár drobných alebo o miliony. Sorry, ale ked sa budú zatvárať oči pred takými síce drobnými (relatívny pojem) komplikáciami, tak slušní ľudia si môžu ísť pískať.
@Hubarka35 je dospelý človek a nie 5-ročné dieťa, ktoré treba vodiť za ručičku. Ked mala dosť rozumu na to, aby si tie peniaze nechala a nevrátila, tak má aj dosť rozumu na to, aby vedela, aké to bude mať pre ňu následky.
A že ju ľudia na vareche súdia? A čo čakáte, že to hodia za hlavu a povedia si, že ved to je len 30 eur? Keby sa aspoň ukázala a povedala svoju verziu, svoj pohľad na vec a všetko to vysvetlila, či mala nejaké objektívne dôvody prečo tie peniaze nevrátila, alebo ju proste zlákal mamon, nech to aspoň vysvetlí.
@gordonko sa tu narozdiel od nej aspoň ukázal a vyjadril sa k tomu (týmto ho však neobhajujem, tiež urobil chybu).
Takže, nechajte si tie svoje rečičky o odpustení a radšej jej dohovorte.
aroooo
Vážený @maxhim , úprimne povedané, prekvapil ma Váš príspevok a verte, veľmi si ho vážim. Ja som tá, ktorá celú túto záležitosť sem dala a ktorej okrem iných varecháčov @Hub árka35 dlhuje spomínaných 30€,od 30.4.2013, podrobnosti nebudem rozpisovať, sú uvedené v mojich príspevkoch hore. Vy menovanú zrejme poznáte asi najlepšie, ja som okrem tohto incidentu asi našťastie... nemala tú česť, ale verte, ako mi s týmto "zavarila" to bohate stačilo.Keby mi tu napísala povedzme do Tajných správ prepáč,minula som tvoje €, pošlem ja neviem o 2 týždne a pošle, v poriadku, stáva sa.Po mesiaci som jej
poslala správu na FB, SMS, Tajnú správu, neunúvala sa odpovedať, vola som jej na obe tel.č., odmietala hovor, pred asi 3 týždňami zdvihla,že pošle v utorok/deň na to/ a zas nič a v deň keď som písala tento príspevok po mnohých zvoneniach zdvihla,keď som sa predstavila povedala pracujem a zrušila hovor. Ako vidíte aj tu z diskusií, nemala ani toľko slušnosti aby sa ozvala. Platiť by mala ona, keď prevzala peniaze. Ja nie som pomstychtivá ale verte napálilo ma to jej jednanie a parádne, keby som aspoň nebola v situácii akej som na sociálke... Ako som jej napísala v príspevku hore pred 1. Gordonko-vým čas na úhradu je 28.6.2013, keď dovtedy ich neobdržím, konám ďalej. Na základe Vašej ponuky ak ste ochotný to za ňu do toho termínu zatiahnuť, napíšte. Neviem či u Vás nechala ústrižky od prijatých peňazí s adresami, ak nie, dajte tu vedieť a napíšem Vám ju v Tajnej správe. Držím Vám palce a prajem mnoho úspechov v rozvíjaní dobrých vzťahov aspoň s jej dcérou, ktorú považujete ako za svoju.
aroooo
@maxhim ,teda s tým druhým príspevkom, ktorý sem došiel asi v čase ako som vám písala ste ma dorazil, namala by som jej ešte ja nejaké € poslať!!!!!!!!!!!!!!???????????????
tatranka
@gordonko som veľmi rada,že si vysvetlil celú nepríjemnú záležitosť.@aroooo mi pred tým ako uverijnila túto ponosu, napísala aký ma problém a čo má robiť?...Situácia v tom čase o všetkých jej pokusoch spojiť sa s hubárkou,bol marný.Stále na @aroooo nemala čas.
Len jedno ma miatlo a to bol @gordonko .Nijako som nevedela stráviť,že by bol špekulant./ Prepáč / !Vážim si toho pána,sledujem jeho chovanie tu na Vareche a aj na súkromnom portály.Toto správanie mi k nemu neprináležalo.
Poradila som @aroooo ,aby ešte chvíľočku počkala.A potom,že nech to dá na vareškársku diskusiu.Stalo sa! Ohlasy ma veľmi milo prekvapili a som šťastná,že je tu takáto komunita poctivých varecháčov,ktorým,nečestné chovanie našich hoci imaginárnych priateľov vadí.
@gordonko ,ďakujem,že ma moja intuícia nesklamala a že som ťa @aroooo opísala ako čestného a obetavého človeka.
Predpokladám,že celá vec sa vyrieši v prospech poškodenej @aroooo .
Veľmi by som si to želala.
maxhim
Ano poznám Betku 7 rokov tie peniaze vráti určite ona aj ked mešká dodrží sľub a fakt mala toho dosť v poslednej dobe.vás všetkých žiadam nesudte ak nechcete byť súdený.myslím to tak že už vydite len pomstu a nezaujma vás iné r
havino
pán @maxhim , kedže som sa už zainteresovala do tohto problému, z dôvodu, že @arooo je varecháčka, ktorú si vážim za jej solídnosť, ktorá sa dá čítať z jej napísaných riadkov, aj písomný prejav, je obraz človeka, tak, ako tento Váš písomný prejav, je obraz na Vás v dvoch komentároch, takže: prosím Vás, dajte si dole ružové okuliare, pretože vašou ohľaduplnosťou k Vašej bývalej priateľke, k tomu ako pristupujete, akou podlosťou a podvodom sa dopustila na osobe neznámej a sociálne odkázanej, že nám tu vysvetľujete,ako ju milujete a chránite, jej len a len ubližujete, Vašej bývalej myslím, aby sme sa chápali. Viete akým spôsobom? Vysvetlím. Viete koľko takýchto mladých žien, ľudí, sedí za mrežami? Viete z akého dôvodu? Z dôvodu, že ak vaša bývalá priateľka má na háku, že vybrala peniaze od neznámych ludí, nemá ani najmenší záujem ich vrátiť späť, vyhovára sa,nehľadá spôsob ich vrátiť, klame a zavádza, je to podvod. Ak nebude potrestaná a nepoučí sa a ani jej nebude, čo jej zjavne nerobí, robiť problém vyrovnať sa s tým,ako si pokazila reputáciu, tak je veľmi, veľmi pravdepodobné, že sa môže zamotať do iných špinavosti, iných podlých činov a sumy sa môžu zvyšovať. Preto by malo byť vo vašom záujme, kedže ju tak milujete, jej dohovoriť, pomôcť a odkázať ju na názor slušných ludi, že takéto niečo sa medzi slušnými ludmi nerobí. Tieto názory, v tejto diskusii by jej mohli otvoriť oči a zastaviť pred ďaľšími podobnými ak nie horšími činmi. Mali by ste sa podakovať varecháčom a Vašej priateľke poslať tieto komentáre, ako výstrahu pred zneužitím človeka, peňazí, ktoré jej nepatria, ak Vám na nej tak záleží. mala by sa čo najskôr kontaktovať s dotyčnými a snažiť sa veci urovnať a nie, že aby sme jej my neubližovali, my sa jej tu na rozdiel od Vás snažíme pomôcť,aby zobrala zdravý úsudok do rúk a zachovala sa tak,ako sa od očakáva.
maxhim
Iné riesenie.a ak nebudem mať pravdu zaplatím ja.hoci žijem od výplaty do výplaty.v piatok sôm pochoval otca a stálo ma to viac ako mal nasetrene a neplacem.a teraz ked Betka ma konečne prácu ju vy ostatný chcete o ňu pripraviť. Som sice jej bývalý uz len a aj namna nieje zrovna najlepšia ale ju poznám z vás najviac.tých ľudí mi je ľúto a chápem ich sklamanie a hnev.dajte jej čas a uvidíte že ona vráti a možno aj kumne sa vráti inak nepochopite čo ja chápem už prečo si tie peniaze nehala.ja sa jej nezastavam ale sa mi nepáči že sa to uberá týmto smerom pomsty a osierate niektorý aj mňa ktorý sa ponúkol pomoct
maxhim
Pán Havino máte pravdu Ak si dá povedať dohovorim jej.ale za pár euro pripraviť niekoho o prácu to sa vám zd. Férové?
aroooo
@maxhim , vy žijete od výplaty k výplate, určite nepoberáte minimálnu mzdu, ktorá je aj v čistom omnoho vyššia ako 180€, ktoré dostávam ja a vaša milovaná expriateľka je tak isto zamestnaná,ako sa vyhovárala, že nemá čas, lebo stále pracuje, je prirodzené, že sa to odzrkadlí aj na výplatnej páske, tak nevidím dôvod, aby tak vysokú sumu ako je 30€ vrátila, možností a času mala dosť, sama si stanovila, že kedy zaplatí, nesplnila a zo sľubov a ľútosti si ja chleba nekúpim ani nezaplatím nájom. Píšete - dajte jej čas - prosím má ho, 28.6.2013 chcem mať mojich 30€ u mňa. Každý má svoje starosti, problémy, vaše vzťahy ma nezaujímajú, tie si riešte medzi sebou sami. Verte mi, aj ja by som veľmi rada žila od výplaty do výplaty. Jedna vec je jasná, prisvojila si peniaze, ktoré jej nepatria, @Gordonko jej nechal peniaze na uhradenie poštovného, nič jej neprekáža, aby ich obratom uhradila. Po uvedenom termíne a neobdržaní € ma prinúti konať. Ďalšiu diskusiu čo by bolo, keby bolo a pod. považujem za bezpredmetnú, prajem dobú noc.
marianne
@maxhim A obrat cloveka,ktory ma 180 Eur prijem mesacne sa vam zda ferove? Vam unikla podstata veci,pane.....!
marianne
A este nieco mily pan @maxhim...Aj clovek s IQ Forresta Gumpa vie,ze su veci, ktore sa nerobia.A toto je jedna z nich.TOTO SA NEROBI!!!! Obrat cloveka este aj o to malo,co ma.Pani Hubarka si zasluzi klepnut po prstoch tak,ze uz nikdy do nich nevezme,co jej nepatri...Niekde som tu citala,ze robi v Bille.No s panom Bohom aj s batohom,mat v obchode lepkave prsty,to je vyhra pre zamestnavatela.....Toto nie je pomsta,ktoru tu vy stale spominate,toto je fakt,ktory Vy pre mna nepochopitelne prehliadate.Az taky zamilovany nemozete byt....
pusta
nuž, milá@marianne , asi je pravda, že Láska je slepá a blbá...
ale aj to, že už niet čo vysvetľovať, treba konať!!,inak @arooo , tie peniaze neuvidí, lebo ťahanie času nahráva tej mrche :-(
martina0812
@aroooo , poslala som ti TS, prosím, daj vedieť, či ti prišla. Ešte nikdy som ju tu na vareche neposielala, tak dúfam, že prešla. :-D
rea1
čítam to tu, čítam každý deň a rozum mi ostáva stáť. @maxhim píše, že by sme mali odpustiť a zabudnúť. na to existuje iba jedna odpoveď: odpustiť a zabudnúť? nie som Ježiš a nemám Alzheimera! zlodejke takúto bezočivú krádež? nie sme blbí, nepodceňuj nás. koľko ľudí okradla, len oni sa k tomu nepriznali, ha? drahý vážený bývalý, ty si naozaj padnutý na hlavu. miesto toho, aby si za ňou do tej billy skočil, vysvetlil jej, čo sa deje, čo sa na ňu chystá, dohovoril jej a presvedčil ju, aby tie peniaze okamžite vrátila, ty ju tu ešte obhajuješ a my všetci sme zlí a pomstychtiví a chudiatku zlodejskému ubližujeme? neuveriteľné. NEUVERITEĽNÉ! hlúposť zalúbených chlapov je naozaj nekonečná. ozaj, ten jej nový vie, že má doma len sprostú zlodejku? a chúďa decko, mať takú mater, ktovie, čo z nej vyrastie s takým príkladom pred očami. keď máš to dieťa rád, na to by si mal myslieť. takže sa ty len pekne zodvihni, nacválaj do tej billy, keď ju tak ľúbiš a vysvetli jej, čo by mala urobiť skôr, než príde o prácu. potom si môže vyskúšať, aké to je, žiť s pár mizernými šušňami z podpory. a netáraj, že my, svine, ubližujeme chudiatku.
dokelu, toto je naozaj neuveriteľné.
amelie
mimochodom, nie je @hubarka trochu psychicky mimo? Dokáže sa postarať o dcérku, keď nechápe základné pravidlá spolunažívania? A ten jej "ex" mi nepripadá ako záchranca, skôr naopak...
alena45
po posledných príspevkoch si myslím, že už je načase túto debatu ukončiť, padajú tu už nechutné obvinenia a mnohí varecháči to cítia až príliš osobne, a už to tu zaváňa lynčovaním. Tejto kauze asi treba dať čas, ktorý bol už stanovený, riešenie prisľúbil aj @gordonko. Verím, že v dnešnej dobe je ťažko žiť aj iným ako @arooo , zrejme rovnako je na tom aj @hubarka , a napriek tomu neskĺznu k takýmto praktikám, a už sa to nejako dorieši. Čo na to redakcia ?
frezia68
@aroooo : dala si @hub árke veľkorysý termín zaplatenia do 28.6. má teda dosť času vyrovnať.A ak sa nespamätá,nech stratí aj zamestnanie.....
amelie
@alena , @hubarka asi naozaj potrebuje pomoc, ale možno skôr pomoc psychológa, ak sa nemá kĺzať do neznáma. Nemá zmysel za ňu platiť dlhy, ale ani ju udávať.
arasidka
@alena45 , zdieľam tvoj názor, je určený termín - tak vyčkáme. Nechcem sa vyjadrovať ani na názory expriateľa, aj keď si myslím o tom svoje.
alena45
@arasidka , veď nám to ani neprislúcha, vyjadrili sme sa k nevráteniu peňazí, ale vyjadrovať sa na takto hrubo adresu ľudí, ktorých ani nepoznáme mi pripadá už cez. Každému je predsa jasné, že peniaze utratila a zrejme nemá z čoho vrátiť, načo to rozoberať ďalej, treba počkať na termín výplaty, alebo čoho, veď tuším písali, že tú Billu len teraz otvorili, nie ?
marianne
Ja by som povedala,ze ma stastie,ze natrafila na taku mierumilovnu osobku ako je @arooo o ,lebo po tych vsetkych vyzvach,kde nereagovala vobec,mohla dopadnut aj horsie.....ak uvazime,ze @arooo o len mesiac zvazovala,ci to tu vobec dat a vycerpala vsetky moznosti ako ju kontaktovat...nikto nechcel byt hruby,ani urazat,ale pri tych argumentoch...ostal rozum stat,nech si pozicia....preco by jej mala cakat?,kto pocka @arooo ?
aroooo
Vážená varecháčska obec, @alena45 má pravdu,zachovajme určitú úroveň, p.Heková dostala posledný termín 28.6.2013. Navrhujem aj @Gordonkovi do tohoto termínu počkať s podaním trestného oznámenia. Ja sa v pondelok 1.7. v podvečer tu ozvem, či € prišli alebo nie a ak nie, môže konať Gordonko a ja toto potom posielam jej zamestnávateľovi.Zdá sa mi to pre p.Hekovú po tom všetkom férová ponuka. Jej nečinnosťou nie ja, mi...., ale ona sama rozhodne čo a ako. Upozorňujem ju, že aj doručenie peňazí trvá pár dní, tak aby nebolo neskoro. @alena45 , tú Billu otvorili 29.5. a pred týmto dátumom už tam pracovali,pripravovali a boli na školení, takže všeliako do 28.6. za máj musí dostať výplatu a ak bola nezamestnaná a brala podporu, keďže asi nastúpila v máji, tak za máj by mala dostať aj sociálku, keďže v tom mesiaci zrejme nemala príjem. Ešte raz ďakujem vám všetkým za podporu a počkajme do stanoveného termínu.
martina0812
@maxhim nejdem sa vyjadrovať k Betke, ale chcem vám vyjadriť úprimnú sústrasť. Prísť o rodiča je vždy ťažké, človeka to zasiahne.
njdevil
@maxhim , ked ty pokladas tych 30 euro iba za " par euro ", tak preco tych" par euro" nezaplatis bez reptania ty???
maxhim
Pani martina0812 dakujem za prejavenie uprimnej sustrasti,cenim si to.
aroooo
Vážení varecháči, redakcia, ozývam sa skôr z dôvodu, že práve dnes, t.j. 21.6.2013 som o b d r ž a l a od p. Hekovej /Hubárka35/ 30€. Peniaze podala na pošte Topoľčany1 dňa 19.6. 2013. Naša doručovateľka bola taká zlatá, že hneď ráno mi poslala SMS, že mám na pošte peniaze/veď keď sme sa stretli, 2 mesiace som ju otravovala že či prišli, už sme sa na tom zabávali, tak som ju odmenila aspoň čokoládou/. Redakcii ďakujem za priestor, že som to tu mohla zverejniť, myslím si, že bez toho by boli všetky moje pokusy márne a samozrejme veľká v ď a k a Vám varecháči, ktorí ste sa zapojili a vo svojich komentoch odsúdili takéto konanie. Je to veľmi dobrý pocit že je tu kopa ľudí, ktorým takéto konanie nie je ľahostajné, čím ste mi veľmi pomohli či už komentmi alebo radami, vrelý dík. Aj Vám, p.Heková-Hubárka35 ďakujem za konečne vrátené peniaze, týmto považujem celú túto záležitosť za vybavenú bez ďalších krokov z mojej strany hoci neviem, či ste tak spravila aj u ostatných. Jedna moja skromná rada - nerobte ostatným to, čo nechcete aby oni robili vám-. Ako vidíte, je ešte mnoho čestných ľudí, ktorí takéto konanie odsúdia, máte dieťa, ktorému asi nebude ľahostajné, keď sa niečo takéto dopočuje a je to stále dobrý pocit /aspoň u mňa/ keď aj napriek rôznym okolnostiam a ťažkostiam sa snažím jednať čestne a môžem každému pozrieť s kľudným svedomím do očí . Všetkým ďakujem, Jarmila.
evusik
koniec dobrý, všetko dobré... teda hlavne pre teba, že si sa dočkala svojich vlastných peňazí... "vox populi" možno trochu pomohol :-)
sonulienka
túto stránku som si otvorila len dnes a som úplne mimo či je to možné - ale teší ma, že to dobre dopadlo.
frezia68
Som rada,že som tu teraz v predstihu zablúdila a dozvedela sa dobrú správu.
astheart
Takže ano, děvčata, dala jste se napálit. Scamming (= podvodné vylákání pneněz po Internetu) kvete všude.Začíná to oznámením o dědictví nebo výhře v loterii, přes scamming na seznamovacích stránkách (= romance scamming) a může to vypadat i tak, jak se to teď stalo vám. Bohužel, myslím, že peníze už neuvidíte. Základní pravidlo ochrany je NIKDY neposílat peníze lidem, které osobně neznáte (ani citlivé údaje o vás a vašich účtech)!!! Nikdy totiž nemůžete vědet, kdo za tím PC sedí a dokonce ani, kde je, i kdyby jste získali IP adresu, protože ita může být jednoduše změněna a člověka, se kterým komunikujete, nemůžete lokalizovat. Znám spoustu lidí na celém světě, kteří byli takhle podvedeni a někteří i opakovaně. Dlouho se scammeři rekrutovali hlavně ze Západní Afriky a v nebezpečí byli hlavně anglicky mluvící lidé, ale to už dávno není pravda! Ještě jednou tedy: Nikdy neposílat peníze (i kdyby jste slyšely historky o nemocných dětem a zoufalé životní situaci, už vůbec ne, kdyby vám někdo tvrdil, jak šíleně vás miluje) ani žádné informace o sobě a svých majetkových poměrech, natož účtech!!! Je mi to vždycky líto, ale nedá se s tím nic dělat. Tihle podvodníci totiž dobře vědí, že se jim jen těžko někdo dostane na kobylku. A mimochodem, že by byl gordonko v tom nevinně si nemyslím po těch zkušenostech, které se scammingem mám, a co všechno o scammingu vím.
aroooo
@astheart , toto bolo trochu iné - prečítaj si úvod a môj koment z 21.6., peniaze po tomto cirkuse mi prišli, ale asi len mne.
hubarka35
peniaze som poslala všetkým naspet,cirkus k tomu nebolo treba ktorý sa tu rozvíril...a omluva všem ktorí čakali na korunky...ostatním dakujem za osočovanie a len tolko starajte sa o seba a pozerajte do svojho hniezda,,,,a neurážajte ma,ked neviete čo všetko bolo za tým....nie som zlodejka ani podvodníčka....akou ste ma počastovali...
aroooo
@hubarka35 , k tomuto už len toľko, čestného človeka ani len nenapadne použiť peniaze jemu zverené na svoje potreby, nech je za tých hocičo, pretože to nie sú jeho peniaze. Keď si ich potrebovala,mohla si ako teraz aspoň napísať, že pošlem vtedy a aj poslať a nie neoprávnene ich 2 mesiace používať.Tak by asi konal normálny človek a nie podvodník. To aj v Bille ak robíš v kase, tržbu odvádzaš po 2 mesiacoch???? Pokiaľ som bola informovaná, ešte 27.6. poobede jeden z postihnutých ich nemal! Podľa tvojho prístupu som presvedčená, že bez tohto cirkusu by peniaze neboli n a s p e t. A že ostatní odsúdili takéto konanie za čo im ďakujem ty sa tomu divíš? Konečne si uvedom, že ty si spravila chybu a toto sa n e r o b í . Prajem pekný deň.
hubarka35
kde robím do toho vás nič.....ja som spravila chybu...všetci sme urobili chyby...a poučili sa z toho.....
havino
ejha,nemala som to tu ešte objaviť, nepatrí sa už ozývať a rozvíriť hladinu cukrov v tejto téme po takom dlhšom čase, nuž ale tiež som len človek a myslím, že ako samu seba poznám zatial s čistým svedomím a to nemám 20. @hubarka , tak, ako si mi dvihla tlak počas čítania a informácii založenejv diskusii, tak mi ho dvíhaš aj teraz. Kedže si mala svoje právo ozvať sa aj ty, ale veľmi nesprávne si sa ozvala, ozývam sa aj ja. Ty ešte máš odvahu sa obhajovať tým,že nech ťa nesúdime, že každý sa máme pozerať do svojho hniezda? No ved sme sa ozvali takí, ktorí to hniezdo čo sa týka sprenevery cudzích peňazí máme pod kontrolou a nie sme nikomu nič bez slova ospravedlnenia a záujmu vrátenia dlžní. Kiežby ťa hanba fackala, či už je to tak,alebo onak, ešte sa dokážeš písomne prejaviť, tak, ako si sa prejavila. Nezaslúžiš si nič iné, len uraziť, lebo si sa zachovala, ako si sa zachovala, ani slovo, ani písmom si sa neospravedlnila tej, čo peniaze potrebovala,ako soľ,na živobytie, na rozdiel od teba, čo zamestnanie máš. Píšeš, že všetci sme urobili chyby? to si vykáš? to nie je chyba,to čo si urobila, to by bol možno aj prečin podvodu, ak tých čo si im zadržiavala peniaze bolo viac, vedome si im zadržiavala peniaze, bez akejkolvek ochoty a známky prejavu ich vrátiť späť. Keby nebolo tejto verejnej diskusie, nikdy by ich @arooo nevidela, to mi je viac, ako jasné. Už sa nik nebude do teba starať kde robíš chyby, len sa varuj tých chýb, ktoré si doteraz urobila, máš dieťa a vieš asi čo chcem dalej napísať, nezahrávala by som sa na tvojom mieste s niečím, čo ti nepatrí. Nie každý je ako @arooo , že to nešla nahlásiť tam, kde to bolo potrebné a zmierila sa s tým, že o peniaze už prišla, v opačnom prípade by si už ten lejstrik vieš aký , čistý nemala možno. maj sa dobre. Už zvažuj písmo, ktoré tu napíšeš. Každé písmenko hovorí o tvojej povahe, živote a charakterizuje ťa.
astheart
Ozývám se trošku pozdě, protože teď jsem tu diskuzi zrovna našla. Ne, není to o něčem jiném; prostě jste poslaly peníze někomu, koho jste v životě neviděly a ještě na doporučení někoho, koho jste taky nikdy neviděly. Jsem ráda, že to dopadlo dobře, ale věřte mi, tohleto je obrovské riziko. @hubarka35 , máš skutečně velké štěstí, že to nikdo neoznámil na policii. Vymlouvat se na nedostatek času je ubohé; použít peníze pro vlastní potřebu je zpronevěra! A že si je použila, je mi naprosto jasné. Zachovala ses přesně podle hesla "Nejlepší obrana je útok." Tak na okraj, nakonec můžeme být všechny šťastné, že tě neznáme osobně, protože člověka s tvým charakterem bychom určitě ve svém okolí nechtěly! Boží mlýny melou pomalu, ale jistě, takže ono se ti to ještě mockrát vrátí.



 



TOPlist