Šťavnaté kuracie prsia

jezibabka1 - bez fotkyjezibabka1, 20. júla 2011
Bežne nakupujem v obľúbenej mäsiarni za akciové aj neakciové ceny, s kartou aj bez nej, ale stále som spokojná. Minulý týždeň ma zlákala nedeľná ponuka nemenovanej predajne na šťavnaté kuracie rezne za akciovú cenu 3.99 ečiek za 1kg. Tak som nabehla v nedeľu doobedu na nákup. Samozrejme regál prázdny, mladučká predavačka akože išla do skladu, ale za plastovým závesom tie prsia nenašla:) tak som špekulovala, čo navarím, keď ma takto sklamali. Našťastie sa ukázala známa a kuracie prsia boli nielen pre mňa, ale dostalo sa pár kartonov aj do regálu:)))) Takže som bola maximálne spokojná, lebo plánovaný obed som mohla uvariť a aj som uvarila a aj sme zjedli a aj siom si povedala, že v živote šťavnaté prsia nekúpim, lebo keďs som ich rozmrazila boli ako blato a keď som ich uvarila, tak boli totalne na nič!!! Aké skúsenosti máte vy s týmito kuracími prsiami pod názvom "Šťavnaté" ?
@zareaguj


Diskusia k článku

evanaaa
Neviem, čo pod tým " šťavnaté" myslia, ale asi to, že sú ešte viac nasaté vodou ako iné, podľa mňa sú kur. prsia suché, preto záleží na ich úprave, aby ten dojem nevyvolávali.
No, a čo sa týka toho nakupovania, zaujímalo by ma , koho známa to bola - tvoja, či tých predavačiek ( ale iste to druhé). A možno by si lepšie pochodila, ak by sa tá "známa" vôbec neobjavila. Navarila by si halušiek, či granadíru a viac by ste si pochutnali, heh......
lucylee
S tymito stavnatymi prsiami mam len tie najhorsie skusenosti. Len si precitaj zlozenie. Je tam kopec aditiv a eciek a chutia hnusne. V zivote by som ich uz nekupila!
sandratamer
ja mám problém s Liptovskou salámou, kupovala som ju donedávna raz za čas deťom. Odvtedy, čo závod kúpila iná firma, s bombastickou reklamou, je to jeden... skrátka nedá sa to jesť, mám pocit že mi pod zubami chrúmu kosti a múka, okolo mäsa to ani nechodilo. V obale, kde bolo predtým pekne naukladaných zopár veľkých koliesok salámy je teraz asi 5O ultra malých koliesok, ledabolo nahádzaných. Som strašne znechutená, vôbec s údeninami je to u nás asi najhoršie čo si pamätám. Tie bezfarebné kusy niečoho, čo ponúkajú čerstvo narezané na pultoch, ale aj v obaloch by som už nekúpila ani keby mi to zadarmo dávali.
nbert
"Stavnate" je len marketingovy tah. Pokial nieco ponukaju v akcii tak to znamena ze sa toho potrebuju zbavit. A pokial ide o maso tak by som o tom dvakrat porozmyslal.
janaalizibolenova
jeeeeej, @jezibabka , ako rada ta vidim....ja mam zas tu zle skusenosti s mletym balenym masom....akurat raz sa mi stalo , ze akciove prsia boli aj po oprazeni take tvrdsie, som si myslela, ze je to tym, ze som ich davala na panvicu este zmrazene, ale tym to nebolo, lebo to robim casto a nikdy nie su take, akoby gumenne...ale ZASADNE nekupujem maso na grilovanie, ktore je uz v nejakej marinade, alebo nakorenene...
kucharronald
@jezibabka1 skúsenosť mám :) Nenakupovala si náhodou v Kauf....? :)) Kuracie prsia v modrom balení? Tie moje boli príšerne ,,mokré", odišla mi chuť do jedla...je to tak isto ako s mrazenými rybami...napumpujú do nich vodu :)
cistinka
Poznám tieto "šťavnaté" kuracie prsia.....z väčšieho humusu som ešte nevarila. Nielenže sa nedajú krájať, lebo sú ako blato, ale pri opekaní z nich vytečie biely smradľavý sajrajt a scvrknú sa o viac ako polovicu. Bolo to už pred rokom....Darmo majiteľke hovoriť, aby ich nekupovala, keď je to obyčajná zlatokopka, ešte k tomu "učiteľka", čo prišla k reštike chuderka ani sama nevie ako :-) Veď sú v akcii a lacné, tak kúpila hneď tri kartóny! NIKDY VIAC !!!...ani učiteľku, ani šťavnaté prsíčka....najhoršia kombinácia :-)))
evas13
Šťavnaté kuracie prsia mrazené obchádzam zďaleka. Pred rokmi som ich kúpila, rozmrazovali sa celú večnosť, tuším voda bola v každom vlákne mäsa pekne striekačkou nastriekaná voda a kvalitne zamrazená. Čudujem sa, že im to ešte veterinári a SOI nestopli, je to humus, ako píše @cistinka.
jezibabka1
vidím, že vám tie úžasné prsia "chutili" tak, ako mne :)))) určite si nabudúce radšej priplatím a budem mať mäsko, ako má byť:) @sandratamer niekedy som Liptovskú kupovala veľmi často, či len na chlieb alebo do pomazánky, ale aj som vyprážala, teraz už na ňu ani nepozriem, lebo ako vravíš, nedá sa to jesť, je fakt zaujímavé, ako jednoducho sa dajú zhovadiť dobré veci behom krátkeho času :( @janaalizibolenov á mleté mäsko kupujem raz za čas, ale neprezraď to mojej mamke :)))) väčšinou si meliem sama doma a na grilovanie si tiež radšej napacujem sama, aby som mala istotu, čo vlastne jem:) @kucharronald bola to Billa:)
tatty
Dievčatá, ktoré kuracie, alebo morčacie prsia teda zvyknete kupovať? Poradťe, aké sú najlepšie..teda môžu aj chlapci poradiť.. :-)
marcy
prečo by som mala kupovať zmrazované mäso ???....nevidím žiadnú výhodu
xenoclea
"Stavnate" alebo "krehcene" kuracie prsia, pripadne cele kura v jazyku smrtelnika znamenaju kuracie maso napichane vodou a zamrazene, aby nadobudlo objem a vahu. Takymto "pochutkam" sa treba na 100 metrov vyhybat.
dorisa
Veru, aj ja som raz kupila v takom stánku drevenom- vraj, kuracie šťavnaté prsia. Keď sa rozmrazili, tak na nich bola taká mazľavá hmota, podobná všeličomu. Už na pohľad ma striasalo. Takže milé prsia išli psíkom, tie ich zjedli len tak uvarené vo vode. Ja kupujem kuracie prsia len zachladené z tesca, ale málo, skor celé kuriatko:)
angelheart
ja mám zlú skúsenosť so šunkou, to, čo predávajú dnes, je na ... za dva dni to človek môže vyhodiť, lepkavé, smradľavé, ale našla som si svoju obľúbenú v Lidli, 200 g balenie, obsahuje okolo 95% mäsa, už kupujem len tú, škoda si pokaziť chuť niečím iným :(
A syr je takisto katastrofa, často chutí ako umelá hmota, alebo naopak, nemá žiadnu chuť. Ten som tiež začala kupovať v Lidli. Teraz to vyzerá ako reklama, ale čo už ... tieto dve veci kupujem iba tam.
A o Kauf... ani nehovorte. Nevedela som si tam vybrať ani 1 cibuľu do bryndzovej nátierky, všetky boli mäkké a nahnité.
Čo sa to stalo s výrobkami, obchodníkmi ???? Kam to až zájde
celeblith
my kupujeme iba chladene a iba nase slovenske (aj ked sa uz popisalo vselico o prebalovani atd) radsej kupim aj ked drahsie, ale aspon nieco co ma nalepku vyrobene na slovensku, ako nejaky omyl z ciny alebo z kerej onej to sem vozia, toto nebudem podporovat
ketty3811
@jezibabka1 ,ja s BILLOU nemám dobré skúsenosti.Aj asi pre dvoma mesiacmi sme sa chystali grilovať a kúpila som "čertvú" krkovičku.Doma som ju rozbalila a zacítila smrad.Manžel to šiel reklamovať a povedali,že"prepáčte" a vrátili mu peniaze.Človek už ani nevie kde má nakupovať.Máme tu aj menšie mäsiarne,ale stalo sa že kámoške predali "umývané" párky alebo divnú salámu a to tie predavačky poznala osobne. :-(
janger
@jezibabka , no to ste si teda pochutili! :-( A to estes stale existuje 'podpultovy' tovar? Inac, hovoria, ze najlepsia kuracina na svete je "Bresse' kuracina, tak ako tu ukazal @eraserhead , ale ta ma teda aj dobre vyssiu cenu. Tu stoji jedno take kura vyse €30. A tak na porovnanie, take obycajne kura stoji €6-7. Neviem, ci je dostat aj na Slovensku...
sladkacokolada
ja som sa rozprávala s masiarom, ktorý mi sám povedal, ze šunku, párky nemam kupovať, iba suchú salamu, keď mi začal rozprávať čo tam melú, mala som dosť.A ešte jedna príhoda: synov kamarát brigádoval vmasopriemysle a balili klobásky. Do vákuového balenia robili tri rady a tá stredná vrstva sa už balila pokazená. Išlo to do Tesca.
tanaivan
Veru súhlasím "šťavnaté"- nikdy, stačí raz vyskúšať a viac ich nekúpiš.
morenajea
"štavnaté" alebo "krehčené" mäso = solené, dotlčené a vodou napichané mäso, ktoré je problém vôbec naporcovať. Je ako nacucaná špongia. Platí zásada - hlavne nesoliť. Kto neverí, nech oblízne kúsok surového, čerstvo vybaleného mäska. Síce býva za dobrú cenu, ale na úkor kvality.
alena45
mäso už pomaly vyraďujem z jedálnička, jednoducho preto, že mi smrdí, s vegetariánstvom nemám nič spoločné. Už kupujem väčšinou len na dedine a neviem sa dočkať, kedy si dochovám vlastné. Ale keby som nemala vlastnú zeleninu, tak neviem čo by som jedla, lebo so zeleninou je to tiež tak ako s mäsom. Akurát decká chodievajú na krídelká, tak to sa mi musia v mäsne dušovať, že sú v poriadku, ešte ich aj ovoniam, veď kupujem vždy tri kilá.
lucylee
Aj mna by zaujimalo, ci dostat "Bresse" u nas. Ja som minule kupila uzasne kuracie prsia v jednej malej masiarni. Boli cerstve. Som ich ovoniavala hned ako som ich kupila. A mali slusnu cenu. Cele kura kupujem malokedy, lebo to neviem naporcovat, ale tie, co predavaju uz na pohlad nevyzeraju dobre. Ja som raz v Bille kupila sunku a bol to jeden hnus. Odvtedy tam nekupujem.
janaalizibolenova
celkovo maso v Bille je hnus, mi tam ziadne maso nekupujeme.... @jezibabka , neprezradim, neboj, tu je dostat pomlete maso cerstve, ale stalo sa mi uz aj , ze tam bol namlety sacok :-((((( problem je v tom, ze mna tu vyjde kus masa, ktory si sama spracujem viac, ako uz spracovane..ale cerstve...no a v tych sackoch balene, samy ocot, kysle, a vyzeralo ako spagat.....sunka, ako pise @angelheart , presne! za dva dni je po nej !!! smrdi a ide psovi...parky detto !!! na toto su specialisti hlavne u nas v jednote..mama ich vzdy donuti , nech jej to daju ovoniat...kurence casto kupujem aj cele, naporcujem a supnem do polievky..., alebo upeciem v rure....tu domace kurence, su ale take male s takym malym mnozstvom masa, ako holuby :-D tak, ale asi je to znamka toho mozno, ze nie su dopovane hormonmi...bohvie...
lucylee
Co sa tyka mleteho masa, tak to zasadne nekupujem. Raz som kupila v Lidli a islo cele do kosa. Nameliem si doma. Teda nie ja, ale manzel namelie :-D
janaalizibolenova
no ja kupujem, lebo ako som pisala, vyjde ma lacnejsie uz kupene cerstve mlete, ako kus masa, ktory si sama pomeliem....ale kupujem len cerstve, nie balene....
kucharronald
@sladkacokolada ja som brigádoval v cukrárni, radšej nepoviem, aké ,,čerstvé" zákusky posielali do obchodov...možno niekedy na varechu napíšem....odvtedy mi prešla chuť na zákusky-v cukárni nekupujem, sú staré....
jerica
Ronko zabudol si napísať že na balkóne , tam majú väčší výbeh ako tie fabrické kde majú pre život 40x40 cm2 .
zdezda
Mäsko zásadne kupujeme od mäsiara. V Petržke máme Fabuša a Mirana, ktorí nás ešte nesklamali. No najlepšiu šunku aj párky, či salámu som jedla v Bolešove, tam nepridávajú do výrobkou vôbec múku, takže ich výrobky môžu konzumovať aj bezlepkovci :-)
marcy
prepáčte,k cukrárni môj názor ...prijala by som menší výber zákuskov,len nech sú pravé ( nie pančované náhražkami ) a hlavne čerstvé,detto s reštikami .Zvyčajne majú rozsah jedálneho lístka ako telefónny zoznam :),no jedlá sú nejedlé ....bojím sa,že si vypestujem fóbiu na reštiky po Áno šéfe
janaalizibolenova
@jezibabka :-DDDD daj vediet, ako sa ti farmarci, mozno raz bude sou, farmarka hlada muza :-DD v cukrarni som robila aj ja, zakusky neboli zle, ale tiez sa ich robilo naraz prilis vela a potom stali v mraziaku, alebo na regaloch...najhorsie boli plostice, ci co to je, co tam behalo, ale hygienicky vsetko ok, hygienici vzdy dostali krabicu kolacov a kontrola dopadla dobre...
maarianna
treba si všímať kody na obaloch všetko čo nie je 858 nepochádza zo slovenska kuracie prsia aj kurence sú väčšinou polské spracované u nás, ale u nás sa aspoň nechladí vodou iba vzduchom preto nie sú napité, mám zlé skúsenosti aj z aljašskou treskou z jedného kg zostalo po rozmrazení 582 g tak to nie je vôbec lacné lebo platímje za zamrazenú vodu a myslím že to neskončí nikdy lebo stačí pozrieť ked niečo dajú do akcie tak by sa aj pozabíjali len aby mali čo najviac najlepšie by bolo nekupovať....
bozulka
Čo stým budeme robiť?Budeme sa len rozčulovať a nadávať? Škoda že som už taká letitá a nepohyblivá asi by som urobila novú revolúciu - a určite nie sametovú !!! Ale vážne by sme mali niečo urobiť s výrobcami a predajcami,každý myslí iba na svoje vrecká,veď čože Slovenský národ je "blbý a zožerie všetko čo sa mu predloží" ! Prečo mám dva mraziaky? Tiež by som radšej kúpila čerstvé,chladené mäso.Chodievame na farmu 3-4x ročne kde nakúpime a viem čo kupujem.Viem každý tú možnosť nemá...a každý chce jesť,ale mali by sme byť smelší a nenechať si na hlavu....!!!
evanaaa
No, pán minister hospodárstva o takých prešlapoch a upravovaných potravinách vie, o tom niet pochýb, často sa to prevetráva aj v TV správach, kontrolóri kontrolujú ( žeby? ), ale aj tak sa to neustráži. Ja síce kupujem aj v Bille, v Kaufl. a v Lídli, zatiaľ moc nereptám, lebo čo by som napokon jedla, mám síce veľký balkón, no chovať hydinu sa mi nechce, skôr by som tam pestovala zeleninu - haha, to ale nehovorím, že všetko čo kúpim je o.k. A čo sa týka rýb, treba si všímať koľko % vody obsahujú, aká je "glazúra", lebo som už natrafila aj také, čo sú bez nej, čiže len s minimom vody, ak vôbec. A mäso kupujem ak sa dá u mäsiara, lenže tam 4 kuracie štvrte výjdu na 1,5 kg, všetko je akoby z obrích kurčiat, takže aj tu sú pochybnosti. Najlepšie, ak nebudeme jesť......
wegar
V prvom rade si stačí čítať drobné písmenká na obaloch - aby ste vedeli, čo kupujete. V mäse nepotrebujem žiadnu umelo pridanú vodu, soľ, ani chemické sajrajty a preto takýto výrobok nekupujem. Pokiaľ sa ľudia ulakomia na nízku cenu, tak takéto sajrajty budú na pultoch stále - a vytlačia kvalitné (bežné) potraviny.
eva53
V poslednom čase prešetrovali orgány úradnej kontroly potravín viacero podnetov spotrebiteľov, ktoré sa týkali najmä kvality hlbokozmrazených morčacích pŕs alebo kuracích pŕs, ktoré mali v názve potraviny prívlastky „šťavnaté“, „krehké“, „krehčené“ a v zložení uvedenom na označení výrobku mali uvedený len 81%, 77% alebo dokonca len 61%-tný obsah hydinového mäsa. Podstatnú časť (19 až 39 %) zvyšku zloženia týchto výrobkov teda prestavovala pridaná voda s aditívami a prísadami ( za vodou v klesajúcom poradí podľa množstva v potravine nasledovali tieto zložky: soľ, spravidla celé spektrum prídavných látok, ako sú antioxidanty, regulátory kyslosti, stabilizátory, modifikované škroby, želírujúce látky, zahusťovadlá, arómy, ďalej dextróza, maltodextrín, glukózový sirup, korenie).
Na prvý podhľad tieto výrobky vyzerajú ako „pravé“ hydinové mäso a spotrebiteľ, ktorý si v predajni pozorne neprečíta ich názov, opisný názov a údaje o zložení, často rozozná, že ide o niečo iné, až keď vidí nadmerné množstvo vody uvoľnenej po rozmrazení, všimne si nezvyčajne mäkkú konzistenciu pri-pravovaných „rezňov“ z pŕs alebo to, že mu po tepelnej úprave zostalo oveľa menšie množstvo mäsa ako zvyčajne. V horšom prípade si pri príprave tento už slaný výrobok znovu posolí alebo až pri konzu-mácii postrehne vôňu, či chuť prídavných látok a prísad, ktorá sa odlišuje od chuti a vône „pravého“ hydinového mäsa.
lucylee
@julica dakujem za super tip. Na ich stranke pisu, ze ho predavaju V Tescu a Kauflande, tak sa pozriem, ci ho maju.
evicka63
Len repceme že mäso je nekvalitné, kurence dovozové .... ale pozrime sa kde tu na Slovensku sa ešte chová hydina vo veľkom a kde sa spracúva? Veď aj u nás postavený hydinársky závod je zatvorený, veľkovýkrmňa ošípaných je zatvorená.... pracovných miest tým pádom ubúda a aj peniažkov v naších peňaženkách je pomenej. A preto nehádžme do jedného koša všetkých predajcov a výrobcov. Ja pracujem v obchode a viem čo predávam a z čoho je to aj vyrobené pretože máme aj vlastnú výrobňu tak ma to trochu aj hnevajú takéto názory. A prečo sa menší výrobcovia nedostanú do veľkoobchodov? Nuž aj preto, že splatnosť faktúr za dodaný tovar je podstatne dlhšia ako by mala byť a aj reklama robí svoje, že?
ajuschka
s názorom a chuťou na mäso zo slovenských obchodov som na tom veľmi podobne. Zatiaľ ale stále hľadám kvalitné mäsiarstvo, tento víkend som sa rozčúlila pri slanine. bola taká mäkká a gumová, že nešla odrezať ani čerstvo nabrúseným nožom, kocky sa mi na panvici roztiekli do takej divnej kaše a okolo údenia to ani nešlo, no škoda vôbec hovoriť :( Kurence už doma mám, ale sú určené na vajíčka.... Aj tak ani tie vajká ešte nenesú - depresívne.... ešte pri tom počasí......
ajuschka
ešte pridávam že ani môj pes to nechcel zožrať, a to ona je normálne drvič odpadu.......
tetuska
myslím, že by sme nemali obviňovať nikoho bez konkrétnych dôkazov, robím v hypermarkete v jednom meste na strednom Slovensku, ja som ešte zlé mäso, ani pokazené, ani žiadnu salámu - proste nič zlé nekúpila, možno mám aj šťastie, neberte to tak, že mám známosti, keď som tam zamestnaná, cena mäsa a mliečnych výrobkov sa zlacňuje v závislosti od toho kedy končí lehota spotreby a takýto tovar je oddelený a označený nálepkami, je len na zákazníkovi, či si ho kúpi, ja som kupovala už aj takýto tovar, všetko bolo dobré... možno som mala šťastie...mäso z odpisov ide do kafilérie, vyhadzuje sa...



 



TOPlist