Smutný príbeh aby tu bolo veselšie!

stefanm - fotkastefanm, 14. januára 2016
Po skúsenostiach zo spoločného spolunažívania s manželkou viem, že ak urobím niečo nad rámec dopredu dohodnutého a ju to odbremení od povinností a zároveň poteší viem, že potom môžem pri odpoludňajšom prehlásení: „Idem na chvíľku von!“ očakávať v jej očiach odlesk zelenéj farby, ktorá mi to bez výčitiek umožní. (...“na chvíľku von“ znamená, že sa presuniem z bodu a/ - byt, do bodu b/ - mierne zafajčena miestnosť s obsluhou, kde sa podáva pivo a človek získa všetky pre momentálny priebeh života na celom svete potrebné informácie. Vzdialenosť asi 120m!).
Tak aj dnes som pri príprave obedového menu využil chvíľku ktorá sa mi naskytla pri tom, že mäsko v kuchte a viedenske knedličky potrebovali pol hodinky samostatného varenia pri ktorom som bol vlastne nepotrebný. Mozog zapracoval, mužské myslenie dopredu sa zaplo a ja som si v duchu povedal, že ak tu polhodinku využijem a pozametám schody na schodišti, poobede uvidím „zelenú“. Od myšlienky k činu krok. Prácu som dokončil ale už keď som vchádzal do bytu ozvalo sa vo mne tušenie problémov. Jeden z vnemov, čuch, ma nesklamal. Mäsko prihorelo. A hoci som ho manželke pri stolovaní naaranžoval tak, že nič nezbadala, predsa som sa len bál pozrieť jej do očí. Čo ak tam svieti červená???
A tak tu sedím, ochudobnený o najnovšie informácie zo sveta a dym vsiaknuty vo svetri a píšem vám tento smutný príbeh aby tu bolo veselšie.
@zareaguj


Diskusia k článku

natascha1
Keby mne takto muž navaril, "zelená" by bola aj celý týždeň.
sovka62
Toľká námaha a odmena sa nedostavila!? Mal si aspoň pokúsiť.
56859_1426519131 - profilový obrázok
dr
dr
Veď to vyzerá dobre, kľudne by som zapla na "zelenú" :-).
hubata
Haha, som presvedčená že tá tvoja ťa za tie roky tak dobre pozná, že keď si išiel zametať schody tak vedela už koľko bije........
hannah22
veru, keby mne tak moj navaril svietila by zelená jedna radost...
maska10
Taketo a veci podobne sa mne stavali casto a tak mi jezisko doniesol nastavitelny budik ktory obcas aj tak ignorujem
hfhhjf
Dnes je tomu presne 11 rokov čo manžel náhle navždy odišiel ako 55 ročný no dnes viem že tá zelená by svietila častejšie .



 



TOPlist