Revala by ako slon :-(

smejkad - fotkasmejkad, 22. decembra 2014
Tak pekne som si naplánovala, ako sa idem poďakovať, že som sa naučila mať rada kuchynské práce, že ako som sa zlepšila a ako ma to baví .
Nafotené nejaké tie drobné kesíky a zlatý klinec malo byť kysnuté - štedrák v netradičných tvaroch - ako vianočná hviezda, kringel a tuším že bič.
Krásne cesto, výborne sa s ním robilo, plnka podľa @jerica orechová aj maková, k tomu slivkový lekvár a keďže sú vianoce, tak aj do decáku a bratovi a tak, urobila som z takmer troch kilo múky, veď nech má každý dosť ...
Šupnem do rúry a nejak nie a nie dopiecť.
No, zlatí moji, odišla mi spodná špirála :-(
Mne je tak do revu, že až :-(((
@zareaguj


Diskusia k článku

radost
@Smejkad
neuveríš..mne horná špirála "dosvietila" ,ked tam bola medová roláda-závin..neskoro som na to prišla..ale-zachránila som-prepla som na ventilátor-upieklo sa..hoci..stratila tvar-tým dlhým státím v nízkej teplote sa akoby "rozkysla"...
takže..
cítim s tebou..nemohla by si to tak-ako ja-s tým ventilátorom poriešiť..??
nuž..čo bolí..to prebolí..po rokoch budeš rozprávať potomkom..
práve takéto situácie sú korením života..
zachovaj nadhľad..noo..moja..objímam..:-))))
janealli
@smejkad V takejto situácii je človeku naozaj do revu, ja by som snáď zašla za susedou, viem, že dnes každý vypeká, ale možno by sa zľutovala a dovolila mi upiecť. Súcitim s tebou a aby si si nemyslela, že si v tom sama, mne dnes manžel skočil do plechu, kde sa chladili 2 dlhé makové záviny a maku v nich bolo požehnane s plnkou od @jerica , ver, že som aj slzila.Tie záviny a ostatné zákusky sme išli odviezť dcére viac než 100 km od nás, tak namiesto 4 dostali len 2.
smejkad
uz bolo vela hodin a tolko plechov - o tomto case dvere nikto neotvori :-(
upiekla som zhora, dnes poobede odveziem k mame a skusim tam este zapiect odspodu - ak to pojde :-(
a opravar absolutne nehrozi, asistencna sluzba vraj bude platit az od noveho roku - to mi nikto nepovedal, asi tam pojdem robit bengal takto pred vianocani :-(((
najhorsie je, ze som slubila tym deckam do decaku a teraz vyzeram, akoby som sa z toho chcela vyzut :-(((
luss44
no zákon schválnosti funguje :( mne takto vypovedala špirála vlani tiež pred Vianocami, našťastie sa to stihlo opraviť. Na Tvojom mieste by som predsa len skúsila susedky a známe, ja som už takto dopekala kamoške neskoro večer, odišla jej rúra a veru sme behali potme po ulici s plechmi pagáčov :)
medulienka122
je mi ťa úprimne ľúto, ja som raz tak piekla kurča, a spodná mi nešla. Po hodine som kukla, zhora bola chrumkavučká, a keď sme ju dali na stôl, spodok a vnútro totálne surové - musela som dole dopiecť na plyne, čo je pre teba nemožné :(
sovka62
Cítim s tebou, hádam to nejako dopadlo. A čo si nešla k mame hneď večer? Hádam by ťa nevyhodila a dovolila dopiecť. Ja pečiem štedrák zajtra, rúra funguje už skoro 10 rokov, čo je pri dnešnej výrobe zázrak, lebo všetko sa vyrobí tak, aby vydržalo ešte týždeň po skočení záručnej lehoty. Takže podobné prekvapenie môžem zažiť aj ja, kedykoľvek.
sovka62
A pri tejto príležitosti som si spomenula, ako raz na Štedrý deň suseda s plechom v rukách zazvonila u sestry, s otázkou či si u nej môže upiecť, lebo ona má rúru umytú a nechce ju znovu zašpiniť.
tiginko
Chúďa, vôbec ti nezávidím. V takýchto chvíľach si musí človek povedať - veď nejde o život, koľkí sú na tom horšie, napríklad nemajú vôbec žiadnu rúru :-) mne to vždy pomáha, optimista za každú cenu :-) Držím palce @smejkad aby si to ustála v pohode a nejako vyriešila k spokojnosti tvojej a tvojich blízkych. Pekné Vianoce!
bubaya
No čo, budete lyžicou dlabať z plechu, niekto má rád surové kysnuté cesto.
tinca
ja keď som začala piecť suché,zapnem rúru a bum vyrazilo poistku, myslela som že som už dopiekla.Našťastie to bola na vine lampička,takže som pokračovala.
smejkad
k mame to mam do susedneho okresu takmer hodinu a rano som este mala povinnosti v rk
tak som opiekla aspon zhora, zobrala k mame na druhy den a tam som dopekala odspodu
chvalit sa teda nieto cim, ale aspon sa zjedia
som rada, ze som si mohla aspon takto ulavit, lebo v tej chvili by ma asi roztrhlo :-)
dakujem vam vsetkym za sucit :-)
a hlavne dakujem, ze ste, ze mozem byt vasou sucastou a prajem krasne sviatky aj cely rok, v zdravi, pohode a s ludmi, ktorych mate radi :-)
izabella929
@smejkad ...je mi ťa ľúto, ale nesmúť a ver tomu, že každá z nás má aj nepríjemný zážitok pri pečení...budeš sa asi smiať, ale toto sa mi stalo práve pred týždňom..presťahovala som sa do bytu a ani vo sne ma nenapadlo, aby som si skontrolovala stav trúby...iba som očkom hodila po spodnej zásuvke na plechy...videla som tam plech, tak som si bola istá, že všetky plechy mi presťahovali...začala som robiť cesto a tak som si v duchu myslela, že ešte stihnem pripraviť na plech aj pečiaci papier, veď nešlo o piškótu..cesto pripravené a ja siahnem po plechu, pokryla som ho pečiacim papierom a uložila naň cesto...trúba bola vyhriata a na moje šťastie fungovala...chytím do ruky plech a snažím sa ho dať do trúby,,,ale nedal sa vložiť ani dĺžku a ani na šírku...ako som tam zažívala muky, stihlo sa cesto už aj zohriať, lebo dvere sa pre veľký plech nedali zatvoriť...už v panike otvorím zásuvku na plechy a s hrôzou som zistila, že už je tam iba jeden celkom malý plech...a viac nič...zabudli mi doniesť moje plechy...tak som chytila pečiaci papier na dvoch stranách a hodila som už horúce cesto na malý plech a už som vedela, že plnka, ktorú som si vopred pripravila bude pre ďalší koláč...toto voľačo, čo sa pieklo na maličkom plechu bolo nepoužiteľné, napoly surové a pretekalo cez plech... nedopečený koláč putoval prvý krát do igelitky a do koša...bola som tiež zúfalá, ale vyriešila som to...upiekla som zo 4 vajec piškótu a plnku som použila do nej..všetkým chutilo, ale mala som z toho zlý pocit...ani ma nenapadlo, zaklopať úplne cudzej susedke, ktorú som ešte ani nevidela pre krátkosť času a požiadať ju o vhodný plech...preto ťa dobre chápem , ale netreba zúfať, vždy sa to nejak vyrieši...mala som si najprv prekontrolovať všetko, až potom začať robiť cesto...ale smola pokračovala aj ďalej, lebo plechy mi síce doniesli už všetky, ale ani jeden z nich sa mi nedá použiť v tejto trúbe a tak som si musela kúpiť úplne nové plechy...@smejkad prajem ti veľa úspechov pri pečení a v novom roku 2015 nech sa iba šťastíčko na teba usmieva po celý rok..)
martina0812
Neboj, nie si jediná, ktorá mala problém so sporákom či rúrou a to rovno cez vianoce... mne sa pokazil termostat, pri teplote 50 stupňov mi medovníčky zhoreli na brikety...
gubics
Aj mne sa pokazil termostat, keď som najviac potrebovala pred Veľkou nocou ,výmena stála až 60 €, to už človek začína uvažovať, či by nebolo výhodnejšie sú kúpiť nový sporák.Určite ho ešte raz nedám opraviť, lebo tie nové už majú viac funkcií, hoci sa nemôžem sťažovať ani na tento, lebo je toplovzdušný a má aj gril.



 



TOPlist