Prečo som vegán II. ...

ingridko1 - fotkaingridko1, 20. júla 2012

Diskusia k článku

sovka62
Ani jedno, ani druhé sa mi neotvára, tak otázka zostáva bez odpovede.
honestka
O veganskej diete je este stale vela kontraverzii aj dnes.
O co lepsie sa pozriet na ine typy jedal vhodne pre dnesne stravovanie napr. "Caveman Diéta: Paleo"
tornadolue
@Ingridko1 Gary Yourofsky je skvelý, ale Earthlings pozerať nedokážem... ja som vegánka vyše roka a pol a dôvody také isté ako tvoje.
evanaaa
No, škoda, že ten link nefunguje, tiež by ma zaujímali dôvody k takému, s prepáčením, podľa mňa - drastickému stravovaniu. Možno som teraz prestrelila, ale nechápem ľudí, ktorí sa dobrovoľne vzdajú bežného jedla. Síce, mala by som, ak sa vezme do úvahy, aké potraviny dnes " bežia", ale aj tak. Vždy si myslím, že pre život je treba z každého trošku a nie len jednotvárna ( aspoň mne sa zdá) strava. Aj keď napríklad nemám v láske mäso, občas zjem, ale málo, úplne by som ho nevyradila z jedálnička a takisto aj ostatné.
mracik9
No neviem čo je lepšie tá hnusná zelenina zo Španielska,alebo to mäso,neviem sa rozhodnúť.

zdezda
aj ja som všežravec :-), v týždni som pozerala na TV Prima-Prostřeno, bola tam Kořínková a Hajdu, keď som si porovnala ich tváre a správanie, vyhrala Hajdu, ktorá je tiež všežravec a s diétami si hlavu neláme :-)
mata3636
@zdezda - to bola Heidi Janků. ten link si treba skopírovať do nového okna, potom to ide prehrať
sirmephisto
tie videa su smutne...ale je to len vysledok spotreby ludi...na dedine mas bezne maso zo zvierat ktore niesu chovane v podmienkach ako su vo videach (nehovoriac o tom ze zviera ako napr krava bola zaklad a spravali sa k nej velmi milo kedze z nej uzivili celu rodinu)...nedopozeral som to lebo z podobnych videi je mi zle...ale venujem sa fitness a maso je zaklad mojej stravy a nebudem to napriek tomu menit. Nekupujem si maso v retazcoch ale mam osvedcenych masiarov. Pri nich viem odkial mozem maso ocakavat.
Presne ako bolo spomenute aj tie rastlinky nase su ine ako volakedy...jes zazelena trhanu zeleninu a ovocie ktora ma v sebe viac chemie ako za 40 dni vykrmene kurca pre velkochov. Ked sa porovnavalo mnozstvo vitaminov ovocia a zeleniny z roku 1986 a z roku 20019(? tu si niesom uplne isty rokom mozno nejaky ten rok neskor) vsetko ovocie a zelenina mala maximalne 1/10 povodnych hodnot, takze aj tu konzumujes len odpad. Skratka slachtenim na krajsi vzhlad dostava vyzivna hodnota zeleniny na frak. A ked sa uz bavime o organizmoch ako takych...kazdy zivy organizmus vnima stratu casti svojho tela bolestivo..skus si na to spomenut ked budes otrhavat nejake bylinky, kapustu,trhat a krajat mrkvu, petrzlen ... len preto ze nebudes pocut ziaden zvuk neznamena to ze dany organizmus netrpi...tak aby clovek neurem uplne od hladu mal by prestat sledovat podobne videa a stravovat sa normalne, a ak chce urobit nieco dobre pre okolie nemal by podporovat masovu (nie mäsovu) velkovyrobu, to je vsetko.
babunika
tie videozáznami ako sa zaobchádza so zvieratami sú vážne hrozné a šokujúce...
sirmephisto
@zirafinka1 hadam nebudeme porovnavat spravanie sa niekolkych jednotlivcov s celym masospracujucim priemyslom? chcel som len poukazat na to ze to co je vo videu urcite nieje ok, ale stat sa veganom kvoli tomu mi pride rovnake ako porovnavat vnimanie bolesti rastliny a zvierata.
rajnica
Vegetariánstvo je vynikajúca vec! Pravdaže pre bylinožravce. No dinosauri vyhynuli.
notak
No netreba všetko zahadzovať, ja som si vybral z toho to najlepšie. A samozrejme že som všežravec :)
A ako základ som si dal, že raňajky sú prvoradé a prispôsobil som si to vegánskemu štýlu.  goo.gl/VaoIA...
gman
earthlings som videl niekolkokrat. je to zarazajuce. sokujuce nie. myslim, ze jedina krutost ktora na svete existuje dokaze tak ci tak len clovek. lebo ked zviera lovi ine zviera, nie je na tom nic krute. je to priroda, ktora tu bola daaaaaavno pred nami. proti vegetarianom nemam nic. ale co mi vadi je to, ze tiez ich silou-mocou nepresviedcam o tom, aby jedli maso. clovek je predator na vrchole potravinoveho retazca a podla toho vyzera aj jeho potrava. keby sme sa nezivili zivocisnymi bielkovinami, nikdy by nas mozog nedosiahol taku velkost aku ma teraz.
tornadolue
@gman som veganka a soju uz nejem a poznam kopu veganov, co sa tiez soji vyhybaju, byt veganom neznamena automaticky jest soju
gman
bolo to zamerne tak isto zovseobecnene ako ked pastnes link na earthlings, cim si zovseobecnila, ze vsetci ludia, ktori jedia meso sa takto spravaju ku zvieratam.... nebolo to nic osobne.
arko
Som z 95% vegan, raz tyzdenne si dam trocha syra alebo masla.

Netrpim nicim a uz vobec nei nedostatkom. Jem vela orechov, vela roznorodej zeleniny, vodne riasy, strukoviny. Soju nejem vobec, mininalne konzumujem pecivo, a ak nejake tak bezlepkove.

Veganstvo nie je ochudobnenie stravy ale naopak clovek spozna tolko druhov zeleniny a ovocia...

Radsej spinavu zeleninu zo spanielska ako presteroidovane a antibiotikami prepchane MRTVE zvierata
kaixi
súhlasím s arko :))
záleži na každom z nás - či sa rozhodne si vytvárať z tela cintorín!
zirafninka1
Ja soju jem. Bola a aj som naklonena vyradeniu soje z jedalnicka. Precitala som vela clankov, studii o soji ... Ale stale som tvrdohlava. To presvedcenie stale neprislo.. Cakam :)
@sirmephisto ja som neprestala jest tie veci kvoli ziadnemu videu. Prestala som kvoli samotnemu zabijaniu ako takemu. Ci je to velkochov alebo chov v domacich podmienkach. Vzdy to konci vrazdou.. Len som zistila, ze ja to nepotrebujem. Ja... Vsetci vieme co chceme, potrebujeme.



 



TOPlist