Prečo by mi chirurg neobjavil ostrohu ved ešte to nemam?

renka157 - bez fotkyrenka157, 8. mája 2012
ahojte moji všetci len sa chcem podeliť s vami o môj problem a to
veľmi ma bolela ľava päta a tak reku zajdem k chirurgovi
samozrejme hňed na rengen no a na snimku ostroha ako vyšita .Je
to strašna bolesť a neodporučaju mi to operovať a preto som sa
rozhodla chodiť na ožiare mam za sebou prvy a šklbe ma tam
strašne a ja totiž pracujem na tri smeny a v stoji takže je to ukrutna
bolesť ....a tabletky ?no koľko by som ich musela zjesť ?
@zareaguj


Diskusia k článku

medulienka122
počas ožarovaí som tiež trpela /6 x/, ale potom už bol pokoj, aspoň na čas. samotné ožar. nebolí, len vyvoláva bolesti.myslela som si, že to nevydržím, ale potom už bolo o.k.
marikafil
Ja mám ostrohy na obidvoch pätách, takže viem, ako sa asi cítiš. Mne prvá dávka ožiarení pomohla, po čase bolo treba zopakovať a tretia dávka sa úplne minula účinkom, ani fň. A to som mala zo stanice 2,5 km pešibusom! Teda ešte stále mám, ale už nechodím do práce, takže raz za čas to zvládam. Potom mi ale ortopéd vysvetlil, že tie ostrohy sa dajú odstrániť iba chirurgicky a hnusoby vedia aj potom znovu narásť. Ale to, čo bolí, keď má človek ostrohy, je čosi ako svalový kŕč, keď sa človek snaží na tú pätu inak došliapnuť. Takže mi kamarát jogín odporučil nejaké cvičenia - pekne ležím na zemi a cvičím nohami a päty už nebolia:-) Aby som to nezakríkla, klopem na drevo - nohy nebolia už asi tri roky.
babidka
Je to velmi nemile a naozaj ta lutujem , ze ta to postihlo . Ostroha sama naozaj neboli , lebo je z "materialu" ktory nema nervove zakoncenie - boli vsak to tkanivo v okoli . A to teda poriadne.Podla niektorych odbornych studii vznika ostroha prvadepodobne ako obranna reakcia na nevhodnu zataz na dolne koncatiny . Prvotna reakcia na oziarenie byva naozaj velmi bolestiva , neskor sa to ukludni a na nejaky cas by si mala mat pokoj . Pomaha dost aj alternativna liecba - fyzikalna terapia , cviky na uvolnenie , reflexna masaz chodidiel .No a uprava stereotypu chodze /teda sposobu ako chodis/ , vymena obuvi a niekedy pomoze aj to , ked sa najde skutocna pricina vzniku ostrohy - mozno by si mala navstivit aj neurologa a hlavne lekara -fyziatra a dobreho fyzioterapeuta :-) Nie u kazdeho je za vznikom ostrohy ten isty problem ...mozno preto u @marikafi oziarenie nezabralo ....l
longova
Chcela by som poprosiť @marikafil , o aké cvičenia ide? môžeš ich prosím , popísať, ak nejde o nejaké tajomstvo:), ďakujem
evanaaa
Ja som mala bolesti niekoľko mesiacov, kým som sa dozvedela o čo ide. Ale spočiatku boli mnešie, časom sa stupňovali, že som už ani poriadne chodiť nemohla. A liečba ? pdporučili mi a poslali ma na elektroliečbu, nejaký čas som chodila a bolo po bolestiach, tiež si musím zaklopať, od vtedy mám pokoj.
cistinka
Mne po terapii rázovou vlnou mi lekár doporučil zmeniť prácu, poslúchla som a mám pokoj :-)
hubata
Čo je to "ostroha", ako vidím píšete že niečo v nohe....
zvoncek
Milá naša hubatá Jarmilka, buď rada, že nevieš , čo to je.,
sú to výrastky na päte, vznikajú pri poklese priehlavku, tzv. plochej nohe napr. nadváhou, starobou, dlhým nosením nesprávnych topánok, hovorilo sa o tom v Dámskom žurnále v TV.
kuchticka
Raz som mala rovnaky problem; pata pobolievala dost dlho, ale az som raz nemohla vobec chodit, poslali ma z prace k lekarrovi okamzite. Doktorka mi pichla do paty inekciu - corticosteroid a od tej doby neviem co to je bolest paty. Uz je to vyse 20 rokov.
pacik
Ja som si jednu pätu vyliečila podľa Trebenovej prasličkou, po čase začala bolieť druhá päta a s tou som už musela na ožarovanie. Po opakovanom ma päta bolela ešte asi päť mesiacov a zrazu ako keby uťal, päta nebolela.
tinca
@renka157 ja som mala tiež na ľavej päte výrastok, chodila som na ožarovanie a tam mi p.doktorka povedala, že prestane to bolieť až po roku. Mala pravdu,po roku akoby uťal, bolesť zmizla a odvtedy mám pokoj a je to už cca 4 roky. Zato mám strašní bolesti v kolene,už som všetko možné absolvovala,zmiernilo sa to,ale bolesť nezmizla.
evanaaa
Máš pravdu, @tinca , aj mňa to ešte pár mesiacov pobolievalo, ale menej, potom mi to prešlo a už mám( dúfam že navždy) pokoj, ale za to mám iné problémy - kĺby a aj tie kolená, vôbec si nemôžem čupnúť, lebo potom zas nevstanem a na ľavé mi dávali obstreky, trochu to pomohlo, ale občas ma pichá v nich, no, ako hovorím, mám problém si ich ohnúť. Ale to ja asi údel nás "postarších".
wienok
akurát minule sme sa rozprávali na túto tému a jedná pani zdravotná sestra má to overené osobne odporúča močiť si nohu vo vlastnom moči,a vraj si to vyliečila .
marikafil
No, moje ostrohy sú samozrejme následky hriechov mladosti - 6 rokov súťažný spoločenský tanec s tréningami skoro každý večer - a v tých časoch sa dali kúpiť správne tanečné topánky len "na západe", takže keď som už aj nejaké mala, na tréning ich bolo škoda. Samozrejme boli na ihličkových opätkoch. Potom pribudli kilá a časom sa päty ozvali. Ja som tie ožarovania absolvovala asi 3x, vždy s odstupom niekoľkých rokov. Až keď som išla na tretiu sériu ožarovaní, tak som sa v čakárni od agentúry JPP dozvedela, že to nemusí pomôcť, a ani veru nepomohlo. Na záver sme sa presťahovali na vidiek a tri roky som ešte cestovala do BA, akurát stanica je od nášho domu 2,5 kilometra, takže o pohyb som mala automaticky postarané. No ale s boľavými pätami to bolo na odstrel. Môj priateľ jogín mi odporučil úplne jednoduché cviky, nie je to žiadne tajomstvo - ležím si v posteli alebo na zemi a zohýbam prsty na nohách, najprv sa snažím len palce, čo je srandovné, potom všetky naraz - potom krúžim chodidlami - skrátka celkom bežné uvoľňovacie cvičenia na nohy. Teraz už cestujem len zriedka, ale vymenila som "vychádzkovú obuv" za správnu turistickú a vydržím chodiť aj celý deň. A ešte pre @evanaa - v našom seniorskom klube jedna priateľka odporúča na boľavé kolená zjesť každé ráno na lačno 8 kusov lieskových orieškov. Má 81 rokov a ešte sa preháňa na bicykli. Síce si ich už musí najprv zomlieť, ale odmerala to - 8 lieskovcov je jedna polievková lyžica pomletých. Tak skús.
rozmarinka
Aj ja som si tým prešla viem o čom je to mala som 2-krát ostrohy a ta bolesť no čo budem rozprávať neprajem to nikomu.
majo51
Moja manželka veľmi trpela na tieto ostrohy a kamarátka lekárka nám povedala že na to nieje liek,len to treba pretrpieť a ono sa to zapúzdri a prestane to bolieť.Napriek radám manželka chodila na rôzne terapie a začala aj z injekciami do päty,trochu to ustúpilo na chvíľu a keď to začalo znovu bolieť išla na injekciu ako obyčajne a to nemala robiť.Jedného dňa vyliezala z vane a odtrhla sa jej od päty achilovka. Nasledovali 2 operácie,vyše mesiaca v nemocnici, 2 a pol mesiaca sadra uplne celej nohy,pol roka inv.vozík a učiť sa chodiť a vyše roka marodky a polovičný invalid.Traumatolog ktorý ju operoval sa jej hneď pýtal že kto jej pichal injekciu do päty lebo sa jej odtrhla achilovka kvôli tomu.Teraz už ju ostrohy nebolia ale ju bolela titanová platnička ktorou má achilovku priskrutkovanú na pätu.Chvála bohu už sa zapúzdrila aj ta platnička už je to 3 roky od operácie. Píšem Vám to preto aby ste si dávali veľký pozor a aby z "obyčajnej" ostrohy sa nestalo niečo také vážne.
janulkaadeti
ahojte, no mňa bolí päta od apríla 2013, spolu s pätou aj koleno, vôbec neviem čo s tým, v januári som si kúpila hanákové vložky - len tak na lepšie držanie tela, nemala som žiadne problémy s nohami. od februára to začalo... najprv halux na pravej nohe a v apríli už aj päta. Niekedy sa mi zdá, že pobolieva aj druhá, takže sa mám na čo tešiť. Asi s tým pôjdem k lekárovi, ale ako to tu čítam, nie je isté, že mi lekári pomôžu... Tak potom čo?
frezia68
Moja skúsenosť je taká,že bolesť v päte ma nútila len skackať na jednej nohe,teda sedieť doma a to trvalo asi týždeň a striedalo sa to s kuľhaním.Pátrala som po pôvode bolestí,internet poradil a tak som zistila pravdepodobnú príčinu.Píšeme si s @Babidkou ,ktorá je na ortopédiu odborník,tak poradila a mne to postupne prechádzalo,až som mohla na nákupy a postupne asi po 6.-ich týždňoch aj na prechádzky a bez lekárov. Druhá päta sa ozvala nedávno a ja dúfajúc,že to postupne zasa prejde,trpezlivo s bolesťami som vyčkávala.Ale po dvoch mesiacoch nasledoval ortopéd a súvisiace vyšetrenia odhalili osteoporózu,koxatrózu 3. stupeň a skoliózu.Po treťom ožiarení bolesti päty prestali.Ale bolesti krížov,klbov.....nie.Takže cvičenie,masáže,korzet,chôdza,lieky.A píšem to len preto,aby ste nezanedbávali preventívne prehliadky,aj denzitometriu.Vždy som rada lekárov obchádzala a aj dnes to rada robím a idem len v nevyhnutných prípadoch.Ale nie vždy sa to vypláca.



 



TOPlist