otvorenie hotela Varecha( len lokalitu treba vybrať),takže každý deň mám relax a zážitok-vďaka!
otvorenie hotela Varecha( len lokalitu treba vybrať),takže každý deň mám relax a zážitok-vďaka!
Zážitky
- Kitchenguru: Stravovanie pre ženy 0 zatiaľ bez komentárov
- Movino: Jesenné snúbenie jedla s vínom priamo vo vinárstve 0 zatiaľ bez komentárov
- Kitchenguru: Čo si zabaliť na túru 0 zatiaľ bez komentárov
- Janac: Rímsky hrniec-čo to je? 30 najnovší komentár 18. novembra 2025
- Babinka: Domace cestoviny - do kazdej rodiny :) 36 najnovší komentár 18. októbra 2025
- Sonulienka: Čo je s @Haji? 4 najnovší komentár 10. októbra 2024
Diskusie
- Zizu: Žĺtkové rezy 1 najnovší komentár včera 23:17
- Mijaita: Vůně vánoc 7 najnovší komentár 17. decembra 2025
- Haji: Co dnes vaříte, pečete? December 2025 1025 najnovší komentár včera 18:36
- Daniela15: Prívarok - rednutie 13 najnovší komentár 28. novembra 2025
- Ellie17: Trapasy v kuchyni – priznajme si, zažili sme ich všetci! 6 najnovší komentár 12. decembra 2025
- Zizu: Žĺtkové rezy 1 najnovší komentár včera 23:17
- Haji: Co dnes vaříte, pečete? December 2025 1025 najnovší komentár včera 18:36
- Mijaita: Vůně vánoc 7 najnovší komentár 17. decembra 2025
- Ellie17: Trapasy v kuchyni – priznajme si, zažili sme ich všetci! 6 najnovší komentár 12. decembra 2025
- Ellie17: Recepty po starých mamách: Čo u vás doma nikdy nesmie chýbať? 13 najnovší komentár 8. decembra 2025
- Haji: Co dnes vaříte, pečete? December 2025 642 najnovší komentár včera 18:36
- Mijaita: Vůně vánoc 7 najnovší komentár 17. decembra 2025
- Ellie17: Trapasy v kuchyni – priznajme si, zažili sme ich všetci! 2 najnovší komentár 12. decembra 2025
- Zizu: Žĺtkové rezy 1 najnovší komentár včera 23:17
Najklikanejšie
recepty, videá a články
-
Pravá retro kokosová roláda z roku 1965, rodinný originál -
Domáce bezlepkové opekance „bobaľky“ s makom +video -
Chrumkavé slané praclíky +fotopostup -
Stromčeky z lístkového cesta, rýchle a efektné slané chuťovky +video -
Karamelové košíčky (šuhajdy) -
Jemné vanilkové pečivo s orieškovým krémom -
Opekance s makom
-
Grilážové kocky Jožky Zaukolcovej -
Vianočné pečivo - plnené orechy -
Apsheron - lieskovoorieškový zákusok +fotopostup -
Jednoduchá orechovo-kávová torta -
Poctivá domáca hubová kapustnica s mrveničkou. Pochutnáte si, aj keď je bez mäsa +video -
Pravá retro kokosová roláda z roku 1965, rodinný originál -
Kysnutý koláč s karamelizovanou jablkovou náplňou +fotopostup
-
Štedrák z lineckého cesta, bohatý vianočný koláč plný chutí VIDEO -
Trojfarebné šuhajdy plné čokolády a orechov VIDEO -
Mramorovaná poleva na sušienky a koláčiky. Jednoduchý spôsob, ako dosiahnuť wau efekt VIDEO -
Jednoduché triky, efektný výsledok. Takto zdobiť koláčiky ste ešte určite neskúšali! VIDEO -
Stromčeky z lístkového cesta, rýchle a efektné slané chuťovky VIDEO -
Vianočné pečivo pre lenivé gazdinky. Rýchlo hotové a bez vykrajovania! VIDEO -
Biela čokoládová saláma, jednoduchá cukrovinka, ktorú zvládne každý VIDEO
-
Sviatočný zákusok: 12 receptov na medové rezy. Od nehynúcej klasiky až po nové variácie -
Vianočná klasika: 13 receptov na vanilkové rožky. Máme tip aj pre lenivé gazdinky, ako ich urobiť raz-dva! -
Jemné a krehké: 11 receptov na strojčekové pečivo. Toto vám vydrží až do Silvestra -
Popraskané sušienky: 11x crinkles, jednoduché, ale efektné, hodné aj vianočného stola -
Ježe, rožteky, laskonky či medvedie labky: 13 receptov na vianočné dobroty s kokosom -
Použite tie správne: Tieto zemiaky sú najlepšie na zemiakový šalát. Prečo nie všetky druhy fungujú? -
TOP rebríček: 15 najčítanejších vianočných receptov všetkých čias. Upečte si na sviatky to najlepšie
Neviem ci by sme si tu diskusiu ktora teraz k tejto teme vznikne / urcite tu padne vela mudrych aj blaznivych napadov / nemali dat preventivne patentovat . Ved z toho by mohol vytazit nejaky spekulant vyborny podnikatelsky napad a my vareskari obijdeme naprazdno .
Ten hotel - resp. reštaurácia je môj sen už dávno - zostáva však len snom - ale utešujem sa, že ju mám doma:) a najväčší zážitok je pre mňa keď vidím, ako ľuďom u nás chutí:)!
Čo sa týka varechy-ja hovorím,že "nešťastnej varechy" lebo sedím a čítam a čítam a vraciam sa zpäť a domácnosť mi chátra a chátra,ešte že mám aspoň môjho drahého,ktorý mi túto varechu dopraje a sem tam zaskočí.Takže moje milé varecháčky a samozrejme všetci v redakcii / na nich nesmieme zabúdať/ som rada,že som Vás poznala .Je mi cťou,že môžem byť vašou spoluvarecháčkou.
Alena - celkom fajn nápad :), až na to že na facebooku nie som :)) a doma tolko miesta nemám...:)), aj keď máme domček...
Po dvoch mesiacoch tazkej prace si to rozmyslel a studuje ekonomiu....spravil som to preto ze vacsina mojich zakaznikov co maju-mali restauracie a naozaj dobre varili po case zbankrotuju.
Tam je konflikt medzi robit zisk a dobre a chutne varit .
Vacsina dobrych kucharov si to nevedia spocitat a nie kazdy mesiac je dobry mesiac a po case idu do minusu ( alebo zacnu svindlovat a kvalita je druhorada).
Takze po skonceni ekonomie ked ho to bude dalej varenie bavit budem prvy kdo ho bude podporovat otvorit si restauraciu.Lebo si bude vediet spocitat kolko jedna porcia stoji bez ujmy na kvalite
2010 vidieť, že máš v hlave všetko správne usporiadané, lebo si urobil tú najlepšiu vec akú si vôbec mohol urobiť pre svojho syna.
Máš dobré informácie o reštauráciách, ktoré ako prosperujú a celú pointu si presne v Tvojom príspevku zachytil. Tvojmu synovi prajem mnoho životných úspechov.
Dakujem , a ked sa mu bude naozaj chciet tak si otvori restauraciu o par rokov neskor, ale s teoretickymi vedomostami ako robit rozpocet ako narabat s uverom a ako planovat .
Pre par rokmi som cital preco vyse 80% vsetkych novych podnikatelov sa do 5 rokov od zalozenia dostane do vaznych financnych problemov alebo zbankrotuje.
Zacali podnikat lebo boli velmi dobry vo svojom odbore ( kuchar , opravar , atd.) ale mat firmu znamena ze uz nerobia vo svojom odbore na plny uvazok ale stavaju sa managermi a vo financiach a riadeni kde uz nie su odbornici...