otvorenie hotela Varecha( len lokalitu treba vybrať),takže každý deň mám relax a zážitok-vďaka!
otvorenie hotela Varecha( len lokalitu treba vybrať),takže každý deň mám relax a zážitok-vďaka!
Zážitky
- Kitchenguru: Stravovanie pre ženy 0 zatiaľ bez komentárov
- Movino: Jesenné snúbenie jedla s vínom priamo vo vinárstve 0 zatiaľ bez komentárov
- Kitchenguru: Čo si zabaliť na túru 0 zatiaľ bez komentárov
- Sonulienka: Čo je s @Haji? 4 najnovší komentár 10. októbra 2024
- Janger: Sledovať líšku v nore... 243 najnovší komentár 22. mája 2024
- Bylinka: Skúste a presvedčte sa . II.časť 36 najnovší komentár 2. decembra 2023
Diskusie
- Kitchenguru: Kedy piecť vianočné slané pečivo? 0 zatiaľ bez komentárov
- Natascha1: Umývačka riadu mimo kuchyne 9 najnovší komentár včera 12:49
- Haji: Co dnes vaříte, pečete a uskladňujete? November 2024 157 najnovší komentár včera 23:14
- Zuzanna17: Vianočné oblátky 6 najnovší komentár 11. októbra 2024
- Haji: Co dnes vaříte, pečete, zavařujete? Október 2024 445 najnovší komentár 1. novembra 2024
- Haji: Co dnes vaříte, pečete a uskladňujete? November 2024 157 najnovší komentár včera 23:14
- Mamka4: Kuchynské váhy 7 najnovší komentár včera 19:53
- Natascha1: Umývačka riadu mimo kuchyne 9 najnovší komentár včera 12:49
- Helca103: lenivá štítna žľaza 43 najnovší komentár 19. novembra 2024
- Elalea: Jazvečia masť 29 najnovší komentár 10. novembra 2024
- Haji: Co dnes vaříte, pečete a uskladňujete? November 2024 111 najnovší komentár včera 23:14
- Natascha1: Umývačka riadu mimo kuchyne 9 najnovší komentár včera 12:49
Najklikanejšie
recepty, videá a články
- Orechový koláč s citronovo-žĺtkovou polevou
- Veľmi chutné záviny +fotopostup
- Vajíčková nátierka so šunkou ideálna na sendviče +video
- Mrkvovo-cviklový šalát +fotopostup
- Cestoviny s pečenou tekvicou +fotopostup
- Makovo-citrónový veniec bez lepku
- Indické Aloo gobi - karfiolovo-zemiakové karí s basmati ryžou
- Obrátené hovädzie rezne so syrom VIDEO
- Sýte jedlo za pár minút? Stavte na klobáskový guláš s fazuľou VIDEO
- Falošná držková z hlivy, polievka pre všetkých, ktorí sa hovädzím držkám vyhýbajú VIDEO
- Efektné kvetinky: Cesnakové hrianky, ako ste ich ešte nerobili VIDEO
- Banánový chlebík s brusnicami a bielou čokoládou VIDEO
- Nadýchané pivné cestíčko na vyprážanie rezňov, rýb, zeleniny aj húb VIDEO
- Pistáciová baklava rýchlo a jednoducho VIDEO
- Boli aj budú: 12 nesmrteľných retro zákuskov ako z cukrárne za minulého režimu
- TOP rebríčky: Najlepšie októbrové recepty, to je prehliadka koláčov. A tento vyhral na celej čiare
- Chutné spomienky: Lahôdky z bufetov a stánkov spred Nežnej revolúcie. Na tieto sme chodili pravidelne!
- Pečenie pre každého: 10 koláčov z kyslej smotany. Jednoduché rýchlovky z hrnčeka, aj kráľovské pre hostí
- Pečené aj nepečené: 7x viedenské rezy, výnimočný zákusok na každú príležitosť
- Sacherka 8x inak: Upečte si slávny čokoládový dezert ako bábovku, muffiny, minitortičky alebo rezy
- Zahrajte sa na Pečie celé Slovensko: České koláče, pražské gule, slané torty. Upečte si ich aj vy, máme recepty, s ktorými všetko vyjde
Neviem ci by sme si tu diskusiu ktora teraz k tejto teme vznikne / urcite tu padne vela mudrych aj blaznivych napadov / nemali dat preventivne patentovat . Ved z toho by mohol vytazit nejaky spekulant vyborny podnikatelsky napad a my vareskari obijdeme naprazdno .
Ten hotel - resp. reštaurácia je môj sen už dávno - zostáva však len snom - ale utešujem sa, že ju mám doma:) a najväčší zážitok je pre mňa keď vidím, ako ľuďom u nás chutí:)!
Čo sa týka varechy-ja hovorím,že "nešťastnej varechy" lebo sedím a čítam a čítam a vraciam sa zpäť a domácnosť mi chátra a chátra,ešte že mám aspoň môjho drahého,ktorý mi túto varechu dopraje a sem tam zaskočí.Takže moje milé varecháčky a samozrejme všetci v redakcii / na nich nesmieme zabúdať/ som rada,že som Vás poznala .Je mi cťou,že môžem byť vašou spoluvarecháčkou.
Alena - celkom fajn nápad :), až na to že na facebooku nie som :)) a doma tolko miesta nemám...:)), aj keď máme domček...
Po dvoch mesiacoch tazkej prace si to rozmyslel a studuje ekonomiu....spravil som to preto ze vacsina mojich zakaznikov co maju-mali restauracie a naozaj dobre varili po case zbankrotuju.
Tam je konflikt medzi robit zisk a dobre a chutne varit .
Vacsina dobrych kucharov si to nevedia spocitat a nie kazdy mesiac je dobry mesiac a po case idu do minusu ( alebo zacnu svindlovat a kvalita je druhorada).
Takze po skonceni ekonomie ked ho to bude dalej varenie bavit budem prvy kdo ho bude podporovat otvorit si restauraciu.Lebo si bude vediet spocitat kolko jedna porcia stoji bez ujmy na kvalite
2010 vidieť, že máš v hlave všetko správne usporiadané, lebo si urobil tú najlepšiu vec akú si vôbec mohol urobiť pre svojho syna.
Máš dobré informácie o reštauráciách, ktoré ako prosperujú a celú pointu si presne v Tvojom príspevku zachytil. Tvojmu synovi prajem mnoho životných úspechov.
Dakujem , a ked sa mu bude naozaj chciet tak si otvori restauraciu o par rokov neskor, ale s teoretickymi vedomostami ako robit rozpocet ako narabat s uverom a ako planovat .
Pre par rokmi som cital preco vyse 80% vsetkych novych podnikatelov sa do 5 rokov od zalozenia dostane do vaznych financnych problemov alebo zbankrotuje.
Zacali podnikat lebo boli velmi dobry vo svojom odbore ( kuchar , opravar , atd.) ale mat firmu znamena ze uz nerobia vo svojom odbore na plny uvazok ale stavaju sa managermi a vo financiach a riadeni kde uz nie su odbornici...