Moje zážitky

darinka55 - bez fotkydarinka55, 5. februára 2010
Už len ťuknutie na varechu je pre mňa neskutočný relax a tým pádom zážitok že sa dozviem niečo nové od ľudí mojej krvnej skupiny no a tie recepty to je snáď na
otvorenie hotela Varecha( len lokalitu treba vybrať),takže každý deň mám relax a zážitok-vďaka!
@zareaguj


Diskusia k článku

evas13
Darinka so mnou je to tak isto. Je to zábava, poučenie a relax. Môžeme si niečo iné priať? Stále sa tu niečo dej. Pozdravujem celú varechu.sk.
sovka62
Darinka, s tým hotelom je to skvelý nápad a ani by nebolo treba kuchára. Spravili by sme poradovník, ktorý varecháč kedy bude variť svoje špeciality a určite by to bola najlepšia kuchyňa na Slovensku. Ja už mám v kuchárskej knihe toľko receptov, že asi budem musieť variť trikrát denne, aby som všetky vyskúšala.
tinca
A keby sme ešte pridali ten Sovkin očarujúci úsmev,tak hotel by bol mesiac dopredu vyrezervovaný.
babidka
sovka62, s tym poradovnikom kde by sme my varechaci varili svoje speciality je dobry napad . ale nas je vlastne uz tolko ze by sme sa museli zdruzit do tematickych skupin aby sa to dalo zvladnut . dokonca v zaciatkych kym by sa hotel s kuchynou rozbehol za zacal zarabat ,by sme si poctu varit v nom mohli "predplacat" a varit z vlastnych surovin .
Neviem ci by sme si tu diskusiu ktora teraz k tejto teme vznikne / urcite tu padne vela mudrych aj blaznivych napadov / nemali dat preventivne patentovat . Ved z toho by mohol vytazit nejaky spekulant vyborny podnikatelsky napad a my vareskari obijdeme naprazdno .
sjuz
Tak je, dámy - ja sa tiež neviem dočkať, kedy si doma otvorím notbook, a pridám sa k vám :), pomaly ale isto sa stávam závislou na komunikácii s vami, varecháči, na vašich super receptoch:)), aj ja ďakujem za inšpiráciu a obohatenie nášho jedálnička!
Ten hotel - resp. reštaurácia je môj sen už dávno - zostáva však len snom - ale utešujem sa, že ju mám doma:) a najväčší zážitok je pre mňa keď vidím, ako ľuďom u nás chutí:)!
hannah22
Milé dámy je dobré mať takéto milé spoločenstvo kde sa tak dobre cítime, zdravím všetkých , nápady a recepty sú skvelé tak smelo do toho pridám sa aj ja ... :)))
sovka62
Aj mňa už dávno pokúša myšlienka na vlastnú reštauráciu. Keď pre nič iné, tak už len preto, aby som ukázala, že variť sa dá aj lacno a chutne, že ešte stále poznáme aj klasickú kuchyňu, že na tanieri nemusí byť vždy len mäso, že v reštaurácii možno pripraviť i jedlá, ktoré budú vyhovovať delenej strave a že ak sa varí s láskou a záleží nám na ľudoch pre ktorých sa varí, určite bude každý spokojný. Žiaľ, je to len sen. Nestíhala by som. Ale kompenzujem si to aspoň doma. V septembri sme k nám zvolali všetkých žijúcich potomkov mojich rodičov, aj s partnermi a deťmi, bolo nás 36. Prišli všetci, ktorí mohli, vlastne chýbal jeden mladý manželský pár, dôvod - rizikové tehotenstvo. Bolo nám skvele a mala som z toho veľkú radosť.
visnovka
chut mas tak uz to len zrealizovat, prajem ti vela uspechov ak sa rozhodnes podnikat
cistinka
Bolo by to perfektné, mať vlastnú reštauráciu....ak si ju raz otvoríš sovka62, hlásim sa prvá ako kuchárka :-)
alena45
Minulý týždeň dávali v telke Jamieho Oliviera v Amerike. Tam začínajú vznikať tzv. antireštaurácie. Napr. na facebooku oznámiš, že budeš variť a pozývaš napr. 20 ľudí. Jamie to tiež skúsil pre 8 ľudí. Oni sa Ti prihlasujú a Ty si vyberáš. Môžeš si stanoviť cenu dopredu alebo dobrovoľný príspevok. Ľudia takto ignorujú reštaurácie kvôli tomu, že sa tam necítia dobre, kvôli cenám, kvôli tomu, že po konzumácii Ťa jemne vyprevadia a pod. a hlavne kvôli tomu, že spoznávajú nových ľudí v tých anonymných veľkomestách. Alkohol si nosí každý sám, ak vôbec. Mne sa ten nápad veľmi páči a Vy baby, ktoré si chcete užiť svoju reštauráciu, môžete skúsiť najprv toto v teple svojho domova. Čo poviete ?
tinca
Sovka a aké bolo menu?? Neviem si predstaviť hostiť 36 ľudí, musela si mať super-pomocníkov a určite máš rodinný dom. Lebo ja som mala na 5O-tku na jednu várku 12 ľudí a dalo to zabrať.
bozulka
No toto bol tiež môj sen,len v mladosti som si vybrala inú cestu a keď som išla do dôchodku už mi bohužial neslúžilo zdravie.Moji synovia aj moja milá nevestička/ktorá mimochodom tiež veľmi dobre,chutne hoci zdravo varí lebo je zdravotníčka/ hovorievajú,že bysom si mala otvoriť reštiku,hlavne na polievky vraj by určite čakali až vonku.Je pravda-ja som polievková a moje polievky sú vychválené .To prosím neberte,že samochvála smrdí,ale keď človek robí niečo s radosťou je to poznať.
Čo sa týka varechy-ja hovorím,že "nešťastnej varechy" lebo sedím a čítam a čítam a vraciam sa zpäť a domácnosť mi chátra a chátra,ešte že mám aspoň môjho drahého,ktorý mi túto varechu dopraje a sem tam zaskočí.Takže moje milé varecháčky a samozrejme všetci v redakcii / na nich nesmieme zabúdať/ som rada,že som Vás poznala .Je mi cťou,že môžem byť vašou spoluvarecháčkou.
sjuz
Sovka - tak to ste nás tromfli - ale taktiež milujem, keď sa všetci zídeme, a ja som hlavná "grilovačka "- pravidelne sa takto stretávame každé leto...
Alena - celkom fajn nápad :), až na to že na facebooku nie som :)) a doma tolko miesta nemám...:)), aj keď máme domček...
sovka62
Menu na tú našu zlezinu muselo byť, samozrejme, jednoduché. Požičali sme si zabíjačkový kotol a k obedu sme do neho navarili parádny guláš. Všetci boli vopred upozornení, že nemajú očakávať stolovanie, na aké sú u nás zvyknutí. Nachystali sme plastové misky, lyžíc máme dosť a pri kotli bola samoobsluha, každý položil misku na tanier, ktorý som držala v ruke a s plnou odfáral k stolu. Popoludní sa grilovalo, bolo napečené slaného pečiva, pagáče, rožky, mandľové keksíky a sladkým prispeli návštevníci. Všetkým sme hneď na začiatku dali vedieť, že kto zaváha - nežere. Tentoraz nebolo stretnutie o gurmánstve, ale o tom, že sme boli všetci spolu. Bratranci a sesternice sa samozrejme poznali z detstva, ale nepoznali manželských patrnerov a deti. Pre lepší prehľad sme s dcérou vyrobili rodostrom, ktorý začínal našimi rodičmi a zavesili sme ho na terasu, aby bol prehľad o tom, kto ku komu patrí. Celé to bol nápad našej najmladšej dcéry a dostalo sa jej zaň vďaky od všetkých, ktorí sa zúčastnili. Predtým o sebe skoro nevedeli, teraz si telefonujú, mailujú..... Som veľmi rada, že sa podarilo rodinu stmeliť, za tú trochu námahy to určite stálo.
2010
Moj mladsi syn sa po maturite rozhodol ze chce mat restauraciu .? A chce zacat ako kuchar.... Nemohol som mu to vyhovorit.Tak som zavolal mojmu dobremu znamemu co ma velmi rusnu restauracie, aby ho zobral na prazdniny ale ziadne privilegia. Tak pekne zacal pri umyvacke riadov, posunul sa do krajania cibule a zeleniny, druhy mesiac ho povysili na pripravu predjediel.
Po dvoch mesiacoch tazkej prace si to rozmyslel a studuje ekonomiu....spravil som to preto ze vacsina mojich zakaznikov co maju-mali restauracie a naozaj dobre varili po case zbankrotuju.
Tam je konflikt medzi robit zisk a dobre a chutne varit .
Vacsina dobrych kucharov si to nevedia spocitat a nie kazdy mesiac je dobry mesiac a po case idu do minusu ( alebo zacnu svindlovat a kvalita je druhorada).
Takze po skonceni ekonomie ked ho to bude dalej varenie bavit budem prvy kdo ho bude podporovat otvorit si restauraciu.Lebo si bude vediet spocitat kolko jedna porcia stoji bez ujmy na kvalite
evas13
O reštike som snívala v mladom veku aj ja. Zostalo len pri snoch, ale varenia som si užila pri každej oslave, lebo som všetko sama pripravovala pre 15-tich. Najviac sa nás zišlo na manželovú 50-ku, bolo nás 38 aj s deťmi. Vraj si pochvaľovali.

2010 vidieť, že máš v hlave všetko správne usporiadané, lebo si urobil tú najlepšiu vec akú si vôbec mohol urobiť pre svojho syna.
Máš dobré informácie o reštauráciách, ktoré ako prosperujú a celú pointu si presne v Tvojom príspevku zachytil. Tvojmu synovi prajem mnoho životných úspechov.
2010
Evas14
Dakujem , a ked sa mu bude naozaj chciet tak si otvori restauraciu o par rokov neskor, ale s teoretickymi vedomostami ako robit rozpocet ako narabat s uverom a ako planovat .
Pre par rokmi som cital preco vyse 80% vsetkych novych podnikatelov sa do 5 rokov od zalozenia dostane do vaznych financnych problemov alebo zbankrotuje.
Zacali podnikat lebo boli velmi dobry vo svojom odbore ( kuchar , opravar , atd.) ale mat firmu znamena ze uz nerobia vo svojom odbore na plny uvazok ale stavaju sa managermi a vo financiach a riadeni kde uz nie su odbornici...



 



TOPlist