Keď sa darý , tak sa darý

gordonko - fotkagordonko, 28. marca 2013
@zareaguj


Diskusia k článku

aroooo
no vidím, že u vás je vymalované a si pripravený na sviatky....
sisuk
nesmúť, okno sa umyje... Mne raz vybuchlo salko (zabudla som stíšiť plameň) A to bola iná šupa! Voda sa vyvarila, plechovka salka vybuchla, pokrievka pokrivila nový!!! digestor a lepkavé salko bolo všade - kredenc, dlážka, steny, stoličky, okná, plafón... Nevedela som, kde začať upratovať... Začala som dlážkou, na koniec som nechala steny a plafón - niekoľkokrát to manžel líčil, stále presvitali masné fľaky. Nakoniec plafón prekryl minulý rok sadrokartónom. A keď mu zahlásim, že idem robiť zákusok s vareným salkom, chce ma vyhodiť z domu :-) , chce rozkúriť na dvore v kotlíku. V strede dvora, aby vraj salko nepolepilo novú strechu, lebo on to z nej nebude zoškrabovať... :-)
hubarka35
Aj to sa stáva-mne sa minule vyšmykol 7dcl pohár plný vrelej masti....lebo ja šikovnica som si nepodchytila zo spodu utierkou a len za vrch držala....a štastie bolo že to nekydlo na mna-bola by som riadne obarená.schytal to stol stoličky-sedáky na nich...a utierky čo som friško schmatla a hodila nech to netečie po celej kuchyni....
sovka62
Jáj, toto? To poznám! Začiatok šesťdesiatich rokov, nový Pragomix, úžasný vynález, dokonca sa v ňom dala z mlieka a masla vyrobiť smotana na šľahanie. K takej sa vtedy bežný človek nedostal, len ak by mal suseda s kravou, v obchode sa nepredávala. Tak sme s mamou (my, dve odborníčky na slovo vzaté) zohriali v kastróliku 2 dcl mlieka, pridali osminku masla a nechali rozpustiť. Podarilo sa nám, nezačalo vrieť. Teraz už len do nádoby mixéra, zavrieť vrchnák a mixovať na najvyšších obrátkach.
Že ten vrchnák treba pritlačiť riadnou silou, o tom v návode nebolo nič. Mal kolom dookola pomerne tvrdú gumovú manžetu, takže som pritlačila, ale asi nie dosť.
Dopadlo to presne ako u Gordonka, aj okno bolo pri ruke, len ten pekný kvietok chýbal.
hannah22
no čo už, pritrafí sa, ja som raz kuchtou s fazulovou polievkou vymalovala kuchynský plafon.... hlavne že sme zdraví.... xixi.... :))
hannah22
hlavne že kvietok prežil bez úhony, je prekrásny.... :))
havino
nuž, človek až neskôr sa nad tým pousmeje, ale v tú chvíľu si viem predstaviť nasr.....osť. Mali sme čerstvo vymaľované, vybielené v tej dobe a prišla kámoška s červeným šampusom. Ja to otvoriť neviem jej hovorím, že ona vie, tak otvor. Otvorila ho tak, že pol červeného šampusu bol na stene za jej chrbtom kde sedela. A veru nebolo mi všetko jedno ked mal manžel prísť domov, že čo to budú za komentáre. Stena sa musela doslova ošmirglovať, nešlo len prebieliť veru.
aroooo
Ako čítam komentíky, spomenula som si /bude výročie/: na jeseň som vymaľovala kuchyňu a pár dní pred veľkonoč.sviatkami ma napadlo si opiecť klobásku na tefl.panvici. Bola už skoro hotová, chcela som ju obrátiť a panvica sa mi zošmykla z plyn.mriežky,padla na zem/šťastie nie na nohy/,odrazila sa a pristála aj s obsahom na náprotivnej stene,kde zanechala červený mastný fľak od zeme asi 50 cm vysoký, nedalo sa s tým nič normálne robiť,za pár dní to stena vsiakla, papriku už suchú som zotrela a je zaujímavé, že to vsiaklo tak, že to skoro nebolo ani vidieť.
hubata
No čo, u teba zasnežilo skôr ako predpovedal p. Iľko .....
denyany
a kto vie, možno to tomu kvietku nakoniec prospeje, keď si mu urobil syrovú masku na listy... a okno sa umyje a vybavené. u mňa to raz vyzeralo zaujímavejšie - otvárala som paradajkový pretlak a ono mi to vystreklo ako gejzír. v prvej chvíli som si všimla len striekanec krížom cez vrchné dvierka kuchynskej linky. utrela som ich spkojná s tým, ako rýchlo som haváriu odstránila. až po hodnej chvíli mi zrak zablúdil k stropu - a skoro ma vystrelo! červená šmuha mala pokračovanie aj na plafóne.
hubata
Raz som pozavárala cca 20 fliaš leča. Päťdní bolo všetko v poriadku a tak som fľaše odtrepala do pivnice. Po týždni mi opatrne suseda naznačila že z našej pivnice sa šíri smrad ......
Viečka vyduté, poháre okydané, smrad a hrôza to umývanie!

Druhý prípad sa stal môjmu bratovi na vinobranie. Do kufra auta si dal 5-6 fliaš najemno zaštupľovaného burčiaku akože na cestu domov, ale policajt mu dal 3 x preparkovať auto a burčiak to nevydržal. Ten smrad je horší ako keď sa v aute vyleje kyslé mlieko. Každé vinobranie ovoňávame šoféra aj auto...........
lumilka1
Mne sa raz podarilo ,,vymalovať" kuchyňu z muštom z čiernych ríbezli.Robila som víno z čiernych ríbezli a podarilo sa mi zlomiť kvasný uzáver a nenapadlo ma nič lepšie,ako zašrubovať demižon.Na druhý deň,keď som prišla domov z roboty ,tak ma skoro vystrelo.Zo stropu viseli tmavé cencúle a fialové bodky boli po celej kuchyni,ten sajrajt som mala aj v kuchárských knihách,mama aj v kabelke.A keď sa darí... návšteva z Čiech! Až po čase som sa dozvedela,že uzáveru pomohla moja mama aj s otcom,keď chceli otvoriť uzáver a ono to strelilo :))))
janazjarku
Nuž a moja mama vedela pekne vymaľovať čučoriedkami :-) takú farbu ani nekúpiš a ani sa namiešať nedá a držííí ako svinna :-D
rea1
nuž, aj ja som párkrát vymaľovala. :-))) zabudnuté vajcia varené natvrdo (asi pol hodiny) vybuchli a z plafóna viseli úhľadné žlté cencúliky, paradajkový pretlak pri otváraní vybuchol tak ako @denyany , len mne zasajrajtil aj stenu, ktorá bola za mnou, vybuchnutý ventil na tlakovom hrnci - to som mala šťastie, že som stála pred sporákom a nie pri kredenci, bola by som bývala rovno na rane, polievka bola nastriekaná ešte aj na koberci v obývačke za rohom. a moja mamička si kedysi začiatkom 50-tych ako mladomanželka kúpila misy z jenského skla. nerozbitné. mám ich doteraz, sú krásne ale nikto jej nepovedal, že sa neodporúča zohrievať ryžu v mise vybratej z chladničky. spomínala, vraj ryžky a omrvinky skla z vybuchnutej misy boli po celej kuchyni a objavovali sa na neuveriteľných miestach ešte po niekoľkých rokoch. veď vravím, keď sa darí, tak sa darí. :-)))



 



TOPlist