Hurááá prázdniny sú tu!

hubata - fotkahubata, 30. júna 2012
Pri tejto príležitosti som si zaspomínala na reakciu môjho syna spred
viac ako 30 rokov, keď mi ukazoval vysvedčenie z I. A. Samozrejme
že som nebola spokojná a keď videl moje sklamanie tak mi s
vráskami na čele prikázal:

-"mami, vypočítaj mi koľko rokov budem ešte do tej školy chodiť!!!"

Ale na druhej strane v praktickom živote je úspešnejší ako dcéra
ktorá bola jedničkárka..........
@zareaguj


Diskusia k článku

izabella929
Jarka,musel byť ten tvoj synátor veľmi zlatý..) určite si sa pri ňom ani chvíľku nenudila..bol taký malý výmyselník, vedátor, ale pre teba určite ten najväčší pokladík..) poznám to...
babidka
Myslim , ze na prazdniny sa najviac tesia ucitelia , stari rodicia a hned za nimi nasleduju deti ....:-)Ked som bola prvacka -druhacka , tak sa mi zdal koniec prazdnin nekonecne daleko a priala som si , aby som bola skolacka este aspon najblizsich 20 rokov .To v mojom vtedajsom ponimani casu znamenalo nieco ako...dozivotie :-)Ale cim som starsia , tym sa mi zdaju prazdniny kratsie a kratsie :-((( Starsie vnucata pridu iba na 3 tyzdne a hoci viem , ze budem z nich vycerpana "do krajnosti" a polovicu casu stravim pri vareni a peceni v kuchyni - nesmierne sa tesim .
cistinka
Na prázdniny som sa tešila aj ja....konečne si užijem vnúčatká :-)
michsamant
:))) aj moja starsia dcera sa stale pytala, kolko rokov bude musiet do tej skoly chodit. No u nas pred 2 tyzdnami zacal novy skolsky rok, tak uz zarezavame zasa.
mata3636
ja som strašne rada, že už sú prázdniny. tento rok sme mali veľmi ťažký. moja choroba, syn sa kvôli tomu zhoršil v škole, cez druhý polrok sme museli tvrdo doháňať učivo. ked mi pred dvoma týždňami zahlásil, že už sa neučia, že už ani knihy neberie do školy, tak som si veľmi vydýchla. a tak sme mali už prázdniny, aj ked tie oficiálne začali až dnes. no teda už včera, ved nebolo ani 11 hodín a obidvaja moji zbojníci boli doma :)
pivonka
Ako školáčka som sa prázdnin nevedela dočkať a nechápala som, ako mohol niekto na ich konci povedať, že už sa na školu teší. @babidka , máš pravdu, prázdniny sú čoraz kratšie a aj školský rok. Zdá s mi, že podchvíľou deti nosia vysvedčenia.
jelenik
ja som si spomenula na synovca, ktory po dvoch dnoch chodenia do prvej triedy zahlasil otcovi: " tatko, odhlas ma z tej skoly, uz tam nebudem chodit". Myslel si, ze sa to da, ako ked nesiel do skolky a pocul doma, ze ho treba odhlasit. A bol neskutocne smutny, ked sme mu vysvetlili, ze kolko rokov do tej skoly bude musiet chodit. No zvladol on, aj rodicia.
michsamant
Mna prekvapila nasa mladsia dcerka. Zacala tereaz prvykrat chodit do skoly/skolky a ja som sa bala, ze bude trosku cirkus, lebo je to moj maznak. Ona je uplne v pohode, to skor ja ju rano neviem dostiskat a odist :)) a pred par dnami sme sli do skoly a pri brane nas ochrankar zastavil, ze dnes skola nie je a mala sa tak rozplakala, ze ona musi ist do triedy... tak som zvedava do kedy jej to vydrzi :)
arasidka
keď moja vnučka išla do prvej triedy, tak v prvý slávnostný deň išla s rodičmi. Keď prišla domov, tak sa jej pýtali, ako sa jej páčilo v škole. Odpovedala: dobre.Už som tam bola, zajtra tam už nemusím?
babav
Mojej vnucke sa skoncila skola uz v polovici juna...chodi do privatnej skoly a tam sa riadia podla pravidla "cim drahsia skola ,tym dlhsie prazdniny"...ak sa to skutocnymi prazdninami ,na ake v detstve bola zvyknuta nasa generacia ,nazvat da .Cele leto ma naplnene aktivitami...tenis,baletna skola ,plavanie. Ona je na to zvyknuta
celych 12 rokov jej zivota .Slovenska mama..moja dcera...sa jej nedovolila povalovat.Uvidime ,ci jej to raz vyhodi na oci ,alebo
bude mame za vsetko vdacna ;-)
Navyse ma, moja zlata , hrbu povinneho citania .V septembri musi priniest do skoly reporty z precitanych knih ...este stastie, ze su letne dni take dlhe....
jamalinka
babav...... ľutujem Vašu vnučku, čo je to za život školáka keď má stále povinnosti, aj my dospelí ked je dovolenka si chceme oddýchnúť od povinností. Som toho názoru, že treba si trošku pozrieť aj to učenie, popozerať si knihy, prečítať niečo pekné, trebárs to čo nás baví, zaujíma, načo cez školský rok nie je dosť času, ale nie tak, že nám niekto nadiktuje svoje predstavy, vieme, že to čo musíme, robíme väčšinou na silu. Ale ak sa dieťa rozhodne dobrovoľne tak mu to prinesie radosť. Ja by som sa na Vašom mieste porozprávala s Vašou dcérou a navrhla by som zmenu (bola aj ona tak veľmi vyťažená ako žiada od svojho dieťaťa?). Nehnevajte sa na mňa, ale ako babička by som sa pokúsila pomôcť svojej milovanej vnučke.
babav
@jamalinka ,tie aktivity su dobrovolne ...vnucka ma rada pohyb aj sport....netreba ju nutit ,vybrala si to sama...mama ju iba zapriahala od malicka .Na jednej strane je toho aj z mojho pohladu vela ...na druhej je to zdravsie ako sediet pri TV ,alebo PC.....
jamalinka
ak je to tak, že dieťa to chce tak je to samozrejme OK, prepáčte, že som Vám písala.



 



TOPlist