Hmyz ako lahôdka

martina0812 - fotkamartina0812, 10. septembra 2013
Po bielkovinovom guláši som si spomenula na príhodu, ktorú som raz niekde čítala.

Slovák šiel s manželkou na dovolenku kamsi do Vietnamu/Kórei/inej podobnej krajiny, už si nespomeniem presne. Manželka ho vytiahla na domorodý trh, kde chcela kupovať rôzne upomienkové predmety domorodej výroby. Keďže manžel nákupy z duše neznášal, rozhodol sa, že on ju radšej počká niekde mimo hlavný prúd tlačenice.

Zaparkoval pri stánku s rýchlym občerstvením, kde práve domorodec vysmážal kobylky. Predavač sa s ním dal do reči, pritom šikovne obracal tie kobylky a náš chlapík sa poctivo cvičil v lámanej angličtine. Tak sa skamarátili, ako sa len dvaja na smrť unudení chlapi môžu skamarátiť. Medzitým tam chodili ľudia a kupovali tú lahôdku...Nákupy už manželke nejakú tú chvíľu trvali a napokon predavač zatvoril stánok a hovorí novému slovenskému známemu, že sa ide naobedovať a vrámci nového kamarátstva ho pozval so sebou.

Na to sa Slovák logicky podivil.
- Ty ideš obedovať preč? Však...čo si nedáš tie kobylky, čo si tu celé dopoludnie vysmážal?!

Domorodec pohŕdavo mávol rukou a dôverne mu zašepkal:
- Čo si sa zbláznil? Hentie potvory tu jedia iba turisti!!!

:-)))
@zareaguj


Diskusia k článku

sovka62
Bomba, veď cestovať do Vietnamu (Korei) a neochutnať kobylky!?
iwuska
toto je super, len kto vie, ako to je naozaj :)) ale veru tiez by som to nebrala dobrovolne do ust, pokial by to nebolo nevyhnutne, alebo prinajmensom dobre zaplatene :-P
silvi
xixixixxi to som sa nasmiala normálne si mi spríjemnil večer!!!!
radost
:-))))))
takže neplatilo:čo si si navaril-to si pojedz..!!!



 



TOPlist