Dvor u sedliaka v Smoleniciach - oplatilo sa zastaviť na obed

jarco - fotkajarco, 29. augusta 2010
Už dlhé roky som veľmi kritický voči úrovni gastronomických zariadení na Slovensku. Hocikam do sveta idem, všade sa v reštaurácii najem lepšie ako tu. Okrem zopár predražených podnikov, kam si človek môže dovoliť zájsť len príležitostne, som naozaj zažil skoro samé sklamania. Písal som o tom niečo aj na Varechu, napríklad v jednej staršej diskusii ( varecha.pravda.sk/diskusie/preco-slovensku-vseobecne-taka...
alebo aj v zážitku z Londýna ( varecha.pravda.sk/zazitky/taky-obycajny-obed-v-londyne/5-...


Túto nedeľu som zažil taký šok, že o tom musím napísať. Pri návrate z prechádzky na Katarínku ( www.everytrail.com/view_trip.php?trip_id=782102)...
sme sa zastavili v prvej reštaurácii, na ktorú sme narazili. Zvonka nevyzerala mimoriadne príťažlivo, ale boli sme už vyhladnutí a vonku mali príjemné sedenie, kam sme mohli bez problémov zobrať aj psa.





Vôbec nie som na slovenskú klasiku, ale tu nič iné nemali. Navyše všetko bolo podozrivo lacné. Bez veľkých očakávaní sme si objednali. Slepačí vývar, bryndzové hlaušky, bryndzové pirohy, obligátny vysmážaný syr, nejaké šaláty.

Prvé prekvapenie prišlo s polievkou. Poctivá slepačia, s veľkými kúskami mäsa, bujón či vegetu to nevidelo. Rovnako poctivé a chutné boli halušky, syr, a bryndzové pirohy? - lepšie som ešte nejedol. Pritom najdrahšie jedlo stálo 3 eurá, aj s prílohami sa všetko v pohode zmestilo do 4 éčiek. K tomu čisté toalety, síce amatérska, no ochotná obsluha. Na interiéri a exteriéri vidno nedostatok investícií, ale aj snahu o vytvorenie príjemnej atmosféry v rámci možností.

Jednoducho, klobúk dolu, a nech im to dlho vydrží. Musím poopraviť svoju mienku o slovenských krčmároch, výnimky predsa len existujú :-) Ak budem mať cestu okolo, určite sa zastavím znova. Reštaurácia sa volá Dvor u sedliaka a je priamo na hlavnej ceste, hneď na začiatku Smoleníc smerom od Trstína, pri železničnom prejazde.
@zareaguj


Diskusia k článku

kuchticka
@Som rada, ze sa vam podarilo najst dobru restauraciu. My sme boli pred rokom na Slovensku a cestovali z Trencina na vychod. Sem tam sme sa zastavili na jedlo pri oboch cestach a tak som videla - slusne i horsie restauracie. Najhorsie to bolo vsade na WC-kach. Niekde priamo otrasne. Manzel nie je Slovak a tak som sa musela hanbit. Ale chutili mu v jednej restauracii bryndzove halusky, ale inde ich zasa nemali dobre.
jezibabka1
@jarco to je asi ako s Popoluškou, za chudobným vzhľadom nájdeš "poklad". Nechodím často do reštiky, ale pochodila som ich už dosť a už keď teda niekam idem, väčšinou to vyhrá naše jazerské Kolienko, síce zvonku otras, ale jedlo, kvalita, množstvo, ceny - SUPER! Nedávno sme boli v Zoo, tak sme si zašli na obed na "Gazdovský dvor" ( priamo v zoo), no to teda bolo.......vo vývare mazľavé rezance, moja restovaná pečeň a dcérkyn stroganov sa líšil jedine tým mäsom, ryža extra suchá, hranolky tvrdé, mužov rezeň mi pripadal aspoň 5x ohrievaný no a zaplatili sme za to nehorázne veľa,ale hlavne, že budova vyzerá, ako z reklamy, perfektné detské preliezačky ,ale na budúce si určite dáme radšej niekde v stánku klobásku alebo langoš:))) No a ešte chcem povedať, Dvor u sedliaka má šťastie, že sa tam zastavil gurmán, ako Ty, lebo po Tvojej reklame sa im určite zvýši návštevnosť, ja im to prajem, lebo po Tvojich chválach si to zaslúžia:)
evas13
Je dobré, že človek počuje a číta o kvalitných reštauráciach, ktoré musíme na Slovensku hľadať ako ihlu v kope sena. Gazdovskému dvoru prajem, aby im to vydržalo nadlho.
2010
jarco je to ako loteria, a cena neznamena vyhru.
Teraz ked som bol doma zobral som mojich zamestnancov do vychvalenej Eurovera stale to vyse EU 30 na osobu.( posledny raz) no aspon bol pekny vyhlad na Dunaj za tie peniaze.
Vedla nasich pri Horskom Parku je "stravovacie zariadenie" bez mena pre robotnikov a pardon myslim ze sa vola Buda...ich jedla pod tri eura daju tromf kedykolvek.
Good luck Gazdovskemu dvoru a nech preziju kym pridem znova na dovolenku .
jerica
Prvé riadky tvojho zážitku mi navodili myšlienku , že to bolo na :-(
čítam ďalej , aké milé prekvapko, , v tomto uponáhľanom , stresom dýchajúcom čase , našiel si oázu , pirohy aké si ešte lepšie nejedol, prajem Dvoru u sedliaka , aby im to ešte dlho vydržalo .
dobizu
Je potešujúce zistiť, že sa ešte nájdu takí podnikatelia, u ktorých je na prvom mieste spokojnosť zákazníka. A poctivá slovenská kuchyňa sa už dnes ozaj nájde len zriedka - všade samé polotovary a hotové jedlá! To sa človek potom rád vracia do takýchto reštaurácií a dá vedieť aj svojim známym. A to je tá najlepšia reklama.
janadelfi
Na mape som si vyznačila červenou bodkou Dvor u sedliaka na začiatku Smoleníc smerom od Trstína a čiernou bodkou v ZOO Gazdovský dvor, ak dobre kreslím tak Košice. S manželom sa nám blíži výročie sobáša a každý rok chodíme do nejakej reštiky v MA a blízkom okolí. Do siedmich reštaurácií v MA už iste nezavítame pre neochotný personál, ovädnutú oblohu...... v jednej dokonca manžel musel vyloviť svoj nožík, lebo sme nevedeli nakrájať steak. Keď sme si pýtali steakové nože, čašníčka na nás pozerala čo chceme. No sranda aspoň máme na čo spomínať..... Radi chodíme do Koliby, kde vám ugrilujú mäsko priamo pred očami.....
amelie
ale ak vam donesu nejedle jedlo, mozete to predsa vratit. a neplatite! aspon vo francuzsku je to tak. naucme sa, ze nas nemozu podevadzat a okradat.
bozulka
@jarco gratulujem k zážitku, @amelie , súhlasím s tebou,ja som to urobila raz a nielenže som nezapltila,ale zbierali jedlo aj črepy....ale dodnes ma straší pohľad personálu hoci je to už dosť rokov.Mali by sme byť prísnejší na služby,ktoré si my platíme. @Janka máš to le s malou odbočkou k nám.Keď vchádzaš do Trstína pri kaštiely odbočíš vpravo a je to pár stometrov.Držím palce aby sisi tiež pochutnala a hlavne nás navštívila.
marou
Dnes si u vela zákazníkov dobrú reklamu neurobili,lebo sa tam otácali ludia ked im časníci povedali ze na jedenie uz nic nemaju o 14:30 poobede!!!!!!

Je to podla vás normálne???? Radšej mali zatvorit búdu ak už nedokázali zákazníka uspokojit...toto som ešte nezazil ...ostuda prvej triedy.
beniamino
Chcel by som vedieť viac o tej obsluhe? Čo na nej nebolo v poriadku?
jarco
@beniamino - ak to bola otázka na mňa, tak detaily si už naozaj nepamätám, bolo to vlani v lete... ak som napísal, že bola amatérska, tak zrejme robili také tie klasické chyby ako zlé poradie kladenia tanierov na stôl (dámy a páni) a z nesprávnej strany, prinesenie druhého chodu ešte kým hosť konzumuje polievku, apod.
sovka62
Ppráve minulo tretie výročie od vtedy, čo sem @jarco pridal tento postreh. V tých končinách sa vyskytujeme často, často navštevujeme aj tento Dvor, hlavne môj manžel. Keď odchádza na chalupu (cca 4km od dvora), už nepotrebuje kastróliky s poživňou, radšej si zájde tam a bráva tam aj prípadných pomocníkov z chalupy.
Aj dnes sme tam obedovali. Všetko čo spomínal @jarco , je na jedálnom lístku doteraz, v rovnakej kvalite, rovnakej nízkej cene. Dnes sme si však objednali pečené rebrá s opečenou zemiakovou kašou a kyslou kapustou. Cena necelých sedem €, ale mali by ste vidieť tú porciu. A veľkosť porcie je len jeden ukazovateľ, bolo to pripravené tak chutne, že veru by som lepšie nenavarila ani doma.
Tak sa ani nedivím, že napriek tomu, že bola nedeľa (a to Slováci tradične jedávajú doma), ledva sme našli miesto na zaparkovanie.
Ak pôjdete okolo, zastavte sa, určite nebudete ľutovať.



 



TOPlist