Aj na balkone sa da....

marcel83 - fotkamarcel83, 11. júna 2015
.......dopestovat jahodky..... :P
@zareaguj


Diskusia k článku

micanela
aku mas odrodu? prave mi zatepluju barak tak ked budem mat balkon, chcem vyskusat
smejkad
Pravdaže sa dá, akurát nám tu treba ešte pár dní slnka :-)
A lesné sú u nás vdačnejšie, až do jesene každý deň pár jahôdok :-)







marcel83
@smejkad preto som bral odrodu Mara De Bois, aby bolo jahod stale ;)

"Jahodník Mara des Bois stáleplodící má středně velké plody plně červené barvy a výborné, sladké a aromatické chuti. Dužina plodu je červená, měkká s dutinkou. Tato odrůda jahodníku silně odnožuje a na odnožích plodí ještě v roce jejich vytvoření. Jahodník Mara de Bois se pěstuje jak v záhonech, jako klasické odrůdy jahodníků, tak v závěsných květináčích. Má estetický význam, vysoké výnosy a plody se hodí na přímý konzum."

Aj ked je pravda, ze lesne maju male, ale zlato sladsie plody...
zolik
@marcel83 pekna uroda, bude aj na kolac? a ja som si neviem preco myslela, ze mas zahradu ;-) Ja to buduci rok v tom zavesnom kvetinaci skusim. Pekny den.
marcel83
@zolik zahradu mam u svokrovcov. Tam sa venujem povacsine stromom (vrublovanie, ockovanie, strihanie, ochrana). Najnovsie som zasadil samoopelivu odrodu Kiwi, stromcekove: Rybezlu cervenu, Egres biely a Jostu ;)

Na kolac bude. Tato odroda ma dost velku urodnost. ;)
smejkad
tie som mala vlani, rodili cele leto, ale nie tolko, ako lesne
a co je najhorsie,prezimoval iba jeden koren, lesne vsetky
tak som toho roku kupila zas ine a uvidime :-)
sovka62
A stále plodiace jahody sú jediné, čo sa u nás na terase rodí už tretí rok. Inak rajčiny, papriky, zelený petržlen, pažítka a pod. Lenže už tretie leto žijeme na stavbe, z terasy máme ruinu, aj altánok je rozbúraný na kusy a ako bonus hluk, výfukové plyny rovno do okien, o prachu ani nepíšem a že sa dom trasie ako osika si už ani nevšímame. Doteraz pracovali tak o šiestej do šiestej, teraz ich asi tlačí čas, takže večer sa rozsvieti reflektor a pokračujeme. Ešte šťastie že na august je naplánovaný prvý zápas, tuším s Ajaxom Amsterdam a dovtedy musia mať štadión hotový. Len aby sme dovtedy vydržali, lebo občas je to na mašľu.... Nech žije Trnava a stavba futbalového štadióna v centre mesta!
eraserhead
sovka
možno by sa na terase darilo nejakej cibuľovej zelenine ... veď tyvieš akej ....
K Trnave mám zvláštny citový vzťah............ ale tá betónová opacha čo sa tam zhmotňuje okolo trávnika , tak to je des mesta kráľovského .....
sovka62
@eraserhead , to nie je o tom, že by sa nedarilo, jednoducho nie je kde. Celá terasa je zaprataná, lebo to, čo bolo uložené za altánkom a v altánku sa muselo vypratať, keďže stará tribúna sa búrala. A aj keby sme niečo chceli pestovať, netuším, či by to bolo jedlé. Ráno umyté auto je popoludní kompletne obalené vrstvou prachu. Okrem toho sú denne pod terasou naštartované bagre, rýpadlá, žeriavy, nevieš si predstaviť aký je tu vzduch. A to všetko by bol aj tej zelenine.
bozulka
Už dávno som v TT nebola,čo sa tam robí?Veď Ty si na hlavnej ulici,nie?
klukodvody
@marcel83 krásné jahůdky .Říkáš ,že Ti zbyde i na koláč .No nám snad také ale teď máme přímo jahodové orgie .Je jich hodně a tak místo pečení a zavařování večeříme každý mísu jahod různě upravených se sladkou smetanou ,zakysanou smetanou ,jen tak a nebo když se hodně rozšoupneme tak se šlehačkou .Stíháme to zkonzumovat .Jak píšeš o těch stromech ,to bych Tě rád přivítal u nás .Tomu moc nerozumím a tak to dělám jen selským rozumem .Koupil jsem si knížky a hledím do nich a nerozumím ničemu.Přeji krásný den a třeba tak jak u nás 33 stupňů .
sovka62
@bozulka , nie som celkom na hlavnej ulici, ale v centre, v bezprostrednej blízkosti štadióna (časť tribúny je dokonca na našom pozemku). A keďže stavbári kašlú na životné prostredie, napr. zvlhčovanie prašných procesov, upratovanie ciest a chodníkov, ktoré znečistili, obmedzenie hluku na nevyhnutnú mieru, je to tu naozaj neznesiteľné. A môžeš sa sťažovať, kde chceš, na nich páky nefungujú.
ares
Dá sa a je to paráda! Už to tiež asi tri roky praktizujem.
Mimo tých jahôd ma tiež zaujal komentár od @klukodvody.
Nechápem, chlape, ako to všetko stíhaš. máš Môj obrovský obdiv.
Ty dokážeš dnes o 10.05hod. vychváliť lečo od @pusty , dokonca namiešať do toho aj režiséra Trošku a upozorniť varecháčov, že ideš variť teraz cca. 100 obedov, lebo u vás sú hody. Tak to ale je makačka! O 10.13 hod. si ďalej debatuješ na vareche pri @marcelov ých jahodách a o 13.30 si schopný sa zas zapojiť sa do jalových komentárov pri pustinom úplne obyčajnom, ničím výnimočným sa prezentujúcim lečom. Mimochodom, lečom, ktoré sme si kedysi my, 15 ročný chalani na internáte robili ešte omnoho kvalitnejšie.
Tak by ma to len tak zaujímalo, Ty kluku jeden, jak to děláš, že tak stiháš? A v tvém věku.... 100 obědu a pokec na varešce?
Si fakt trieda, všetka česť!
klukodvody
@ares no máš pravdu už ale zase toho tolik nestíhám jako dřív .Od 14 let tvrdě makám v 15 jsem zůstal sám s mamkou ,otec se zabil při nehodě u Zlatých Moravců a měli jsme se co otáčet no a tak mně to nějak zůstalo .Ono to vaření nebylo zase tak náročné jen 10 kg vlašského salátu ,a 15 kg sekané plněné vejci a párkem no a 30 porcí špaget se sýrovou omáčkou a byli jsme na to s manželkou dva tak to šlo .Co se týká těch komentářů s tím lečem je vůbec paráda já dělám jen bez vajíček a když někam jedeme je to vždy klasika .No a pokec mně baví a jen tak mimochodem jsem se přihlásil na flog a teď jsem chtěl blog no ten mám ,ale vůbec nevím jak tam začít .Fotky jsem na flog dal ale začít blog prostě neumím .No jinak Tě zdravím a za chvíli jdu na telku na motorky .Jo a auta a motorky jsou moje velká láska .Měj se .
elixir
Pekné jahôdky. :) Rodičia tiež už druhý rok pestujú jahody na balkóne, také lesné síce. Teraz v lete sa im darí, ale rodia dokonca aj v zime (balkón je zasklený). Keď sme ich boli pozrieť cez Vianoce, dozreli akurát dve mini jahody pekne do červena. :) Mamina aj mňa nahovára, uvidím, možno na budúci rok skúsim tiež, keď vidím, ako sa u mnohých z vás jahodám tiež darí... možno sa aj tu u nás pošťastí. :)
eraserhead
sovka
myslel som to inač, ale to je jedno...
Vašu kauzu poznnám iba z médií, ale ako som už písal .......je to des mesta kráľovského



 



TOPlist