Aj lyžička soli dokáže zničiť betlehem.

stefanm - fotkastefanm, 10. januára 2016
Ľudia, prečo nechávate zomierať túto www. stránku a nepridávate žiadne nové zážitky? To ste v poslednom období alebo ešte lepšie, počas sviatočných dní nezažili nič okrem pečenia, varenia, nákupov darčekov a petard? Veď život prináša každú chvíľku niečo zaujímavé. Len je potrebné si všímať dianie okolo seba, prehodnotiť to a o zážitok sa podeliť. Nič si z toho nerobte, že vám to nikto alebo málokto okomentuje. Vás bude hriať pocit radosti a hrdosti, že ste to dokázali.

A bude vás hriať tak ako čajík v mojom zážitku.
Po ťažkých a namáhavých dňoch vyplnených upratovaním, pečením, varením, jedením, pitím a nakupovaním darčekov a petárd vybrali sa naši švagrovci na prechádzku do prírody. Cestou späť sa zastavili u nás trochu sa ohriať. Ja, ako správny gazda v rodine, som im hneď po štamperlíku ostrého ponúkol horúci čajíček aby sa zohriali. A vybral som zo sekretára tie veľké, pollitrové hrnčeky, tie s tým čínskym vzorom a s vrchnákom, aké používal na skladovanie dušičiek utopencov profesor Ikebara, v krásnej Českej komédii, Jak utopit Dr.Mráčka aneb konec vodníku v Čechách. Čajík som im doniesol, naservíroval a počas drobnej rodinnej konverzácie si švagor decentne usrkol z čajíčka.
A potom to nastalo. V priebehu pár sekúnd sa zmenil charakter celého príjemného posedenia na hororovú a v závere neskutočne komediálnu časť. Výraz tváre švagra sa pretiahol, našpúlené ústa vyprskli tekutinu na podlahu a okolitý nábytok, v očiach sa mu, pri pohľade na mňa, zjavili dva smrtky a v snahe preletieť čo najrýchlejšie k umývadlu v kúpeľni mu z plytkého vrecka turistických nohavíc vypadol mobil. Určite už tušíte kde dopadol. Áno. Rovno, na v kúte stojací keramický betlehemček, ktorý manželka kúpila v januárovom výpredaji pred rokom. Rozbilo sa všetko. Futuristicky vymodelovaná jaskyňa narodenia, Mária Matka Božia aj Tesár Jozef. Ba aj figúrka, ktorá mala hranaté telo a bola to asi ovečka. Celý ostal len somár!
Asi chcete vedieť, čo spôsobilo to nešťastie. Bola to fakt, ako som napísal v názve, lyžička soli. Lyžička soli ktorou som omylom osladil čajík pre uzimenú návštevu.

Nie, nemusíte tento môj zážitok komentovať. Len si ho prečítajte a povedzte si. Nabudúce tu pridám svoj zážitok aj ja. Veď to nič nestojí a bude tu opäť veselšie!!!
@zareaguj


Diskusia k článku

stefanm
Takto vyzeral náš betlehemček pred pohromou, ktorá ho postihla. Je to foto z obalu. Tú krabičku si určite nechám aby som na túto príhodu nezabudol a o rok, keď prídu švagrovci na vianoce na návštevu im ju pripomeniem.


stefanm
A táto figurka asisomárika dostane v našom byte určite čestné miesto aby nám stále prinášala šťastie aj keď sa stane nešťastie!!!



denyany
Nabudúce máš sladiť medom, ten si nemáš s čím pomýliť a bude to aj zdravšie a zas sa potvrdil všeobecne škodlivý vplyv mobilov! :-) :-) :-)
sovka62
:-)))))))))))))))
Jejdaanenky, toľkej škody!
A čo je ten tvoj švagor taký úzkostlivý? Nevídali, jedna lyžička soli do takého veľkého hrnčeka! Pokojne sa mohol premôcť a vypiť.
Ja pijem čaj tak štyri razy do roka a keď už, tak do toho hrnčeka (aj s pokrievkou, asi ich máme všetci) dávam tri lyžičky cukru.
Samozrejme, aj mne sa už podarilo zameniť cukor a soľ, aj som si chlipla, to teda bola sila!
A že ti ostal len somár? Nevadí, pokojne ho každý rok vystav. Ten zvyšok betlehemu chýbať nebude, po tohoročnom zážitku ho naveky budeš mať pred očami.
mimi4
Tak to som pred niekolkymi rokmi urobila aj ja osladila som svagrovi kavu solou,nastastie neboli vianoce a nemali sme betlehem.Stastny novy rok 2016 prajem
janazjarku
Jáááj, pobavenia hodnô :-) Neverím, že sa toto nestalo každému z nás čo tu občasne nazrieme (boli časy, keď aj viackrát denne) ja najradšej podávam soľ v káve , lebo soľ je predsa nad zlato :-) No jednej noci , keď ma v noci zobudilo malé dieťa s boľavým bruškom som mu v snahe čo najrýchlejšie pomôcť nakvapkala najlepší liek na bruchobolenie čo už nikde nekúpiš Contraspan namiesto na cukor na soľ so slovami rýchlo prehltni a zapi vodičkou :-) a ako rýchlo vypil tak aj rýchlo vypľul, no nie na betlehem (však sme žiadny nemali), ale rovno na mňa a hneď som bola zobudená a aj zrak sa mi prinavrátil .-)
sovka62
Janka!!!!!! Však od smiechu híkam, ako ten vystatý somár.
56859_1426519131 - profilový obrázok
dr
dr
Tak to moja vnučka bola statočnejšia (mala asi 5 rokov), iba povedala "babi ten čajík je nejaký divný", tak som ochutnala a hneď som pochopila. Ona to chúďatko aj prehltla. Čajík sme vyliali a uvarili druhý :-).
dadaida
Soľ ako ochucovadlo je aj u nás v rodine bežné-hlavne mama "obľubuje" do kávy :-) človek sa potom má na čom pousmiať.
ela77
@Stefanm , oprskala som od smiechu celý monitor. Po dnešnom blbom dni si mi urobil náladu. Ešteže ma napadlo tu nazrieť. Vďaka, hneď je tu veselšie, chýbal si určite
maska10
Malo kto mi veri ale ja si solim mlieko.Bola som na lieceni a na ranajky som si dala mlieko a pri stole som si ho osolila. Spolu sediaci vyskocil ze som si pomylila cukor so solou a neveril ze to vypijem.Pre niekoho je to nepochopitelne ale mne to chuti(nie som tehotna!)
babav
:-)). Ja som sa uz davno naucila sladit kockovym cukrom ..1 kocka zodpoveda 1 cajovej lyzicke cukru. Kockovu sol este nepredavaju :-).
janger
@stefanm , ty si podla mna velky betar ;-)...neosolil si mu ten caj naschval? Inac, skoda betlehemceka, pekny bol...no aspon somarik zostal...
jakamaka
No ja som do rozpaleneho oleja naliala omylom polievku...zaskvrcalo,zhikla som..muz pozeral po cerstvej malovke,ale zachytil to odsavac:-):-):-):-):-) a zat s usmevom povedal,ze na buduce vianoce sa budem mat na com smiat:-):-):-):-) pre vysvetlenie dodavam ze minule Vianoce som mala pravu ruku v sadre:-):-):-):-):-):-):-):-)
zolik
@stefanm
pekny a usmevny pribeh. ja by som si toho somarika postavila k solnicke :-)
pacik
:-)))))))))))))))))) ktohovie prečo zostal len ten somárik?
zitar
Soľ - cukor pri sebe, hotová pohroma, poznám to. Ale môj muž robil zemiakovú haruľu a namiesto múky dal práškový cukor a vôbec to nezistil, len "bohoval", že sa mu to lepí na panvicu.
darok
trochu od veci, ale prof. Ikebara bol v tej šálke zavretý :)
hubata
Na vine je jednoznačne švagor a dala by som mu betlehem k náhrade: ako povedala @sovka62 mohol sa premôcť, dopiť hrdinsky slaný čaj a nerobiť cirkus okolo lyžičky soli. No booože, aj tak je soľ nad zlato tak čo sa ondie....
aleana
Veru aj mne sa už stalo že som si zamenila cukor so soľou, ale naopak ako tu Štefan - ocukrila som si mäso... bola som na návšteve a nepreverila som si obsah nádobky s bielym práškom, len automaticky chytila a nasypala...samozrejme po zistení svojho omylu nasledovalo pracne zoskrabavanie, ale z masa to nejde ľahko... aj po následnom dosolení bolo cukor stále cítiť...ale som to hrdinsky zjedla :-) nebolo to až také strašné.
hannah22
a že vraj sol nad zlato, to švagor nevie ocenit takú snahu...



 



TOPlist