Vyprážaná sekaná
Vyprážaná sekaná

Vyprážaná sekaná videorecept

niliarik - fotkaniliarik, 11. marca 2019

Toto jedlo si možno budú pamäť staršie generácie možno aj mladšie. Túto sekanú sme jedli, keď som bola malá. Bolo to jedlo rýchle, nízko Zobraziť celý popisToto jedlo si možno budú pamäť staršie generácie možno aj mladšie. Túto sekanú sme jedli, keď som bola malá. Bolo to jedlo rýchle, nízko cenovo nákladné a ako deti sme sa z toho veľmi tešili, pretože peňazí bolo málo. Vďaka Bohu, že sa tá doba zlepšila. :-)

5
porcií
20 minút
tepelná úprava
Vyprážaná sekaná (videorecept)
Foto: niliarik

Suroviny

5 ks




Postup

  1. 1

    Rozbijeme si vajíčko, osolíme, okoreníme a vyšľaháme. Sekanú obalíme do hladkej múky, vajíčka a strúhanky.

  2. 2

    Ak sa nám vajíčko zvýšilo, už obalenú sekanú opäť dáme do vajíčka a strúhanky (aby sme zbytočne nevyhodili vyšľahané vajíčko).

  3. 3

    Dáme zohriať slnečnicový olej (ak chcem zistiť či je zohriaty, do oleja dám trošku strúhanky, ak sa pení, tak je zohriaty) a vypražíme sekanú z jednej a druhej strany.

Diskusia k receptu

evanaaa
Zmizol mi komentár...? tak ešte raz....stávalo sa, že sme prišli neskoro z mesta domov, tak som len narýchlo opiekla sekanú buď s chlebom alebo s tými zemiakmi, k tomu uhorka.....a zaujímavé, že som dnes videla Bavorskú sekanú so syrom, tak som po dlhe dobe kúpila dva plátky na opraženie :)
angelikasch
Vidím, že používaš v recepte morskú soľ, môžem použiť aj himalájsku? Nebude to potom chuťovo príliš iné?
jakalab
Sekanou jsme pouze opekli na sádle, potřeli hořčicí, nahoru míchaná vajíčka, jako příloha brambor, kyselá okurka nebo salát
niliarik
@Evanaaa (11.3.2019 18:59)
....ale napríklad, sekanú so syrom, ktorú sme tiež kedysi kupovali, mám problém zohnať... proste, nie je .... u nás v obchode... a max. kde kúpim sekanú je coop jednota..
niliarik
@Angelikasch (11.3.2019 21:24)

eee, vôbec... himalajsku som tiež mala doma, ale ta je jemnejšia ako morská, takže jej treba iba dať viac... alebo dať obyčajnú soľ :)
niliarik
@Afataga (12.3.2019 11:16)

kúpiš v obchode, obalíš ju do múky, vajíčka a strúhanky a upečieš :)
angelikasch
@Niliarik (13.3.2019 19:57)

Super, vďaka. Ešte by som mala otázočku - mám doma len elektrický sporák a nie plynový. Myslíš, že môžem smažiť úplne rovnako alebo treba častejšie obracať?
niliarik
@Afataga (14.3.2019 10:46)

Dobrý deň, naozaj neviem o čo vám ide. Neustále pod každým recept máte sarkastické komentáre. Ak si nemáte kde vykompenzovať svoju nervozitu, tak určite nie na mojej vareche. Nie som na vaše komentáre zvedavá a ak sa vám to zdá vtipné tak je to naozaj smutné. Uráža ma to, avšak som rada, že nie som na vašej úrovni. Pekný zvyšok dňa, seďte za varechou a komentujte ostatných svojimi uštipačnými názormi. :-)
niliarik
@Angelikasch (13.3.2019 20:56)

neviem ako to funguje na elektrickom sporáku.... určite sa pečie rýchlejšie ako na plynovom...
evanaaa
@Niliarik , ty si si nevšimla, že aj @Angelikasch si robí posmešky a tie otázky nemyslí vážne, len si uťahuje z teba?Nechápem takých ľudí, buď skritizujem niečo, ak si to kritiku zaslúži, ale nie v zlom, ale sarkazmus, rýpanie a posmešky by si ľudia mohli odpustiť.....
kvakac
@Kimlo (3.4.2019 18:55)

To je podarené , že ľahká večera. A myši máš doma? Ten spodný kúsok je nejaký ohryzený, alebo si už nemohol vydržať. Dobré som sa zasmial, lebo ja som mal opečené špekačky, ale podotýkam s medvedím cesnakom a feferónmi. Takže tiež nejaká zelenina a vysoko zdravý vegetariánsky nápoj pivo k tomu.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia