Tortový korpus
Tortový korpus

Piškótové cesto - s olejom alebo bez videorecept

silvia16 - fotkasilvia16, 30. októbra 2020

Musela som vyskúšať, aký rozdiel je v piškóte s olejom alebo bez. Jednoznačne preferujem piškótu s olejom. Jednoduché piškótové cesto.
Zdroj: Z YouTube

10
porcií
20 minút
príprava
50 minút
na 180 °C
Piškótové cesto - s olejom alebo bez (videorecept)
Foto: silvia16

Suroviny

Piškóta bez oleja:
225 g
225 g
4 ks
Piškóta s olejom:
225 g
225 g
4 ks
100 ml
100 ml




Postup

  1. 1

    Piškóta bez oleja: Rozdelíme si bielky od žĺtkov. Bielky vyšľaháme do hustej peny s cukrom. Pridáme po jednom žĺtku a šľaháme ďalej. Preosejeme múku a vmiešame do vaječného základu. Cesto preložíme do tortovej formy a pečieme v rozohriatej rúre na 180 °C na okolo 40-45 minút. Necháme vychladnúť.

    Piškótové cesto - s olejom alebo bez (videorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Piškóta s olejom: Rozdelíme si bielky od žĺtkov. Bielky vyšľaháme do hustej peny s cukrom. Pridáme po jednom žĺtku a šľaháme ďalej. Pridáme vodu a olej a premiešame. Preosejeme múku a vmiešame do vaječného základu. Cesto preložíme do tortovej formy a pečieme v rozohriatej rúre na 180°C na okolo 50-55 minút. Necháme vychladnúť.

    Piškótové cesto - s olejom alebo bez (videorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pozrite si moje video kde vidieť aká jemná, pružná a vláčna je piškóta s olejom.

Diskusia k receptu

chorvatka
Dakujem za zaujimavé postrehy okolo piskotového cesta. S olejom som ho este nikdy nepiekla, urcite skusim lebo bes oleja je rolada na druhy den uz suchsia.
silvia16
@chorvatka (3.11.2020 21:00)
Urcite vyskusajte. Je to ovela jemnejsi piskot ako bez oleja. Preto som vyskusala obidva aby som videla presny rozdiel.
xena55
Dobrý deň prajem. Ďakujem za perfektnú ukážku rozdielu 👍🏻 Môj favorit je olejový. Klasická piškóta mi príde ťažká a olejový je taký vláčny a hebký. Len poprosím 🙏🏻 na akú veľkosť firmy sú suroviny? Ďakujem
sovka62
Recept som zaregistrovala az teraz. A mysim napísať, ze mas pravdu. Uz dlhe riky robim tu druhu verziu, s olejom. Korpus vzdy na jednotku.
Formu mam teflonovu, takze na dno len pripnem (tou hornou obrucou) papier na pecenie a vobec nevymastim, ani dno ani boky. Korpus sa upečie krasny, rovny, žiadne Vysoke Tatry v strede. Korpus je nadychany, vlacny, pri krájani sa nedrobi.
Vyborny recept, vsetkym odporucam vyskusat.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia