Lečo

Lečo na zimu (videorecept)

Autor receptu: cesminaz

Výborné a veľmi jednoduché zeleninové jedlo z paradajok a papriky. Pripravujem ho každý rok, na našom stole cez zimu nesmie chýbať!* Môžete ho jesť s vajíčkom, alebo aj bez.

Suroviny

Postup

  1. Zeleninu si odvážime, umyjeme a pokrájame. Papriku a paradajky na menšie, alebo stredne veľké kúsky a cibuľu na menšie kocky.
  2. Na oleji si udusíme a aj trochu opečieme cibuľu. Pridáme mletú papriku, chvíľku necháme poškvrčať a pridáme pokrájanú papriku. Celé trocha osolíme, zakryjeme a necháme chvíľku, aby paprika zmenšila svoj objem.
  3. Následne pridáme paradajky, 2 PL soli, premiešame a celé varíme za občasného miešania do mäkka. Ja zvyknem kontrolovať hrubší kúsok papriky.
  4. Hotové lečo plníme do fliaš, dobre uzavrieme a otočíme hore dnom. Lečo necháme takto celkom vychladnúť. Vychladnuté potom otočíme späť a môžeme uskladniť. Z tejto dávky mi vyjde 9 ks 7-decových fliaš + 1 tanier na ochutnanie :-)
  5. Lečo je výborné bez vajca aj s vajíčkom, kto ako má rád. Používam ho v zime aj pod perkelt, guláš a vlastne všade tam, kde potrebujem paradajky a papriku. Prajem dobrú chuť!
  6. Ďalšie moje recepty nájdete aj na mojom blogu cesminazuenal.blogspot.com a na Youtube