Kuchynské rady a tipy

prazdny

Viac než len soľ a korenie:
10 prísad, ktoré urobia z vašej polievky majstrovské dielo

Aj jednoduchý vývar sa môže zmeniť na gurmánsky zážitok, keď mu venujete trocha pozornosti a nových...

prazdny

Keď to preženiete:
Príliš štipľavý guláš? Tu je 5 spôsobov, ako ho zachrániť

Správny guláš by mal byť primerane pikantný, ale čo ak vám pri pridávaní štipľavej zložky ušla...

prazdny

Paradajky v konzerve:
Celé, krájané, drvené, pasírované či pretlak, viete kedy ktoré použiť?

Konzervované paradajky sa oplatí mať vždy poruke. Sú lacné, skladné, dlho vydržia a dokážu...

prazdny

Zabudnutý klenot:
Na špik kedysi naše babky nedali dopustiť. Dnes sa opäť vracia na výslnie. Je naozaj taký zdravý?

Ešte donedávna sa hovädzí špik považoval za niečo, čo patrí len do vývaru našich starých mám....

prazdny 00:31

Video:
Super nápad, ako využiť staré gumené rukavice. Tieto praktické tipy sa vám hodia do života

Ak už vaše gumené rukavice doslúžili, majú napríklad dierky, nemusíte ich ešte vyhadzovať do smetí....

prazdny

Zelená bohyňa:
Kultový dresing a osviežujúci šalát plný chuti. Toto budete velebiť celé leto

Vo svete je Green Goddess pojmom a je načase tento klenot predstaviť aj svojej kuchyni.

prazdny

Vyhnite sa im:
7 najčastejších chýb, ktoré ľudia robia pri grilovaní

Ugrilovať mäso tak, aby bolo chutné a šťavnaté, vyžaduje trochu praxe a skúseností. A...

prazdny

Znie tak exoticky:
Labneh je lacný a nahradí aj maslo či majonézu. Takto jednoducho si ho vyrobíte aj doma

Vyskúšajte krémový syr zo stečeného jogurtu pochádzajúci z krajín Blízkeho východu. Je neskutočne univerzálny.

prazdny

Nenápadná, ale dôležitá:
Čo nechýba tým najlepším ovocným koláčom? Chrumkavá posýpka. A takto bude dokonalá

Správna posýpka dodá chrumkavý a sladký kontrast k šťavnatému kyslému ovociu. A preto im to spolu...

prazdny

Tajomný názov, jednoduchá príprava:
Máte radi vyprážané jedlá? Potom skúste tempuru, to nadýchané cestíčko vás dostane

Urobte namiesto klasického trojobalu cestíčko, ktoré preslávilo Japonsko po celom svete....

prazdny 00:33

Video:
Čo so staršími praclíkmi? Premeňte gumené pečivo na chrumkavé čipsy

Staršie pečivo sa dá zužitkovať rôznym spôsobom. Tieto krehké kúsky sa budú skvelo hodiť k telke....

prazdny

Grilovacie tajomstvá:
Entrecôte, steak pre naozajstných znalcov. Ako tento úžasný kus mäsa nepokaziť?

Steaky si veľa ľudí doma netrúfa robiť, ale ak viete, na čo si treba dať...

prazdny 00:27

Video:
Viete, na čo ešte slúži háčik na konzerve? Tento trik oceníte, keď ste neminuli celý jej obsah

Vďaka háčiku na viečku vieme konzervu jednoducho otvoriť. Ale tento malý kovový kúsok má aj inú...

prazdny 00:35

Video:
Že vaše domáce hranolky pečené v rúre nikdy nie sú chrumkavé? Tento malý trik všetko zmení!

Ak sa vyhýbate vyprážaniu, ale aj mrazeným polotovarom a radšej si robíte domáce hranolky z čerstvých...

prazdny 00:25

Video:
Domáci bylinkový olej

Čerstvé bylinky robia z každého jedla chuťovú bombu....

prazdny 00:25

Video:
Vafle z varených zemiakov, jednoduchý nápad na chutnú chrumkavú chuťovku

Premeňte v šupke uvarené zemiaky na oveľa zaujímavejšie kúsky.

prazdny 00:35

Video:
Premeňte varené vajíčka na chutné zajačiky

Na malých aj veľkých kúpačov a šibačov sa z veľkonočnej misy môžu pozerať tieto milené jedlé zvieratká....

prazdny 00:19

Video:
Rýchly likér bez vajec? Skúste tento s vanilkovým jogurtom

Sladký prípitok, ktorý je hotový za 5 minút a nepotrebujete doň žiadne vajce.

prazdny 00:44

Video:
Zábavný spôsob, ako farbiť vajíčka. Skúste túto metódu s kypriacim práškom a octom

Je to celkom jednoduché a stačia k tomu len bežné suroviny zo špajze. Vaše deti budú...

prazdny 00:33

Video:
Majonéza z oleja zo sušených paradajok

Ak ste z pohára vyjedli už všetky sušené paradajky a zostal vám len olej, v ktorom boli naložené, spracujte ho takto....