Kuchynské rady a tipy

prazdny

Múka, vajce, strúhanka:
Chýba vám niečo na trojobal? Žiadny problém, toto sú najlepšie náhrady tejto svätej trojice

Ani chýbajúca surovina z klasickej zostavy na obaľovanie vám nemusí prekaziť radosť z vyprážaných rezňov, syra...

prazdny

Nová úroda:
Konečne čerstvé jarné reďkovky! Ako ich skladovať, aby zostali chrumkavé čo najdlhšie

Ak sa o reďkovky správne nepostaráte, čoskoro budú gumené, a také veru nikomu nechutia.....

prazdny

Uplatnia sa:
5 spôsobov, ako zužitkovať zvyšné bielky. A nie iba v kuchyni...

Do koláča ste potrebovali len žĺtky a neviete, čo s bielkami? Dajú sa perfektne dlhodobo uskladniť...

prazdny

Intuitívne stravovanie:
Dopomôže k štíhlej postave alebo je neúčinné, či dokonca zdraviu škodlivé?

Tento prístup k jedlu sa v posledných rokoch stal populárnou alternatívou k diétam a rátaniu kalórií....

prazdny

Na krájanie i pre bylinky:
8 nápadov ako využiť čínske paličky aj bez jedla

Hromadia sa vám v kuchyni ešte zabalené drevené čínske paličky? Aj keď s nimi jesť neviete, ...

prazdny

Všetko je možné:
Praženica bez vajec? Urobte ju zo surovín, ktoré by ste nečakali

Doma žiadne vajíčka alebo ich jednoducho nekonzumujete zo zdravotných či etických dôvodov? Pochutnať na praženici si môžete...

prazdny

Fajnové aj dnes:
3 spôsoby, ako zohriať rezne zo včera. Zistite, ktorý z nich je tou najhoršou voľbou

Nebudeme si klamať, rezne sú najchutnejšie hneď po vypražení....

prazdny

Náhradné riešenie:
Čím potrieť koláče pred pečením, keď vám doma chýba vajíčko

Ako dosiahnuť zlatistý lesk a chrumkavý povrch na pečive, ak sa v chladničke nenájde ani jediné vajce?...

prazdny

Prvá pomoc v kuchyni:
Ušla vám ruka s octom? Aj prekyslené jedlo sa dá zachrániť. Takto...

Troška octu či citrónovej šťavy dá mnohým jedlám šmrnc. Ale čo ak ste to s nimi prehnali?...

prazdny

Nepomýľte si ich:
Ako bezpečne rozlíšiť medvedí cesnak od jedovatej konvalinky

Listy medvedieho cesnaku už vykúkajú, no buďte pri ich zbere obozretní. Ľahko si ich totiž môžete zameniť za konvalinku, ktorá obsahuje toxické látky....

prazdny

Video:
Vyhadzujete túto drobnú zátku z fľaše oleja? Nerobte to, má svoje využitie!

Malá plastová zátka, ktorá sa skrýva pod vrchnákom fľaše s olejom zvyčajne končí v koši...

prazdny

Video:
Ako zabaliť toastový chlieb, aby čo najdlhšie vydržal

Ak máte doma otvorené balenie toastového chleba a nechcete, aby vyschol, skúste ho takto jednoducho zabaliť....

prazdny

Video:
Trik, ako jednoducho odstrániť etikety z dóz a fliaš

Zbaviť nové nádoby rôznych nálepiek je niekedy pekne o nervy. Ukážeme vám jeden spôsob, ako...

prazdny

Video:
Domáca citrusová soľ, voňavé dochucovadlo bez éčok

Citrusová soľ príjemne dochutí rôzne jedlá, využijete ju na ryby, hydinu, do nátierok, ...

prazdny

Video:
Ako najlepšie vyčistiť vafľovač

Po pečení vaflí zostávajú pripečené zvyšky cesta aj v tých najmenších priehlbinkách vafľovača. Ako dostať vášho...

prazdny

Video:
Potrebujete vyčistiť zanesenú termosku? Tieto obyčajné kuchynské suroviny vám pomôžu

Na vnútorných stenách termosky sa časom usadia nánosy z čaju, kávy či iných teplých nápojov...

prazdny

Video:
Ako uzavrieť otvorené vrecko s čipsami? Takto zostanú chrumkavé!

Ak balíček s nezjedenými lupienkami dobre nezabalíte, krehkosť, ktorú máme na nich najradšej bude razom...

prazdny

Video:
Že vyšľahaná šľahačka do mrazničky? Aj keď to znie neuveriteľne, funguje to!

Zvýšila vám šľahačka a je vám ľúto ju vyhodiť? Predstavte si, že aj tá sa dá...

prazdny

Video:
Poznáte tento menej namáhavý spôsob, ako používať strúhadlo?

Ste zvyknutí klasické štorstranné strúhadlo používať tak, že ho postavíte do misy alebo taniera, do...

prazdny

Video:
To ste ešte nejedli! Upečte si skvelý slaný snack z kyslých uhoriek

Ak ste všetky kyslé uhorky neminuli do zemiakového šalátu, urobte si z nich túto netradičnú chuťovku....