Kuchynské rady a tipy

prazdny

Grilovacia sezóna:
7 rád pre vždy dokonalé burgre. Na čo si dať pozor a čoho sa vyvarovať?

Lahodne šťavnatý a správne ochutený burger je sen každého grilmajstra aj jeho hostí.

prazdny

K mäsu, cestovinám aj fazuli:
Marry Me, omáčka, ktorú si zamilujete. Hodí sa takmer ku všetkému!

Lahodne krémová a navyše veľmi univerzálna, nečudo, že je populárna na celom svete. A...

prazdny

Chémia v kuchyni:
10 reakcií, vďaka ktorým si môžeme pochutiť na karameli, chrumkavom chlebíku či kysnutých koláčoch

Kuchyňa nie je len miestom, kde vznikajú lahodné pokrmy, je to aj malé chemické laboratórium....

prazdny

Taliansky syr:
Chýba vám do receptu ricotta? Vieme, čím sa dá nahradiť, aj ako si vyrobiť vlastnú

Krémovitá, zároveň nízkotučná a dá sa použiť do dezertov aj slaných jedál....

prazdny 00:25

Video:
Vafle z varených zemiakov, jednoduchý nápad na chutnú chrumkavú chuťovku

Premeňte v šupke uvarené zemiaky na oveľa zaujímavejšie kúsky.

prazdny

Malý trik s veľkým efektom:
Chcete, aby bol váš koláč nadýchaný? Stačí urobiť túto jednoduchú vec

Ak je súčasťou cesta na koláč alebo korpus maslo, nie je jedno, ako ho použijete....

prazdny

Majú miesto na tanieri:
Vyhadzujete ich a pritom obsahujú kopec vitamínov. Toto sú tipy, ako v kuchyni využiť listy z reďkoviek

Fascinujú nás ich červené hlavičky a listy väčšinou končia v odpadkoch, pretože skrátka nevieme, čo s nimi....

prazdny

Vyšibaná výslužka:
Zaplavili vašu domácnosť čokoládové figúrky? Výborné tipy, ako ich v kuchyni zmysluplne zužitkovať

Veľkonočné čokoládové vajíčka a zajačiky deťom nedajú pokoj, kým ich všetky nepojedia. Ak sa...

prazdny

Nechcené, ale užitočné:
Čo s drevnatými špargľovými odrezkami? Urobte z nich tento tekutý poklad

Ak odkrojené tvrdé časti stoniek špargle hádžete do koša, to ste asi ešte o nich nevedeli...

prazdny

Na pizzu i koláče:
Aj kysnuté cesto si môžete zamraziť do zásoby. Treba však dodržať jednu dôležitú zásadu

Zamiesili ste priveľa cesta? Môžete ho odložiť do mrazničky na neskôr. Ešte predtým by ste však...

prazdny

Šibačková nádielka:
Máte doma plný košík vajíčok natvrdo? Ako rýchlo ich treba zjesť?

Možno sa po sviatkoch na vajíčka nemôžete už ani len pozrieť, nieto ich ešte jesť, tak čo s nimi?...

prazdny 00:35

Video:
Premeňte varené vajíčka na chutné zajačiky

Na malých aj veľkých kúpačov a šibačov sa z veľkonočnej misy môžu pozerať tieto milené jedlé zvieratká....

prazdny 00:19

Video:
Rýchly likér bez vajec? Skúste tento s vanilkovým jogurtom

Sladký prípitok, ktorý je hotový za 5 minút a nepotrebujete doň žiadne vajce.

prazdny 00:44

Video:
Zábavný spôsob, ako farbiť vajíčka. Skúste túto metódu s kypriacim práškom a octom

Je to celkom jednoduché a stačia k tomu len bežné suroviny zo špajze. Vaše deti budú...

prazdny 00:33

Video:
Majonéza z oleja zo sušených paradajok

Ak ste z pohára vyjedli už všetky sušené paradajky a zostal vám len olej, v ktorom boli naložené, spracujte ho takto....

prazdny 00:37

Video:
Vyhadzujete túto drobnú zátku z fľaše oleja? Nerobte to, má svoje využitie!

Malá plastová zátka, ktorá sa skrýva pod vrchnákom fľaše s olejom zvyčajne končí v koši...

prazdny 00:30

Video:
Ako zabaliť toastový chlieb, aby čo najdlhšie vydržal

Ak máte doma otvorené balenie toastového chleba a nechcete, aby vyschol, skúste ho takto jednoducho zabaliť....

prazdny 00:24

Video:
Trik, ako jednoducho odstrániť etikety z dóz a fliaš

Zbaviť nové nádoby rôznych nálepiek je niekedy pekne o nervy. Ukážeme vám jeden spôsob, ako...

prazdny 00:47

Video:
Domáca citrusová soľ, voňavé dochucovadlo bez éčok

Citrusová soľ príjemne dochutí rôzne jedlá, využijete ju na ryby, hydinu, do nátierok, ...

prazdny 00:45

Video:
Ako najlepšie vyčistiť vafľovač

Po pečení vaflí zostávajú pripečené zvyšky cesta aj v tých najmenších priehlbinkách vafľovača. Ako dostať vášho...