Kuchynské rady a tipy

prazdny

Mäso na sviatočný deň:
Urobte roastbeef. Teplý bude skvelý na rodinný obed, večer na studenú misu pre hostí

Jeho príprava si síce vyžaduje trocha času a plánovania, ale keď viete, ako na to, určite budete môcť servírovať chutný kus mäsa....

prazdny

Dobrota vo fľaši:
Všetko, čo potrebujete vedieť o príprave domáceho vaječného likéru

Ako si urobiť obľúbený sladký likér v domácich podmienkach tak, aby bol dokonalý a bezpečný.

prazdny

Dedičstvo predkov:
Syrek alebo aj hrudka, to je tradičná veľkonočná špecialita. Ako si ho urobiť a na čom si dať záležať?

Na jeho prípravu toho veľa nepotrebujete, nebude však hotový hneď. O to viac si potom...

prazdny

Tuhý, pripečený či bez lesku:
Najčastejšie chyby, ktorým by ste sa mali vyhnúť, keď budete piecť veľkonočný mazanec

Čoho sa vyvarovať, aby sviatočný sladký bochník z kysnutého cesta chutil aj pekne vyzeral.

prazdny

Francúzske tajomstvo:
Hľadáte niečo ostrejšie a sofistikovanejšie, než je obyčajná horčica? Dijonská je tá správna voľba

Využite jej bohatú komplexnú chuť s korenistým dozvukom, aby ste svoje jedlá pozdvihli na novú úroveň....

prazdny 00:44

Video:
Zábavný spôsob, ako farbiť vajíčka. Skúste túto metódu s kypriacim práškom a octom

Je to celkom jednoduché a stačia k tomu len bežné suroviny zo špajze. Vaše deti budú...

prazdny

Symbol jarných sviatkov:
Rozhodli ste, že tento rok bude domáci? 9 dobrých rád, aby bol váš veľkonočný baranček pekný aj chutný

Sladkého barančeka si môžete kúpiť v obchode či cukrárni, ale ak si dávate záležať na zložení...

prazdny

Tradičný zákusok:
Kvetka Horváthová pečie na sviatky klasiku. Vyskúšajte jej rodinný recept na Opitého Izidora

Obľúbená televízna moderátorka vsádza počas Veľkej noci na cukrársku klasiku....

prazdny

Jarná pochúťka:
To, že je zdravá určite viete, ale objavte ďalšie fakty o špargli, ktoré vás prekvapia

Špargľa nie je len chutná zelenina, ale aj historická ikona, ktorá ukrýva malé tajomstvá...

prazdny

Dobre vedieť:
5 možností, čím v recepte nahradiť ryžové víno tak, aby to nikto nespoznal

Nepredávajú ho na každom rohu a navyše, zvyčajne ho stačí len pár lyžíc. Ako sa...

prazdny

Výkon na maximum:
7 jedál a nápojov, ktoré by ste nemali konzumovať pred cvičením

Niektoré potraviny môžu váš výkon výrazne zhoršiť, spôsobiť tráviace problémy, únavu alebo dokonca kŕče....

prazdny 00:33

Video:
Majonéza z oleja zo sušených paradajok

Ak ste z pohára vyjedli už všetky sušené paradajky a zostal vám len olej, v ktorom boli naložené, spracujte ho takto....

prazdny 00:37

Video:
Vyhadzujete túto drobnú zátku z fľaše oleja? Nerobte to, má svoje využitie!

Malá plastová zátka, ktorá sa skrýva pod vrchnákom fľaše s olejom zvyčajne končí v koši...

prazdny 00:30

Video:
Ako zabaliť toastový chlieb, aby čo najdlhšie vydržal

Ak máte doma otvorené balenie toastového chleba a nechcete, aby vyschol, skúste ho takto jednoducho zabaliť....

prazdny 00:24

Video:
Trik, ako jednoducho odstrániť etikety z dóz a fliaš

Zbaviť nové nádoby rôznych nálepiek je niekedy pekne o nervy. Ukážeme vám jeden spôsob, ako...

prazdny 00:47

Video:
Domáca citrusová soľ, voňavé dochucovadlo bez éčok

Citrusová soľ príjemne dochutí rôzne jedlá, využijete ju na ryby, hydinu, do nátierok, ...

prazdny 00:45

Video:
Ako najlepšie vyčistiť vafľovač

Po pečení vaflí zostávajú pripečené zvyšky cesta aj v tých najmenších priehlbinkách vafľovača. Ako dostať vášho...

prazdny 00:38

Video:
Potrebujete vyčistiť zanesenú termosku? Tieto obyčajné kuchynské suroviny vám pomôžu

Na vnútorných stenách termosky sa časom usadia nánosy z čaju, kávy či iných teplých nápojov...

prazdny 00:36

Video:
Ako uzavrieť otvorené vrecko s čipsami? Takto zostanú chrumkavé!

Ak balíček s nezjedenými lupienkami dobre nezabalíte, krehkosť, ktorú máme na nich najradšej bude razom...

prazdny 00:34

Video:
Že vyšľahaná šľahačka do mrazničky? Aj keď to znie neuveriteľne, funguje to!

Zvýšila vám šľahačka a je vám ľúto ju vyhodiť? Predstavte si, že aj tá sa dá...