Kuchynské rady a tipy

prazdny

Dilema horúceho leta:
Patrí chlieb do chladničky alebo nie?

V teplom letnom počasí sa potraviny kazia rýchlejšie a chlieb nie je výnimkou....

prazdny

Manuál nielen pre začiatočníkov:
6 spôsobov, ako nakrájať cuketu. Plátky, kocky, kolieska, každé sa hodia na iný typ jedla

Nie je jedno, ako cuketu nakrájate. Rôzne tvary kúskov dodajú vašim pokrmom rôzne textúry aj...

prazdny

Aby boli ešte lepšie:
Jedlá zapekané so syrom robíme bežne. Nie každý sa však hodí na všetko. Poradíme vám, podľa čoho vyberať

Zapekané jedlo bude chutnejšie aj výdatnejšie, keď naň dáme syr. Ale nesprávny druh syra môže aj čo to pokaziť....

prazdny

Holandská omáčka za pár minút:
Únavné šľahanie nad parou a riziko, že sa zrazí budú minulosťou. Takto sa vždy sa podarí

Klasickou metódou sa príprava jemnej krémovej omáčky nemusí vždy skončiť víťazne. Dá sa však urobiť aj...

prazdny 00:33

Video:
Čo so zvyškom paradajkového pretlaku v konzerve? Toto urobí správna gazdinka

Nie vždy do jedla potrebujeme celú konzervu pretlaku a tak je namieste otázka, ako naložiť so...

prazdny

Poraďte si:
Nemáte zmrzlinovač ani formičky na nanuky? Tipy, ako si urobiť domácu zmrzlinu aj bez nich

Na prípravu vlastnej zmrzliny nepotrebujete žiadne extra pomôcky. Stačí vám len pár bežných surovín a chuť experimentovať....

prazdny

Mrkvová vňať:
Je jedlá a zdravá, tak prečo ju vyhadzujete? Že neviete, čo s ňou? My áno!

Bohatá na živiny a predsa končí v odpadkoch. Namiesto triafania do koša v kuchyni zapojte zelenú...

prazdny

Tropické teploty:
12 potravín, ktoré vám pomôžu ľahšie prežiť horúce dni + tipy, čo si z nich pripraviť

Keď teplota vonku prekračuje tridsiatku, hľadáme všemožné spôsoby, ako sa schladiť....

prazdny

Poklad slovenských záhrad:
Na tento kedysi celkom bežný strom sa časom akosi zabudlo. Dnes moruša hlási comeback

Moruša má nielen zaujímavú históriu, ale jej plody i listy sú veľmi osožné. Ak niekde...

prazdny

Jednohubky:
Chcete tapas alebo pinchos? Toto by ste mali vedieť na dovolenke v Španielsku

Na pohľad môžu tieto špeciality vyzerať podobne, rozdiel medzi nimi však predsa len je....

prazdny 00:31

Video:
Super nápad, ako využiť staré gumené rukavice. Tieto praktické tipy sa vám hodia do života

Ak už vaše gumené rukavice doslúžili, majú napríklad dierky, nemusíte ich ešte vyhadzovať do smetí....

prazdny 00:33

Video:
Čo so staršími praclíkmi? Premeňte gumené pečivo na chrumkavé čipsy

Staršie pečivo sa dá zužitkovať rôznym spôsobom. Tieto krehké kúsky sa budú skvelo hodiť k telke....

prazdny 00:27

Video:
Viete, na čo ešte slúži háčik na konzerve? Tento trik oceníte, keď ste neminuli celý jej obsah

Vďaka háčiku na viečku vieme konzervu jednoducho otvoriť. Ale tento malý kovový kúsok má aj inú...

prazdny 00:35

Video:
Že vaše domáce hranolky pečené v rúre nikdy nie sú chrumkavé? Tento malý trik všetko zmení!

Ak sa vyhýbate vyprážaniu, ale aj mrazeným polotovarom a radšej si robíte domáce hranolky z čerstvých...

prazdny 00:25

Video:
Domáci bylinkový olej

Čerstvé bylinky robia z každého jedla chuťovú bombu....

prazdny 00:25

Video:
Vafle z varených zemiakov, jednoduchý nápad na chutnú chrumkavú chuťovku

Premeňte v šupke uvarené zemiaky na oveľa zaujímavejšie kúsky.

prazdny 00:35

Video:
Premeňte varené vajíčka na chutné zajačiky

Na malých aj veľkých kúpačov a šibačov sa z veľkonočnej misy môžu pozerať tieto milené jedlé zvieratká....

prazdny 00:19

Video:
Rýchly likér bez vajec? Skúste tento s vanilkovým jogurtom

Sladký prípitok, ktorý je hotový za 5 minút a nepotrebujete doň žiadne vajce.

prazdny 00:44

Video:
Zábavný spôsob, ako farbiť vajíčka. Skúste túto metódu s kypriacim práškom a octom

Je to celkom jednoduché a stačia k tomu len bežné suroviny zo špajze. Vaše deti budú...