Zubáč na cuketke (fotorecept)

Autor receptu: enerrgizer

...mám šikovného syna, ktorý je veľmi dobrý rybár, takže nemám problém s čerstvými rybkami. Zubáča som teraz pripravil na cuketovej podstieľke s čiernym korením a opečenou hlivou...

4-5
porcie
25 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Postup

  1. ...zubáča som očistil, rozporcoval a osušil papierovou utierkou. Dochutil som ho čerstvo mletým korením a soľou...
  2. ...kúsky ryby som opiekol na olivovom oleji a potom som ich odložil do tepla...
  3. ...na panvicu som dal hlavičky hlivy a opekal som ich do zlatista, tiež som ich dochutil soľou a čerstvo mletým korením...
  4. ...potom som ich dal bokom a orestoval som na hrubo nakrájanú cuketku, netreba zabudnúť dochutiť čerstvo mletým korením a soľou. Po minútke, dvoch som pridal sladkú smotanu a keď sa zredukovala (194sek.) tak som odstavil a potom som pridal lyžicu pesta z medvedieho cesnaku...
  5. ...na tanier som naložil smotanovú cuketku, opečenú rybku a hlavičky hlivy. Čerstvá bagetka a pohár suchého bieleho je ideálna príloha...dobrú chuť :)