Zubáč na cuketke (fotorecept)
Autor receptu: enerrgizer
...mám šikovného syna, ktorý je veľmi dobrý rybár, takže nemám problém s čerstvými
rybkami. Zubáča som teraz pripravil na cuketovej podstieľke s čiernym korením a opečenou
hlivou...
4-5 porcie |
25 minút príprava |
10 minút tepelná úprava |
Postup
- ...zubáča som očistil, rozporcoval a osušil papierovou utierkou. Dochutil som ho čerstvo mletým korením a soľou...
- ...kúsky ryby som opiekol na olivovom oleji a potom som ich odložil do tepla...
- ...na panvicu som dal hlavičky hlivy a opekal som ich do zlatista, tiež som ich dochutil soľou a čerstvo mletým korením...
- ...potom som ich dal bokom a orestoval som na hrubo nakrájanú cuketku, netreba zabudnúť dochutiť čerstvo mletým korením a soľou. Po minútke, dvoch som pridal sladkú smotanu a keď sa zredukovala (194sek.) tak som odstavil a potom som pridal lyžicu pesta z medvedieho cesnaku...
- ...na tanier som naložil smotanovú cuketku, opečenú rybku a hlavičky hlivy. Čerstvá bagetka a pohár suchého bieleho je ideálna príloha...dobrú chuť :)