Foto: babkamt
Tieto uhorky mám najradšej. Nemám starosť , či mám nálevu veľa , alebo málo. Všetko dávam za pochodu do sedem decilitrovej fľašky.
Postup
-
1
Uhorky umyjem v dvoch až troch vodách. Podľa potreby. Niekedy , keď sú moc zablatené , tak ich kefujem malou kefkou na ruky.
-
2
Pripravím si fľašky. Do každej fľašky dám na spodok kôpor , bobkový list , nové a celé čierne korenie , sacharin. Pripravím si jednu mrkvu. Pokrájam ju na kolieska. Očistenú cibuľu si tiež nakrájam .
-
3
V miske mám čajovú lyžičku soli , bobkový list , nové a čierne korenie a sacharin.
-
4
Naukladám uhorky do fľaše. Kto má rád štipľavé , pridá feferónku.
-
5
Nalejem l deci octu a dolejem studenou vodou. Fľašku zatvorím. Uhorky sterilizujem v pare. Od bodu varu varím 5 minút . Len toľko , aby mi chytilo viečko.
-
6
Takto vyzerá balenie sacharínu. Pridala som ho pre dievčatá , ktoré si ho chcú kúpiť.
@babkamt vidím,že Ty tuho pracuješ aj v týchto horúčavách. Máš môj veľký obdiv. Úroda nepustí,však?
@vegetariankajana moja mama dáva 4ks sacharínu (je diabetička) alebo 4KL cukru do 7dl fľaše.
Synovi vadí umelé sladidlo. Jemu robievam poháre s cukrom. V mojom recepte nie sú horčicové semienka, ale do uhoriek pasujú. @Lekorica Je to presne asko píšeš. Netreba sa trápiť, čo so zvyšným nálevom. Zo začiatku býva málo uhoriek, robievam z nich kvasáky. No aj v plnej sezóne mi vyhovuje tento spôsob zavárania a navyše nám chutia. @Radost máš to dobre vymyslené:-) Hneď vieš, či sú uhorky štiľavé.
Cyklamát je dobrý jed tiež aspartám. Je dostať aj klasický sacharín bez cyklamátu . Vo všetkom dnes jeme chemikálie, ale niekedy sa im vyhýbam.