Znojemské uhorky (fotorecept)

Autor receptu: babkamt

Tieto uhorky mám najradšej. Nemám starosť , či mám nálevu veľa , alebo málo. Všetko dávam za pochodu do sedem decilitrovej fľašky.

Postup

  1. Uhorky umyjem v dvoch až troch vodách. Podľa potreby. Niekedy , keď sú moc zablatené , tak ich kefujem malou kefkou na ruky.
  2. Pripravím si fľašky. Do každej fľašky dám na spodok kôpor , bobkový list , nové a celé čierne korenie , sacharin. Pripravím si jednu mrkvu. Pokrájam ju na kolieska. Očistenú cibuľu si tiež nakrájam .
  3. V miske mám čajovú lyžičku soli , bobkový list , nové a čierne korenie a sacharin.
  4. Naukladám uhorky do fľaše. Kto má rád štipľavé , pridá feferónku.
  5. Nalejem l deci octu a dolejem studenou vodou. Fľašku zatvorím. Uhorky sterilizujem v pare. Od bodu varu varím 5 minút . Len toľko , aby mi chytilo viečko.
  6. Takto vyzerá balenie sacharínu. Pridala som ho pre dievčatá , ktoré si ho chcú kúpiť.