Bravčové ragú
Znojemské bravčové ragú (fotorecept)
Autor receptu: izabella929
Náš nedeľný obed. Bravčové kocky na cibuľke s horčicou, paradajkovou šťavou, vareným vajíčkom a zavarenými uhorkami.
5 porcií |
10 minút príprava |
50 minút tepelná úprava |
Postup
- Na rajnicu som dala nakrájanú slaninu na kocky, opiekla som a keď uvoľnila tuk, pridala cibuľu a spolu opekala. Pridala som na kocky nakrájané mäso a spolu krátko podusila. Pridala mletú červenú papriku a paradajkovú šťavu, zmiešala a podliala som mäsovým vývarom. Osolila, okorenila, pridala som horčicu a mäso dusila do mäkka.
Keď bolo mäso polomäkké len tak som posypala hrubou múkou a tým sa šťava zahustila. Počas dusenia som podľa potreby podliala vývarom.
- Vajcia som uvarila, ošúpala a spolu s uhorkami nakrájala na kocky...
- ...pridala som ich už úplne mäkkému mäsu a zároveň som pridala zelenú čerstvú majoránku, ktorá veľmi príjemne ochutila jedlo.
- Jedlo som podávala s varenou ryžou. Prajem vám dobrú chuť.