Bravčové ragú

Znojemské bravčové ragú (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Náš nedeľný obed. Bravčové kocky na cibuľke s horčicou, paradajkovou šťavou, vareným vajíčkom a zavarenými uhorkami.

5
porcií
10 minút
príprava
50 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Na rajnicu som dala nakrájanú slaninu na kocky, opiekla som a keď uvoľnila tuk, pridala cibuľu a spolu opekala. Pridala som na kocky nakrájané mäso a spolu krátko podusila. Pridala mletú červenú papriku a paradajkovú šťavu, zmiešala a podliala som mäsovým vývarom. Osolila, okorenila, pridala som horčicu a mäso dusila do mäkka. Keď bolo mäso polomäkké len tak som posypala hrubou múkou a tým sa šťava zahustila. Počas dusenia som podľa potreby podliala vývarom.
  2. Vajcia som uvarila, ošúpala a spolu s uhorkami nakrájala na kocky...
  3. ...pridala som ich už úplne mäkkému mäsu a zároveň som pridala zelenú čerstvú majoránku, ktorá veľmi príjemne ochutila jedlo.
  4. Jedlo som podávala s varenou ryžou. Prajem vám dobrú chuť.