Žltý šalát ku grilovanému mäsu či rybe

minoza - fotkaminoza, 2. februára 2013

Tento šalát sa dá robiť na dva spôsoby. Buď sa ako jedna z prísad použijú jablká, alebo šalátová uhorka. Podľa toho, či niekto má Zobraziť celý popisTento šalát sa dá robiť na dva spôsoby. Buď sa ako jedna z prísad použijú jablká, alebo šalátová uhorka. Podľa toho, či niekto má rád sladšiu chuť jabĺk, či mu naopak v šalátoch ku mäsu vadí.

15 minút
príprava

Suroviny

1 ks stredne veľký
2 PL
4 PL
1 ks biela časť
1 PL
2 KL
1 KL
1/2 KL
1/4 ks
1 ks




Postup

  1. 1

    Na 1/2 KL olivového oleja si zľahka orestujeme na tenké kolieska nakrájaný pór, necháme ho vychladnúť. Zeler očistíme a nastrúhame na strúhadle (na jemnejšie), pridáme na malé kocky nakrájané kyslejšie jablko (resp. šalátovú uhorku - druhá varianta), vychladnutý pór, a natrháme (kto chce, nech popr. nakrája) asi štvrťku hlávky ľadového šalátu, pokvapkáme citrónovou šťavou a necháme pár minút odstáť

  2. 2

    Zálievka: jogurt (najlepšie grécky, ale dá sa použiť aj iný, či kyslá smotana) vymiešame s 1/2 KL olivového oleja, sterilizovaným chrenom (iste sa dá použiť aj čerstvý), kurkumou, osolíme a okoreníme podľa chuti .

  3. 3

    Zálievkou prelejeme šalát, zľahka premiešame. Podávame ku grilovenému mäsu, no najviac sa hodí ku rybám na rôzny spôsob. Dobrú chuť.

Diskusia k receptu

denyany
zaujímavý šalát! zajtra robím lososa, doma mám všetko, tak som zvedavá, lebo takúto kombináciu som ešte nejedla.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia