10 minút
príprava
príprava
15 minút
na 200 °C
na 200 °C
Postup
-
1
Cesto: Maslo vyšľaháme s cukrom do hladka. Pridáme múku a mleté orechy. Zmiešame dokopy. V druhej miske vyšľaháme bielky do tuhého snehu, ja pridávam štipku soli, rýchlejšie stuhne ;)
- 2
Sneh opatrne a postupne primiešame do cesta. Plech vymastíme maslom a vylejeme naň cesto. Plech vložíme do predhriatej rúry a pečieme cca 15-20 minút. Záleží od rúry, ja čas nejak nesledujem, skôr sledujem samotné cesto, keď už hnedne, kraje sa odlepujú od plechu a vyzerá byť chrumkavý vtedy vyberám plech.
- 3
Poleva: Žĺtky vymiešame s cukrom a vanilkovou pastou do hladka a ešte na horúce cesto vylejeme, rozotrieme a necháme stuhnúť, ideálne cez noc.
- 4
Po stuhnutí sa krája tak, že si nôž namáčam v horúcej vode, aby poleva nepopraskala. :)
Tiež Žĺtkové rezy:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu