Foto: honestka
Ako si ich pamatam, byvali vzdy pecene v speci rakvickovych formickach a v cukrarni drazdili aj svojou nizkou cenou. Neskor sa ich vsak opovazili Zobraziť celý popisAko si ich pamatam, byvali vzdy pecene v speci rakvickovych formickach a v cukrarni drazdili aj svojou nizkou cenou. Neskor sa ich vsak opovazili zvysit AZ na 1.40 Kcs... Ja som tieto fromicky dlho nemala tu poruke a tak som si vymyslela ich rychlovku, ktoru pouzivam aj teraz, hoci formicky vlastnim, ale tie je potrebne vzdy pred pecenim pripravit. Sposob tohto pecenia je rychly.
príprava
na 200F °C
Postup
-
1
Je to nas velmi oblubeny zakusok, lebo je nenarocny na pripravu, rychly a vynikajuci. Rakvicky sa skor v rure susia ako pecu. Moj system je taky, ze ruru dostatocne vyhrejem pred tym, ako dam piect prvy plech na 420F. potom teplotu znizim na 200F. ked su uz dostatocne nafuknute peciem /susim/ 25-30 minut. Pecte podla toho ako ste zvyknuti piect trebarz bielkove susienky.
-
2
Do surovin sa uz nepridava nic. Nech vas nelaka pridat prasok do peciva. Vsetko sa vymiesa do penista /mne to trva asi 7 minut/ - je potrebne aby sa cukor dobre rozpustil a naplnaju sa papierove, alebo aluminiove misticky, ktore sa nemusia nicim natierat. Pouzivam krupicu cukor na kazde pecenie, lebo u nas je praskovy cukor velmi odlisny od domova a nemam ho rada.
- 3
Formicky naplnime iba do 1/3 lebo v rure narastu.
- 4
Niekedy sa pri peceni popukaju vrsky cukroviniek co nie je na skodu, niekedy nie, zalezi to na vajickach. Pred naplnenim slahackou je vsak aj tak dobre ich povrch troska naklepnut, aby sme mohli dostatocne naplnit slahackou.
- 5
Aluminiove formicky pouzivam viacejkrat, lebo sa daju krasne umyt. Papierove vyhodim.
- 6
Upecene cukrovinky idu z formiciek krasne von a skladujem ich v krabici v spajzi - naplnam NESLADENOU slahackou /33%/ len tesne pred podavanim. Nikdy ich nedrzte v chladnicke! Zelam dobru chut!
- 3
Už som sa nad nimi zamýšľala veľa razy, nemám formičky, tak som ostala pri chuti, ale teraz môžem vyskúšať. Ďakujem.
Krásne to máš prezantované , to je moja parketa cibulák na ten nedám dopustiť , mala ho babka , mama aj ja . KK:-)
Milá @honestka-Hanka , prajem Tebe a Tvojej rodinke, príjemného Silvestra a a všetko najlepšie v novom roku 2013, hlavne veľa zdravíčka a šťastia! :-)
Ja mam formicky ,ale prave pre tu dlhu pripravu (vymastit a pomucit kazdu osobitne ) ich uz vobec nepouzivam.Namiesto slahacky som ich zvykla plnit parizskym kremom ... servujem ako ty, na cibulaku ;-).
nech si pochutite na tejto rychlovke ako moj manzel, vzdy otvori krabicku a vytiahne zo dve-viem len, ked vidim prazdne misticky...
Nie MUKA v tychto nie je potrebna tak ako PPD. raz som to vyskusala tak a vsetky mi popukali kratko potom, ako sa v rure naduli a ostali akoby pricapene dolu na formickach.
Tento recept velmi dobry a pre mna tu pracuje. Je rychly a ma len jednu chybu, ze sa nedaju prestat jest aj ked pre niekoho su vraj prilis sladke a preto je dolezite dobre ich naplnit slahackou, ktora tuto zredukuje.
Ja ich mavam poruke casto prave preto, ze mozu stat v chlade bez zmien a je to rychla "uzasna" pochutka hlavne pre kanadanov, ktori hikaju nad vsetkym inym ako paj a coko-chips.
Ja ked sa viacej dnes rozhybem idem na tvoje venceky! nedaju mi pokoj a budu ako stvorene na uvitanie Noveho roka- ideme strazit k nasim vnucatam- mladi sa idu rozsafarit s kamosmi.
Krasnu pohodu v tvojej milej rodinke Tanicka a velmi sa neprejedzte dobrot, ktore im tak zazracne chystas!
Inac mna mrzi, ze moje fotky su take ubohe oproti tvojim, ale chyba mi rovnovaha-ved vies, hehe
Přeji všechno dobré v Novém roce,hlavně hodně zdraví:-)))
@honestka
Si šikulka rakvičky sú krásne.
V novom roku 2013 ti prajem len to najkrajšie a najlepšie
Možno som to včera zle pochopil .Ak som ti ublížil tak sorry.
Vyhriať rúru na 220°C a prepnúť na 95-100°C : fc.kahi.cz/?cs...
aj preto poznamka, ze viacej susit ako piect, aby ostali blede-kazdy si svoju ruru pozna.
robim ich tu dlhe roky len tymto sposobom. dufam, ze aj pre vas budu chutne.
Nielen ta pohodlnost, Jednoduchost, rychlost aj to "skladovanie" ak vydrzia je odmenou tejto dobroty ze mozu byt poruke hocikedy.