Zimný cviklovo-mrkvový šalát s údeným tofu

luciak - bez fotkyluciak, 23. novembra 2013
Zimný cviklovo-mrkvový šalát s údeným tofu
Foto: luciak

Chutný šalát, ideálny na obdobie, kedy je výber čerstvej zeleniny obmedzený. Mrkvu a cviklu nájdete v obchodoch celoročne.

4
porcie
10 minút
príprava

Suroviny

2 ks
1 ks
1 ks
 alebo jogurt

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Cviklu, mrkvu a údené tofu nastrúhame na hrubšom strúhadle

  2. 2

    Dochutíme soľou, korením, citrónovou šťavou. Pridáme smotanu alebo biely jogurt, ja pridávam aj 1 lyžicu majonézy, šalát je potom vláčnejší. Podávame samostatne, ako prílohu, ale výborný je aj na chrumkavom pečive ako alternatíva nátierky.

Diskusia k receptu

ekona
Mám rada takéto zeleninové šaláty. Je to ideálna večera. Dávam hodnotenie 5 hviezdičiek.
pseudocognac
Jo, cosi podobne cvikli najdesv hypacoch celorocne, ale Ti garantujem, ze oproti "naozajstnej", v zahradke dopestovanej cvikli je to len hlub bez hodnoty :)

radsej nakupit u babiek na trznici na jesen a skladovat v pivnicke v piesku, kedze nema kazdy zahradu...
pseudocognac
ale salat vyzera dobre, pokusim sa zredukovat majonezu len na tu smotanu alebo jogurt. robim podobny salat: cvikla varena, pretlacit cez harficku na zemiakovy salat+lisovany cesnak+kari+majoneza/jogurt+sol+mlete orechy+OCOT
luciak
hm, urcite od babicky z trznice je idealna, ale nie som extremista, na obcasnu konzumaciu cvikly z obchodu urcite neumriem ;)
Dakujem ti ekona za hodnotenie.
elixir
Pekný šalát, skúsim, niektoré suroviny pozamieňam, ale môže byť. :)
tiginko
s varenou cviklou (surová mi nechutí), jogurtom a bez majonézy moja skvelá večera dnes. To údené tofu tomu dá výbornú chuť. Vďaka za inšpiráciu @luciak
markam
Da sa to aj z surovej cvikli alebo musi byt varena ? Dakujem

Zaujímavé video z archívu TV Varecha