Foto: Marienka44
Je to môj obľúbený zákusok. Zvládnu ho aj menej skúsené gazdiné. Na druhý deň je ešte lepší. Recept pochádza z kuchárskej knihy od Ľ. Zobraziť celý popisJe to môj obľúbený zákusok. Zvládnu ho aj menej skúsené gazdiné. Na druhý deň je ešte lepší. Recept pochádza z kuchárskej knihy od Ľ. Dullovej.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
450 g |
|
280 g, alebo rastlinný tuk |
|
2 PL |
|
25 g |
|
3 PL |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
Plnka: | |
podľa potreby |
|
150 g mleté |
|
150 g |
|
1 ks |
|
|
Postup
-
1
Do múky posekáme maslo alebo rastlinný tuk, pridáme preosiaty cukor, v mlieku rozmiešané droždie, vajce a žĺtok. Všetko spolu zamiesime a rozdelíme na 3 diely. Každý diel osobitne natenko rozvaľkáme, váľkom prenesieme na plech. Potrieme rozmiešaným lekvárom, posypeme polovicou zomletých orechov a cukru krupica. Prikryjeme druhým rozvaľkaným cestom, znova potrieme lekvárom, posypeme orechami s cukrom a prikryjeme tretím rozvaľkaným cestom. Necháme asi 15 minút postáť v teple a pomaly upečieme.
-
2
Po upečení trochu vychladnuté vyklopíme na dosku a studené polejeme čokoládovou polevou. Každý má na polevu svoj odskúšaný recept. Upečené:
== Prosim ta, zmas tento odkaz,dala som ti ho sem preto aby si ho nasla == dakujem, a nehnevaj sa, len som ti chcela dat na vedomie moj poznatok. ahoj a pozdravujem Bystricu!
Vyzerá zaujimavo...