Zemiaky z papiňáka za 2 minúty fotorecept

alexdidi - fotkaalexdidi, 13. septembra 2010
Zemiaky z papiňáka za 2 minúty (fotorecept)
Foto: alexdidi

Takto pripravené zemiaky robievam ako prílohu alebo ľahkú večeru s kyslým mliekom. Nie len to, že sú hotové veľmi, veľmi rýchlo, ale hlavne, že Zobraziť celý popisTakto pripravené zemiaky robievam ako prílohu alebo ľahkú večeru s kyslým mliekom. Nie len to, že sú hotové veľmi, veľmi rýchlo, ale hlavne, že sú veľmi, veľmi chutné. Vyskúšajte, neoľutujete!

10 minút
príprava
2 minút
tepelná úprava

Suroviny





Postup

  1. 1

    Neuvádzam množstvo surovín, lebo každý si ich prispôsobí tomu, koľko potrebuje a aj veľkosti tlakového hrnca.

  2. 2

    V tlakovom hrnci si na masle opražíme do sklovita na drobno pokrájanú cibuľu.

    Zemiaky z papiňáka za 2 minúty (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pridáme ošúpané a na kocky pokrájané zemiaky, osolíme a prilejeme max. 1 dl vody.

    Zemiaky z papiňáka za 2 minúty (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Hrniec uzatvoríme a odvtedy čo začne unikať para varíme 2 minúty-nie viac! Necháme vyfučať(nepomáhame tomu), otvoríme a premiešame. Voda vsiakne do zemiakov. Môžeme podávať.

  5. 5

    Dá sa variť aj bez cibulky a prípadne pokrájané len na polovice, vtedy predĺžime čas varenia na 3 minúty. Zemiaky takto pripravené sú naozaj veľmi chutné.Takže ak máte tlakový hrniec, neváhajte vyskúšať a určite si ich obľúbite tak, ako aj my.

Diskusia k receptu

enerrgizer
ukladám....ten menší (3L) používame veľmi málo, ale teraz sa to zmení :-) určite sú výborné...
marikasu
super zemiačiky, ja ich krájam na kolieska, pridám mletú červenú papriku, soľ, alebo vegetu a postup je rovnaký ako u teba, my takéto zemiačiky voláme zemiakový paprikáš :)
zdezda
Je to super recept na zemiaky, vyskúšam, doteraz som ich varievala v kuchte aj s mäskom/...guláš/, preto to trvalo dlhšie :-) samotné som ich ešte v tomto hrnci neskúšala pripravovať, 2min+ odfukovanie:-)
garanco
Robievam podobne: olej, kocôčky slaniny , cibuľu, potom zemiaky, červenú papriku, drvenú rascu - trochu popražím, postup ďalej ako u Teba a nakoniec vmiešam uvarené fliačky- a vznikne vlastne "ganadírmarš". Tlakové hrnce využívam často, úspora času aj energií.
jerica
Nerobievam zemiaky v tlakovom hrnci , čo nebolo môže byť , všetky príspevky ponúkajú rôzne možnosti , len si treba vybrať ktorý budem robiť , nápad pre KK.
remcula
Vzhledem k tomu, že jsem včera dělala něco hodně podobného, tak věřím, že to bude super úspora času a moc dobré brambory. Vyzkouším, moc se mi to líbí.
mamko176
Tento recept poznám už 30 rokov, ale robím ich len na masle ( + 1 PL oleja ) a s rascou. Aj staré zemiaky , až veľmi staré , nakoniec chutia veľmi dobre, lebo sú vlastne len dusené. Ale ja nedávam žiadnu vodu, a čas meriam 8 min odkedy získa kukta správny tlak.
ineska
je to výborný rýchly recept! určite moji deti na tom pochutnajú, keď že máju radi zemiaky :)
tatranka
No toto! Príma.Neukladám hneď zajtra vyskúšam,budem si to pamätať.
abend
Zemiaky robím vždy v papiňáku, rozkrojím do kríža,do papiňáku dám trošku omastku a trochu vody, ja ich varím od času keď začne unikať para 8 minút, po uvarení posypem posekaným kôprom.
evanaaa
Teda, kuktu mám, ale zemiaky som v nej ešte nerobila, takže, vyskúšam. A skúsila by som miesto vody trochu mlieka, čo by s toho bolo, keby vsiaklo do zemiakov miesto vody?
evanaaa
Niečo podobné pridala aj Remcula, len zemiaky na kolečká a bez vody, no, uvidím.
aroooo
ja varím zemiaky v rajnici s hrubostenným dnom /ako Zepter/,pokrájané na kocky s pridaním vody cca 2 cm,kmín,pokrájaná cibuľa-žiadna soľ,zakryjem pokrievkou /až začne slabučko unikať para,stíšim plameň,varím ešte asi 5 min.,vypnem,po chvíľke vyberiem -majú úžasnú chuť nevyvarí sa do vody,prípadne potom posolím + petržlen.vniatka
daniela1
Ja robievam v tlakovom hrnci aj francúzske zemiaky, kožvársku kapustu-okrem toho že nie je zaoečený tento pokrm, nemá chybu, ryžu, zemiaky dusené ako prílohu. V starom hrnci som mala takú podložku, tú dávam na spodok,aby neprihorel pokrm a podlievam max.1l dcl vody. Rýchle, chutné.
janaalizibolenova
mne sa zda, ze som pod tento recept pisala komentar, kde som sa pytala na jednoduchu vec....moj komentar nikde a ani odpoved.....zaujimave
alexdidi
@janaalizibolenova , možno si ho neodoslala, niekedy sa to stáva, že zabudneme odoslať komentár...ak chceš a máš aj otázku, prosím napíš ešte raz, veľmi rada Ti odpoviem...
janaalizibolenova
no mozno mi blbol vtedy net, aj to sa bohuzial stava :-) ja som sa ta chcela opytat, ze ci nechas tlakovy hrniec najprv na velkom plameni, az kym nezacne fucat a potom ho stiahnes na mensi a varis presne 2 minuty, alebo ho hned das na maly plamen a odkedy zacne fucat , tak nechas 2 minuty....snad som to napisala zrozumitelne :-)
marali
Tomuto receptu som sa potesila,uz dlo som chcele robit zemiaky v tomto hrnci a hlavne je to rychlo.Dakujem
alexdidi
@janaalizibolenova , najprv na silnom plameni a keď začne fučať stiahnem a od vtedy 2 minúty. Vypnúť a nechať aby sa sám odparil(nepomáhať). Potom už len otvoriť a premiešať. Niekady je tam ešte trochu vody, závisí to od druhu zemiakov, ale to nič, len premiešať a ona vsiakne do zemiakov.
janaalizibolenova
@alexdidi , dakujem, len to som chcela vediet, ci na silnom plameni, ja som raz robila v tlakovom hrnci, ale dala som tam aj parak na buchty, som sa bala, ze sa prichytia a na spodok som dala vodu pod ne, boli chutovo uplne ine, take lahodnejsie a krehkejsie...dakujem
enerrgizer
tak som ich dnes robil...do hrnca som dal polievkovú lyžicu oleja, potom zemiačky, úplne bez vody. Keď boli hotové, posypal som korením na amer.zemiaky...boli vynikajúce, perfektný recept
emica
mam to vyskusane ja davam drteny kmin maju lepsiu chut ak nemam vnatku petrzlenovu mamhrniec uz 30 rokov a nedopustim nan niekto sa ho boji ze vybuchne mne zatial nevybuchol.....
alexdidi
jozefjozef,vies,ze aj ja?!, ale k takemu vyprazanemu reznu si ako prilphu dam radsej tie zemiaky ako udene koleno.........
janaalizibolenova
vacsina novych varechacov sa uz asi nedostane pre nedostatok casu k starsim receptom, a tak chcem pripomenut tento super recept , odkedy som robila zemiaky podla tohto receptu, uz inak ani nerobim, su urobene velmi rychlo, nechavam ich robit 5 minut, alebo ako som zamestnana inou pracou v kuchyni, skusala som na masle s cibulkou aj bez cibulky, vodu davam, ale vzdy ich zabudnem osolit , co sa na ne tak tesim :-D dakujem za skvely recept...
ursula4
tieto zemiaky nemajú chybu,robím ich už niekoľko rokov.Ja ešte pridávam k cibuľke aj cesnak a vodu nedávam
uhorka
To je gooool zajtra vyskúšam tú ryžu v ďakujem
modrykamen
Mám dva tlakové hrnce. Vo väčšom varím mäso, fazuľu, hrach, šošovicu a v druhom zemiaky, ryžu, tarhoňu. Niekedy do hrnca vložím podložku na parenie buchiet, či knedlí a zemiaky varím na pare kvôli diéte. Pre mňa je papiňák šetričom času.
olgal
Zasa som ich dnes robila k mletej pečenej roláde. Vynikajúce a hlavne rýchle. Mňamka.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia