Zemiaky z papiňáka za 2 minúty (fotorecept)

Autor receptu: alexdidi

Takto pripravené zemiaky robievam ako prílohu alebo ľahkú večeru s kyslým mliekom. Nie len to, že sú hotové veľmi, veľmi rýchlo, ale hlavne, že sú veľmi, veľmi chutné. Vyskúšajte, neoľutujete!

10 minút
príprava
2 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Neuvádzam množstvo surovín, lebo každý si ich prispôsobí tomu, koľko potrebuje a aj veľkosti tlakového hrnca.
  2. V tlakovom hrnci si na masle opražíme do sklovita na drobno pokrájanú cibuľu.
  3. Pridáme ošúpané a na kocky pokrájané zemiaky, osolíme a prilejeme max. 1 dl vody.
  4. Hrniec uzatvoríme a odvtedy čo začne unikať para varíme 2 minúty-nie viac! Necháme vyfučať(nepomáhame tomu), otvoríme a premiešame. Voda vsiakne do zemiakov. Môžeme podávať.
  5. Dá sa variť aj bez cibulky a prípadne pokrájané len na polovice, vtedy predĺžime čas varenia na 3 minúty. Zemiaky takto pripravené sú naozaj veľmi chutné.Takže ak máte tlakový hrniec, neváhajte vyskúšať a určite si ich obľúbite tak, ako aj my.