Kyslé zemiaky

Zemiaky s kyslými uhorkami (fotorecept)

Autor receptu: tejaja

A opäť zemiaky na iný spôsob. Každá zmena je vítaná, naruší stereotyp. Rýchlo hotové a chutia.

4
porcie
10 (+ varenie zemiak minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. V šupke uvarené zemiaky ošúpeme a nakrájame na kocky. Uhorky narežeme na malé kocky.
  2. Na oleji orestujeme nakrájanú cibuľu. Pridáme múku a opražíme. Prisypeme mletú papriku a premiešame.
  3. Zalejeme smotanou. Osolíme. Za stáleho miešania rozvaríme na hladkú omáčku, ktorú, ak treba, nariedime niekoľkými lyžicami mlieka, aby mala strednú hustotu.
  4. Do omáčky vložíme nakrájané zemiaky a uhorky. Dochutíme nálevom z uhoriek.
  5. Pridáme pretlak a povaríme na slabom plameni asi 10 minút.
  6. Podávame s volským okom.