Kyslé zemiaky
Zemiaky s kyslými uhorkami (fotorecept)
Autor receptu: tejaja
A opäť zemiaky na iný spôsob. Každá zmena je vítaná, naruší stereotyp. Rýchlo hotové a chutia.
4 porcie |
10 (+ varenie zemiak minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- V šupke uvarené zemiaky ošúpeme a nakrájame na kocky.
Uhorky narežeme na malé kocky.
- Na oleji orestujeme nakrájanú cibuľu. Pridáme múku a opražíme. Prisypeme mletú papriku a premiešame.
- Zalejeme smotanou. Osolíme. Za stáleho miešania rozvaríme na hladkú omáčku, ktorú, ak treba, nariedime niekoľkými lyžicami mlieka, aby mala strednú hustotu.
- Do omáčky vložíme nakrájané zemiaky a uhorky. Dochutíme nálevom z uhoriek.
- Pridáme pretlak a povaríme na slabom plameni asi 10 minút.
- Podávame s volským okom.