Zemiaky s kyslou kapustou v rímskom hrnci fotorecept
Chcete nápad, čo na obed? Čo tak starú dobrú klasiku...
porcií
príprava
na 200 °C
Suroviny
1100 g |
|
810 g |
|
250 g |
|
1 KL |
|
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Množstvo si prispôsobte podľa hrnca, aký mate. Zemiaky očistíme a nakrájame, dáme do nádoby a trochu osolíme. Pridáme kapustu a slaninu nakrájanú na menšie kocky. Posypeme rascou a všetko spolu premiešame. Kapustu som použil z plechovky vo vínnom náleve (Lidl). Je krájaná na drobno, takže už netreba s ňou nič robiť, len ju trochu vyžmýkať.
-
2
Pred pečením hrniec na pol hodinu namočíme do vody. Všetku hmotu z prípravnej nádoby premiestnime do hrnca. Nepodlievame, hrniec si pustí sám vodu. Zakryjeme a dáme do studenej rúry piecť na dve hodiny pri 200 °C. Možno sa vám to bude zdať dlho, ale rímsky hrniec trvá trochu viac pokiaľ sa zohreje. Potom pozrite a ak chcete, dajte odokryté pripiecť na pol hodiny. Je to už podstate hotové. Zaleží na vás ako vám to chutí.
-
3
Ja som to ešte pripiekol a takáto nádhera sa mi odvďačila za moju prácu. Je to v jednom hrnci, jednoduché a hlavne dobré.
Vďaka za koment. Pri takomto teple sa veru zle spí, aspoň mne. Tak som ráno využil na varenie. Chutilo nám.