Zemiakový šalát- špeciál
Autor receptu: andrea77
tento šalát robievam často moja rodina si ho veľmi obľúbila, je vynikajúci a chutí aj bez
"rezňa". Do šalátu dávam len na tvrdo uvarené bielka a majonéza neobsahuje žĺtka preto ho
môžeme konzumovať bez obáv z cholesterolu
4-6 porcie |
60 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- V šupke uvarené vychladené zemiaky pokrájame na malé kúsky,
cibuľu pokrájame na drobno a zalejeme pripraveným nálevom
- nálev:ocot , vodu, Deko a cukor dáme prevariť asi na 2 minúty , potom cez sitko vylejeme na nakrajanú cibuľu, pridáme na kocky nakrájanú mrkvu, sterilizovaný hrášok, kukuricu premiešame a necháme vychladnú
- Vychladnutý nálev so zeleninou vylejeme na pokrájané zemiaky, pridáme na tvrdo uvarené pokrájané vajíčka, na drobno pokrájané sterilizované uhorky /podľa chuti / ľahko premiešame a necháme postáť.Pripravíme si domácu majonézu /majonézu/
1 dcl chladného mlieka, 2 dcl olej, ktorý pridávame po kvapkách do mlieka šľahaného na najvyššom stupni mixéra, horčica 1-2 kávové lyžičky, soľ, ml. čierne korenie. Hotové dáme asi na 30 min do chladna.Na koniec pridáme do šalátu s polu so smotanou aj s jogurtom a zľahka premiešame a môžeme podávať . Ak pridáme na drobno nakrájanú šunku /jemnú salámu/ môžeme konzumovať aj bez rezňa.Tento šalát bez smotany jogurtu a majonézy výborne chutí studený pri letných horúčavách a zaručene v chlade vydrží /nálev totiž tvorí DEKO/ Dobrú chuť