Zemiakový pekáč (fotorecept )

margaretka28 - fotkamargaretka28, 2. mája 2012

Dnes som zapekala zemiaky,ale trochu inak, a tak vám ponúkam inšpiráciu na obed. Množstvá uvádzam len orientačne,každý si prispôsobí, podľa počtu stravníkov.Pri tomto recepte Zobraziť celý popisDnes som zapekala zemiaky,ale trochu inak, a tak vám ponúkam inšpiráciu na obed. Množstvá uvádzam len orientačne,každý si prispôsobí, podľa počtu stravníkov.Pri tomto recepte sa dá dobre inprovizovať,ja varím vždy z toho , čo doma nájdem.

Suroviny

1 kg
0,5 kg
1 väčšia konzerva, sterilizované
250 ml
2 ks
100 g
2 ks




Postup

  1. 1

    Cibuľu nakrájame a speníme na oleji,pridáme mleté mäsko a dobre ho opečieme.

    Zemiakový pekáč (fotorecept ) - obrázok 1
  2. 2

    Pridáme soľ a korenie,čierne aj provensálske.

    Zemiakový pekáč (fotorecept ) - obrázok 2
  3. 3

    Na olejom natretý plech uložíme vrstvu zemiakov,pokrájaných na kolieska,posolíme a posypeme rascou.

    Zemiakový pekáč (fotorecept ) - obrázok 3
  4. 4

    Na zemiaky dáme polovicu mäsa a polovicu hríbikov.

    Zemiakový pekáč (fotorecept ) - obrázok 4
  5. 5

    Celý postup, ešte raz zopakujeme.

    Zemiakový pekáč (fotorecept ) - obrázok 5
  6. 6

    Na vrchné zemiaky dáme okrem soli a rasce aj trochu oleja a provensálskych byliniek a dáme piecť do vyhriatej rúry.

  7. 7

    Ked už sú zemiaky mäkké, zalejeme ich smotanou rozšľahanou s vajcami.

    Zemiakový pekáč (fotorecept ) - obrázok 7
  8. 8

    Poukladáme plátky syra a dáme dopiecť.

    Zemiakový pekáč (fotorecept ) - obrázok 8
  9. 9

    Tá časť bez syra a smotany,je pre môjho maža.Použila som syr Kravička a vôbec sa neroztopil,bol by asi vhodný na vysmážanie. Musím skúsiť.

    Zemiakový pekáč (fotorecept ) - obrázok 9

Diskusia k receptu

babuscha
ani na vysmážanie lebo ostane ako tvaroh ani výkroje ani žiadne iné syry, pokiaľ nemajú aspoň 40% tuku ani sa poriadne neroztopia
valeri
práve zajtra mám na pláne robiť k obedu zapekané zemiaky :-)), tak vďaka za inšpiráciu
lia66
A mne by vera nevadilo, že sa neroztopil!!!...super inšpirácia, ďakujem, ukladám!!!
margaretka28
@babina49 , dakujem za informáciu,to som fakt netušila,že aj do syru sa pridáva rastlinný tuk a zvlášť,ked sa volá Kravička,ale čo sa čudujem ved aj maslo kúpim,zabalené ako maslo a doma čítam,že je rastlinné...
orchidea
páči sa mi tvoj recept....rýchly a na prípravu stačí plech na pečenie alebo zapekacia miska... určite urobím, ukladám si...
sneica
receptik super...rada sa necham inspirovat...:)
zdezda
Páči sa mi aj tento tvoj receptík, mleté mäso zapekám iba s ryžou v "kološvárskej" , takže vyskúšam aj túto kombináciu, mne to bude určite chutiť, možno tam šprtnem aj trochu leča :-)
monniee
Do mnohých "syrov" pridávajú rastlinný tuk. Ja to potom však už za syr nepovažujem a taktiež mi to nechutí a neverím, že je to zdravé :/
Inak dobrý receptík, pri zapekaných zemiačikoch sa dá dobre improvizovať :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia