Foto: margaretka28
Dnes som zapekala zemiaky,ale trochu inak, a tak vám ponúkam inšpiráciu na obed. Množstvá uvádzam len orientačne,každý si prispôsobí, podľa počtu stravníkov.Pri tomto recepte Zobraziť celý popisDnes som zapekala zemiaky,ale trochu inak, a tak vám ponúkam inšpiráciu na obed. Množstvá uvádzam len orientačne,každý si prispôsobí, podľa počtu stravníkov.Pri tomto recepte sa dá dobre inprovizovať,ja varím vždy z toho , čo doma nájdem.
Postup
-
1
Cibuľu nakrájame a speníme na oleji,pridáme mleté mäsko a dobre ho opečieme.
-
2
Pridáme soľ a korenie,čierne aj provensálske.
-
3
Na olejom natretý plech uložíme vrstvu zemiakov,pokrájaných na kolieska,posolíme a posypeme rascou.
-
4
Na zemiaky dáme polovicu mäsa a polovicu hríbikov.
-
5
Celý postup, ešte raz zopakujeme.
-
6
Na vrchné zemiaky dáme okrem soli a rasce aj trochu oleja a provensálskych byliniek a dáme piecť do vyhriatej rúry.
- 7
Ked už sú zemiaky mäkké, zalejeme ich smotanou rozšľahanou s vajcami.
- 8
Poukladáme plátky syra a dáme dopiecť.
- 9
Tá časť bez syra a smotany,je pre môjho maža.Použila som syr Kravička a vôbec sa neroztopil,bol by asi vhodný na vysmážanie. Musím skúsiť.
- 7
Inak dobrý receptík, pri zapekaných zemiačikoch sa dá dobre improvizovať :)