Zemiakový pekáč (fotorecept )

Autor receptu: margaretka28

Dnes som zapekala zemiaky,ale trochu inak, a tak vám ponúkam inšpiráciu na obed. Množstvá uvádzam len orientačne,každý si prispôsobí, podľa počtu stravníkov.Pri tomto recepte sa dá dobre inprovizovať,ja varím vždy z toho , čo doma nájdem.

Postup

  1. Cibuľu nakrájame a speníme na oleji,pridáme mleté mäsko a dobre ho opečieme.
  2. Pridáme soľ a korenie,čierne aj provensálske.
  3. Na olejom natretý plech uložíme vrstvu zemiakov,pokrájaných na kolieska,posolíme a posypeme rascou.
  4. Na zemiaky dáme polovicu mäsa a polovicu hríbikov.
  5. Celý postup, ešte raz zopakujeme.
  6. Na vrchné zemiaky dáme okrem soli a rasce aj trochu oleja a provensálskych byliniek a dáme piecť do vyhriatej rúry.
  7. Ked už sú zemiaky mäkké, zalejeme ich smotanou rozšľahanou s vajcami.
  8. Poukladáme plátky syra a dáme dopiecť.
  9. Tá časť bez syra a smotany,je pre môjho maža.Použila som syr Kravička a vôbec sa neroztopil,bol by asi vhodný na vysmážanie. Musím skúsiť.