Foto: elixir
Zelenina naša každodenná... Jeden zo spôsobov, ako zúžitkovať aj staršiu papriku.
2
porcie
porcie
10 minút
príprava
príprava
20 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
300 g |
|
100 g |
|
1 ks (stonka) |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
100 ml |
|
|
|
(na špičku ČL) |
|
750 ml (alebo vývar zo zeleniny) |
|
1 PL |
|
(na ozdobu) |
|
Príloha: | |
30 g |
|
1 PL |
|
1 strúčik |
|
Postup
-
1
Očistíme si a nakrájame zemiaky, cibuľku, papriku a zeler (oba).
- 2
Všetko si dáme do hrnca s 1 PL masla a na slabšom plameni opekáme, nech sa uvoľnia chute. Potom zalejeme vriacou vodou, osolíme, pridáme mletú rascu a varíme 20 minút. Uvarenú polievku rozmixujeme. (Ja som si kúsok stonkového zeleru predtým vybrala von, kvôli dekorácii) Pridáme smotanu a ešte prehrejeme.
- 3
Podávame s celou rascou a kockami pečiva, opraženými na masle a prelisovanom cesnaku.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu