Zemiakovo-zelerová krémová polievka
Autor receptu: elixir
Zelenina naša každodenná... Jeden zo spôsobov, ako zúžitkovať aj staršiu papriku.
2 porcie |
10 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Očistíme si a nakrájame zemiaky, cibuľku, papriku a zeler (oba).
- Všetko si dáme do hrnca s 1 PL masla a na slabšom plameni opekáme, nech sa uvoľnia chute. Potom zalejeme vriacou vodou, osolíme, pridáme mletú rascu a varíme 20 minút. Uvarenú polievku rozmixujeme. (Ja som si kúsok stonkového zeleru predtým vybrala von, kvôli dekorácii) Pridáme smotanu a ešte prehrejeme.
- Podávame s celou rascou a kockami pečiva, opraženými na masle a prelisovanom cesnaku.