Zemiakovo-zelerová krémová polievka

Autor receptu: elixir

Zelenina naša každodenná... Jeden zo spôsobov, ako zúžitkovať aj staršiu papriku.

2
porcie
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Očistíme si a nakrájame zemiaky, cibuľku, papriku a zeler (oba).
  2. Všetko si dáme do hrnca s 1 PL masla a na slabšom plameni opekáme, nech sa uvoľnia chute. Potom zalejeme vriacou vodou, osolíme, pridáme mletú rascu a varíme 20 minút. Uvarenú polievku rozmixujeme. (Ja som si kúsok stonkového zeleru predtým vybrala von, kvôli dekorácii) Pridáme smotanu a ešte prehrejeme.
  3. Podávame s celou rascou a kockami pečiva, opraženými na masle a prelisovanom cesnaku.