Foto: ywett
aj na Silvestra ;-)
30 minút
príprava
príprava
12 minút
na 200 °C
na 200 °C
Postup
-
1
Ošúpané a postrúhané zemiaky (je lepšie zemiaky uvariť deň vopred ) premiešame s múkou, postrúhaným syrom a soľou, pridáme maslo a vypracujeme cesto, ktoré necháme v chladničke 1 hod. odpočívať (niekedy nenechávam)
-
2
Cesto vyvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku 5mm (môže byť aj viac) a formičkou povykrajujeme rôzne tvary.
-
3
Dáme na plech vyložený papierom na pečenie a potrieme žĺtkom ktoré sme rozmiešali s mliekom.
-
4
Môže sa ešte posypať makom, rascou, alebo sezamom a pečieme pri teplote 200°C 12 minút do zlatista.
-
5
Vyšlo približne 70ks (záleží od veľkosti formičiek)
-
6
Prajem dobrú chuť!
1. KK
2. 1********
Prajem Vám veselého Silvestra a šťastný Nový rok 2013 :-))
@violetacamorova najlepšie sú hneď po upečení, sú aj chrumkavé, ale kedže sa zjedia v ten deň, keď ich upečiem, tak neviem napísať aké sú na druhý deň...zvyknem robiť na Silvestra a v ten deň sa hneď aj zjedia
Niekedy robievam aj tieto, ak by niekto chcel pre inšpiráciu:
varecha.pravda.sk/recepty/slane-pecivo/13270-recept.html...
varecha.pravda.sk/recepty/pracliky/13264-recept.html...
varecha.pravda.sk/recepty/bryndzove-pagaciky-/13246-recep...
@mia2404 záleží aj od veľkosti formičiek, ja na toto slané pečivo mám také mini formičky, takže ich vyjde potom viac :-) Ďakujem, že si napísala, teším sa, že chutili :-)
Nech ťa Nový rok 2013 sprevádza len zdraým a šťastím
Prajem ti to od srdca
sorry ten ohňostroj je pre teba
@mesiar50 to je od teba milé, krásne ďakujem :-)
@havino máš ich krásne a ďakujem, mám radosť :-)
@hombrero ďakujem, teším sa a dúfam, že aj návšteve chutilo :-)
@ambrozium aj ja ďakujem :-)
Vám všetkým
Ďakujem @mariaklara :-)