Zemiakovo-hubový šalát (fotorecept)

Autor receptu: cesminaz

Tento šalat som davnejsie nasla na nete a kedze bol velmi chutny, tak sa u nas udomacnil :-) Je to vyborna priloha k mäsu, rybe, alebo aj k vyprážanému syru :-)

4 -5
porcie

Suroviny

Postup

  1. Najprv si dame uvarit v šupe 3 - 4 velke zemiaky, ktore nasledne nechame vychladnut. Kym zemiaky chladnu, si pripravime dalsie suroviny. Potrebujeme šampinony cca. 350g, ja som mala 5 velkych šampinonov. Z velkeho 750-gramoveho balenia som pouzila skoro polovicu. Huby si nakrajame na mensie kusky. Cibulu si nakrajame na mensie kocky a pokrajame k nej aj zo 5 strucikov cesnaku.
  2. Ked nam zemiaky trocha vychladli, osupeme ich a pokrajame. Takto prichystane zakryjeme a dame zatial bokom. Pripravime si aj smotanu na varenie .Ja som mala doma tuto sojovu smotanu, ale kludne mozte pouzit taku, ako chcete :-)
  3. V hrnci na troche oleja zosklovatime cibulu a cesnak, ktory sme trocha osolili. Potom pridame huby, trocha ich osolime, okorenime a zakryte udusime do mäkka. K hotovym pridame nakrajane zemiaky, premiesame a pridame smotanu. Smotanu mozte dat aj podla chuti take mnozstvo, ake chcete :-) Okorenime, ak treba osolime a nechame chvilku cele prehriat.
  4. Šalat podavame s prilohou podla chuti, celkom ako klasicky zemiakovy šalat :-) Dobru chut.