Zemiakovo-cesnakové krokety fotorecept

palokuchki - fotkapalokuchki, 21. februára 2013

Tieto krokety su chutne same, ale sa hodia aj k roznym privarkom. My ich mavame napriklad s tekvicovym privarkom. Dneska sme ich vyskusali Zobraziť celý popisTieto krokety su chutne same, ale sa hodia aj k roznym privarkom. My ich mavame napriklad s tekvicovym privarkom. Dneska sme ich vyskusali tiez s paradajkovou omackou.

4
porcie
20+45min.kysnutie minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
1 čl
50 ml
4 strúčik
1 PL
180-200 g




Postup

  1. 1

    Najlepsie je pouzit sypke zemiaky. Ja som pouzila Desiree. Zemiaky som uvarila so supkou v slanej vode. Vychladnute zemiaky som potom osupala a roztlacila.

    Zemiakovo-cesnakové krokety (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    K potlacenym zemiakom som potom pridala muku, sol, roztlaceny cesnak a drozdie, ktore som si najprv rozpustila vo vlaznom mlieku. Mnozstvo muky zalezi od kvality zemiakov. 200g by malo stacit. Ak sa vam bude zdat cesto moc riedke, mozete este pridat dalsiu lyzicu, dve muky.

    Zemiakovo-cesnakové krokety (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Vsetko som spolu premiesala. Cesto som dala na teple miesto na 45 minut nakysnut.

    Zemiakovo-cesnakové krokety (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Nakysnute cesto som prelozila na pomucenu dosku a znovu som ho premiesila.

    Zemiakovo-cesnakové krokety (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Cesto som potom rozvalkala na hrubku 1 cm a pokrajala som ho na kusky velkosti asi 2/5cm. Krokety som nechala este chvilu podkysnut.

    Zemiakovo-cesnakové krokety (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Potom som ich vyprazala v rozohriatom oleji. Vyprazene krokety som ulozila papier.

    Zemiakovo-cesnakové krokety (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Na veceru sme ich mali s paradajkovou omackou Arrabiata.

    Zemiakovo-cesnakové krokety (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Tu je este jeden obrazok ako vyzerali krokety vo vnutri. Boli lahke nadychane a vobec nie mastne.

    Zemiakovo-cesnakové krokety (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu

alena45
kysnuté krokety som ešte nerobila, ale určite vyskúšam. Ja ich milujem ku špenátovému prívarku.
nonna
Sú nádherné, len sa tak zlatisto usmievajú a s tou pikantnou omáčkou či pastou ani nemôže byť v tejto chvíli niečo superovitejšieho. Tiež ukladám do KK. A slniečkovské pozdravy k ďalekým protinožcom!
jerica
@palokuchki Danielka , no super , hneď si to vytlačím .
Chýbala si :-) pozdravujem , teším sa na ďaľšie tvoje perfektneé recepty:-)
afataga
kysnute tiez nepoznam, take obycajne mam rada so zeleninou, toto stoji za pokus, myslis ze by sa dali piect v rure?
cesminaz
no to vyzera perfektne,tak nadychane,lahucko...Nadhera,hned teraz to idem vyskusat ale musim dat cerstve drozdie. 1cl suseneho je asi kolko cerstveho?? Prosim kto to vie,nech mi odpovie kym sami tie zemiaky uvaria :-/ Dakujem
modrykamen
Niekto tomu nadáva tekvicová omáčka, my tekvicový prípravok. Dúfam, že som sa trafil.
babav
Krasne su,lahucke a velky plus ,ze nie su mastne !
iva63
aj mne sa páčia...určite vyskúšam, lebo kysnuté som zatial nerobila-:)
izabella929
robievam toto cesto v podobe koliesok ako prílohu k mäsu...je to veľmi chutné a ľahučké ako páper.-)))krásne sa ti vydarili.-))))
havino
téééda,super vyzerajú, s droždím som nepočula ešte veru, jasné, že uložím a určite vyskúšam
palokuchki
Vsetkym vam dakujem za mile komentare. @alena45 , ja som uviedla len taky priklad s tym spenatovym privarkom to bude tiez urcite dobre. My ho tiez mame velmi radi. @nonna , dakujem za pozdrav. Aj ja srdecne pozdravujem. @jerica , Jarmilka, tiez dakujem za pozdrav. Trochu som sa odmlcala, no mili priatelia na Vareche chybaju. @dorenika , najprv som velmi nepochopila tvoj komentar. Az potom ked som si precitala komentar od @modrykamen ma to napadlo co si mozno myslela. Moja slovencina nie je az taka dobra. Ked sa niekde dobre nevyjadrim som rada, ked ma niekto opravi. Zijem uz 33 rokov mimo Slovenska a v Cabaji odkial pochadzam sa tiez hovori narecim. Uvod receptu som uz opravila. Pridavam vyborny recept od @tatranka na tekvicovy privarok aky som mala na mysli.  varecha.pravda.sk/recepty/tekvicovy-privarok-s-masom-a-ze...
@afataga , urcite ich mozes upiect aj v rure. Skus a daj vediet ako ti vysli. @cesminaz , nikto ti zatial neporadil. Ja pouzivam len suche drozdie. S cerstvim nemam skusenosti. @ywett , @monikka , @mracik9 , @milad , @babav , @iva63 , @izabella929 , @margaretka28 , @havino , @medovnicek , @gordonko , @dusan95843 , este raz vam vsetkym dakujem.
2254_1348559633 - profilový obrázok
goe
goe
Vyskúšam. Ešte som ich nikdy nerobila.
hahaias
@palokuchki recept si ukladám a vyskúšam aj s tou predchádzajúcou omáčkou, len musia dozrieť poaradajky
cesminaz
@palokuchki nikto mi neporadil tak somsi poradila sama,dobra gazdinka sa vzdy vynajde :-).Vcera som ich robila z duply,takze som dala 1/2 cerstve drozdie,vsetko bolo fajn aj nakyslo,ale ked zesi nepisala ze ake ma to konecne cesto konzistenciu-(myslim tym po vykysnuti kedho treba miesit este raz)-taksom urobila len s odhadom a asi som ho nechala priliz mäkke.Pokrajala som,aj podkyslo,ajsa nafuklo v oleji ale znutra neboli ako tvoje a boli no nie velmi,ale "boli" masne.Podla mna mala som to asi 2hy krat vymiesit na tvrdsie,ze?Ale inac chutovo boli velmi dobre,jedli sme ich s cesnakovym jogurtom,kazdemu chutili :-).Nabuduce ked budem robit,urcite vymiesim to konecne esto na tvrdsie.. :-))
zdezda
pacia sa mi, daju sa asi urobit aj so zbytkom zemiakovej kase, nie?
palokuchki
@alexdidi , @goe , @hahaias , @zdezda , dakujem vam za komentare. @zdezda ja myslim, ze mozes pouzit aj zbytky zo zemiakovej kase, ale asi budes musiet pridat viacej muky, ak do kase bolo pridavane mlieko. @cesminaz som rada, ze si sa ohlasila. Tak si si poradila s drozdim. Ked to cesto miesis znovu po nakysnuti a zda sa ti este riedke pridaj tam este muku. Cesto ma mat taku konzistenciu ako redsie rozkove cesto. Dufam, ze na buduce ti to vyjde lepsie. Mnozstvo pridanej muky velmi zalezi od kvality zemiakov.
janger
Danka, @palokuchki , vyborne k hocicomu. Iste dobre aj ako priloha k masu. Krasne sa ti podarili.
garanco
Dnes som ich urobila, namiesto cesnaku som nasekala medvedí cesnak a zajedali sne ich dusenou zeleninou. Chutili:-)), ďakujem za recept!
majka1962
Ako píše cesminaz- cesto bolo natoľko riedke, že nepomohlo ani dvojnásobné množstvo múky- čo sa samozrejme negatívne odrazilo na chuti a kvalite prepečenia! Cesto nebolo možné vyvaľkať a kedže bolo riedke, okamžite sa chytalo na dno opekacej misy (inak kvalitnej).
Áno, Skúsila som viac druhov zemiakov. Áno, pečiem roky.

Uprav si množstvá surovín, nech aj ďalší ľudia nevyhodia potraviny do koša ako ja- doba nie je ľahká. A nemaž nesúhlasné/negatívne komentáre, nech majú záujemcovia ucelený obraz!
tiginko
ak môžem k tomu: @palokuchki žije na opačnej strane zemegule, možno je to odlišnými surovinami... @majka1962 nikto si nevie zmazávať ani opravovať komentáre, či vlastné, alebo cudzie. To môže urobiť len redakcia. Dobre robí, že vymazáva hanlivé, neslušné a vulgárne komentáre. Ostatné by nemala...
cesminaz


Mila @palokuchki kedze mne uz prvy krat tieto tvoje krokety straaasne chutili,len s tym cestom bol "trocha"problem,mi nedalo pokoja a skusila som ich znova s inou mukou.A podarili sa!!!!!!Odvtedy som ich robila uz treti krat,su perfektne,velmi dobre chutia...my ich jedavame s cesnakovym jogurtom.Naposledy som sa znich prejedla,bolo mi zle...Takze chcem iba povedat,ze dufam ze sa nenahnevas,ale napisem sem ze ako maju tuto "dobrotu"robit varechacky na "nasej"strane zemegule :-)) Takze,ja som robila z kila zemiakov,a nato som pridala 300g polohrubej muky,ostatne vsetko ako je v recepte-len dupla.A este po vykysnuti cesta,na premiesenie aby sa nelepilo,som pouzila asi 100g polohrubej muky.Hned vyvalkala,nakrajala a uzaj dala piect do horuceho oleja,netreba nechat znova podkysnut,lebo sa zacne zasa lepit.Velmi dufam,ze som niektorym varechackam tymto pomohla.... Dakujem pekne za recept @palokuchki ;-DD



SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia