Foto: palokuchki
Tieto krokety su chutne same, ale sa hodia aj k roznym privarkom. My ich mavame napriklad s tekvicovym privarkom. Dneska sme ich vyskusali Zobraziť celý popisTieto krokety su chutne same, ale sa hodia aj k roznym privarkom. My ich mavame napriklad s tekvicovym privarkom. Dneska sme ich vyskusali tiez s paradajkovou omackou.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Najlepsie je pouzit sypke zemiaky. Ja som pouzila Desiree. Zemiaky som uvarila so supkou v slanej vode. Vychladnute zemiaky som potom osupala a roztlacila.
-
2
K potlacenym zemiakom som potom pridala muku, sol, roztlaceny cesnak a drozdie, ktore som si najprv rozpustila vo vlaznom mlieku. Mnozstvo muky zalezi od kvality zemiakov. 200g by malo stacit. Ak sa vam bude zdat cesto moc riedke, mozete este pridat dalsiu lyzicu, dve muky.
-
3
Vsetko som spolu premiesala. Cesto som dala na teple miesto na 45 minut nakysnut.
-
4
Nakysnute cesto som prelozila na pomucenu dosku a znovu som ho premiesila.
-
5
Cesto som potom rozvalkala na hrubku 1 cm a pokrajala som ho na kusky velkosti asi 2/5cm. Krokety som nechala este chvilu podkysnut.
-
6
Potom som ich vyprazala v rozohriatom oleji. Vyprazene krokety som ulozila papier.
-
7
Na veceru sme ich mali s paradajkovou omackou Arrabiata.
-
8
Tu je este jeden obrazok ako vyzerali krokety vo vnutri. Boli lahke nadychane a vobec nie mastne.
Chýbala si :-) pozdravujem , teším sa na ďaľšie tvoje perfektneé recepty:-)
@afataga , urcite ich mozes upiect aj v rure. Skus a daj vediet ako ti vysli. @cesminaz , nikto ti zatial neporadil. Ja pouzivam len suche drozdie. S cerstvim nemam skusenosti. @ywett , @monikka , @mracik9 , @milad , @babav , @iva63 , @izabella929 , @margaretka28 , @havino , @medovnicek , @gordonko , @dusan95843 , este raz vam vsetkym dakujem.
Áno, Skúsila som viac druhov zemiakov. Áno, pečiem roky.
Uprav si množstvá surovín, nech aj ďalší ľudia nevyhodia potraviny do koša ako ja- doba nie je ľahká. A nemaž nesúhlasné/negatívne komentáre, nech majú záujemcovia ucelený obraz!
Mila @palokuchki kedze mne uz prvy krat tieto tvoje krokety straaasne chutili,len s tym cestom bol "trocha"problem,mi nedalo pokoja a skusila som ich znova s inou mukou.A podarili sa!!!!!!Odvtedy som ich robila uz treti krat,su perfektne,velmi dobre chutia...my ich jedavame s cesnakovym jogurtom.Naposledy som sa znich prejedla,bolo mi zle...Takze chcem iba povedat,ze dufam ze sa nenahnevas,ale napisem sem ze ako maju tuto "dobrotu"robit varechacky na "nasej"strane zemegule :-)) Takze,ja som robila z kila zemiakov,a nato som pridala 300g polohrubej muky,ostatne vsetko ako je v recepte-len dupla.A este po vykysnuti cesta,na premiesenie aby sa nelepilo,som pouzila asi 100g polohrubej muky.Hned vyvalkala,nakrajala a uzaj dala piect do horuceho oleja,netreba nechat znova podkysnut,lebo sa zacne zasa lepit.Velmi dufam,ze som niektorym varechackam tymto pomohla.... Dakujem pekne za recept @palokuchki ;-DD