Zemiakovo-cesnakové krokety (fotorecept)

Autor receptu: palokuchki

Tieto krokety su chutne same, ale sa hodia aj k roznym privarkom. My ich mavame napriklad s tekvicovym privarkom. Dneska sme ich vyskusali tiez s paradajkovou omackou.

4
porcie
20+45min.kysnutie minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Najlepsie je pouzit sypke zemiaky. Ja som pouzila Desiree. Zemiaky som uvarila so supkou v slanej vode. Vychladnute zemiaky som potom osupala a roztlacila.
  2. K potlacenym zemiakom som potom pridala muku, sol, roztlaceny cesnak a drozdie, ktore som si najprv rozpustila vo vlaznom mlieku. Mnozstvo muky zalezi od kvality zemiakov. 200g by malo stacit. Ak sa vam bude zdat cesto moc riedke, mozete este pridat dalsiu lyzicu, dve muky.
  3. Vsetko som spolu premiesala. Cesto som dala na teple miesto na 45 minut nakysnut.
  4. Nakysnute cesto som prelozila na pomucenu dosku a znovu som ho premiesila.
  5. Cesto som potom rozvalkala na hrubku 1 cm a pokrajala som ho na kusky velkosti asi 2/5cm. Krokety som nechala este chvilu podkysnut.
  6. Potom som ich vyprazala v rozohriatom oleji. Vyprazene krokety som ulozila papier.
  7. Na veceru sme ich mali s paradajkovou omackou Arrabiata.
  8. Tu je este jeden obrazok ako vyzerali krokety vo vnutri. Boli lahke nadychane a vobec nie mastne.