Foto: tatranka
6
porcií
porcií
20 minút
príprava
príprava
20 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Do hrnca dáme rozškvariť maslo.Do neho vložíme pokrájanú cibuľku.
-
2
Očistíme a vydlabeme tekvicu.Na hrubom strúhadle postrúhame.
-
3
Keď je cibulka orestovaná,pridáme tekvicu a posolíme.Nepodlievame vodou,ona pustí sama šťavu.
-
4
Pripravíme si do tekvice zátrepku.Z mlieka,kyslej smotany a hl.múky.Keď je tekvica mäkká,pri mladej tekvičke to je asi 20 minút,vlejeme zátrepku a miešame.
-
5
Miešame ,aby sa nám neurobili hrčky.Pridáme kôpor.
-
6
Nakoniec asi po piatich minútach ešte tekvicu prichutíme,cukrom octom a ak treba aj soľou.Podávam k nej nové zemiaky tiež s kôprom.
-
7
A mäsko nakrájané na kocky a udusené na paprike a paradajkách.
-
8
Chutný a ľahký obed v týchto teplotách.
@marijanka712 moja drahá,stará dobrá,Slovenská klasika.