Zemiakovo-batátové pyré

Autor receptu: redakcia

4
porcie
10 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Batáty očistíme a nastrúhame najemno. V hrnci speníme maslo spolu s kurkumou a nasekanou bazalkou, pridáme batáty, soľ a korenie. Podlejeme vodou a podusíme asi 20 minút pri občasnom podlievaní vodou alebo vývarom. Nakoniec rozmixujeme na hustú kašu a primiešame 1 PL creme fraiche.
  2. Baby zemiaky uvaríme v osolenej vode domäkka, necháme vychladnúť a rozkrájame ich na krížalky. Opečieme ich na panvici dozlatista.
  3. Pri podávaní opečené krížalky vložíme do polievky navrch a ešte pridáme „ružičku” z vyšľahanej šľahačky, zľahka zmiešanej s kyslou smotanou.