Zemiakové žemličky (fotorecept)
Autor receptu: zirafninka1
Žemličky, ktoré sú výborné napríklad na večeru. Inšpirované receptom z časopisu Dobré jedlo.
Postup
- Suroviny na cesto si dáme do pekárne na chlieb, zapneme program kysnué cesto.
- Pripravíme si plnku. Na troche oleja necháme zosklovatieť na kocky nakrájanú cibuľu.
- Pridáme k nej nakrájanú opekačku. Opekáme 3 - 4 minúty.
- Pridáme zliate, nakrájané šampiňóny a pražíme 5 minút.
- Zemiaky si očistíme, nakrájame na kocky. Uvaríme v osolenej vode. Scedíme a trochu roztlačíme. Pridáme k ním nasekanú petržlenovú vňať
- a zmes z panvice. Spolu premiešame.
- Dochutíme soľou, korením a mletou červenou paprikou.
- Vykysnuté cesto vyvaľkáme na pracovnej podložke. Na polovicu cesta ukladáme kopčeky zemiakovej hmoty.
- Prekryjeme druhou polovicou cesta. A nakrájame.
- Tvarujeme bochníčky, ktoré ukladáme na papierom vyložený plech na pečenie.
- Bochníčky potrieme žĺtkom, posypeme korením a sézamom.
- Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C 30 minút.