Zemiakové žemličky (fotorecept)

Autor receptu: zirafninka1

Žemličky, ktoré sú výborné napríklad na večeru. Inšpirované receptom z časopisu Dobré jedlo.

20 ks
porcií

Postup

  1. Suroviny na cesto si dáme do pekárne na chlieb, zapneme program kysnué cesto.
  2. Pripravíme si plnku. Na troche oleja necháme zosklovatieť na kocky nakrájanú cibuľu.
  3. Pridáme k nej nakrájanú opekačku. Opekáme 3 - 4 minúty.
  4. Pridáme zliate, nakrájané šampiňóny a pražíme 5 minút.
  5. Zemiaky si očistíme, nakrájame na kocky. Uvaríme v osolenej vode. Scedíme a trochu roztlačíme. Pridáme k ním nasekanú petržlenovú vňať
  6. a zmes z panvice. Spolu premiešame.
  7. Dochutíme soľou, korením a mletou červenou paprikou.
  8. Vykysnuté cesto vyvaľkáme na pracovnej podložke. Na polovicu cesta ukladáme kopčeky zemiakovej hmoty.
  9. Prekryjeme druhou polovicou cesta. A nakrájame.
  10. Tvarujeme bochníčky, ktoré ukladáme na papierom vyložený plech na pečenie.
  11. Bochníčky potrieme žĺtkom, posypeme korením a sézamom.
  12. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C 30 minút.