Zemiakové pirohy s tvarohom (fotorecept)
Autor receptu: renama
Ponúkam Vám ďalší recept na pirohy, ale tieto sú tentokrát zo surových zemiakov.
20 minút príprava |
5 minút tepelná úprava |
Postup
- Najprv si zemiaky očistíme a postrúhame na jemno. Cez čistú utierku postrúhané zemiaky pretlačíme a šťavu necháme odstáť. Ja som použila gázu a pomohla som si aj cedidlom.
- Škrob, ktorý sa usadí si ponecháme, šťavu zlejeme a škrob pridáme k zemiakom. Ja som mala čistých odšťavených zemiakov 400g.
- Pridáme k tomu trošku múky, ja som dala na tých 400g, 10 PL hrubej múky a vytvoríme cesto. Cesto je dosť jemné. V dlani formujeme malé placky, ktoré plníme plnkou a sformujeme malé pirôžky. Plnku si pripravíme zmiešaním všetkých surovín.
- Hotové pirôžky hádžeme do vriacej, osolenej vody.
- Keď som ich robila prvýkrát, tak asi po minúte sa trošičku zemiakov uvoľnilo a bála som sa, že sa mi rozpadnú celé, tak som ďalšie už ani nepridávala, ale nič sa im nestalo ;) a tak som varila na dvakrát. Tak sa nezľaknite, ak sa to stane aj Vám. Uvarené vyberáme vareškou, polejeme roztopeným maslom, podávame s kyslou smotanou a slaninkou.
Každému podľa chuti :)
Tak dobrú chuť aj Vám