Zemiakové pirohy s tvarohom (fotorecept)

Autor receptu: renama

Ponúkam Vám ďalší recept na pirohy, ale tieto sú tentokrát zo surových zemiakov.

20 minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Najprv si zemiaky očistíme a postrúhame na jemno. Cez čistú utierku postrúhané zemiaky pretlačíme a šťavu necháme odstáť. Ja som použila gázu a pomohla som si aj cedidlom.
  2. Škrob, ktorý sa usadí si ponecháme, šťavu zlejeme a škrob pridáme k zemiakom. Ja som mala čistých odšťavených zemiakov 400g.
  3. Pridáme k tomu trošku múky, ja som dala na tých 400g, 10 PL hrubej múky a vytvoríme cesto. Cesto je dosť jemné. V dlani formujeme malé placky, ktoré plníme plnkou a sformujeme malé pirôžky. Plnku si pripravíme zmiešaním všetkých surovín.
  4. Hotové pirôžky hádžeme do vriacej, osolenej vody.
  5. Keď som ich robila prvýkrát, tak asi po minúte sa trošičku zemiakov uvoľnilo a bála som sa, že sa mi rozpadnú celé, tak som ďalšie už ani nepridávala, ale nič sa im nestalo ;) a tak som varila na dvakrát. Tak sa nezľaknite, ak sa to stane aj Vám. Uvarené vyberáme vareškou, polejeme roztopeným maslom, podávame s kyslou smotanou a slaninkou. Každému podľa chuti :) Tak dobrú chuť aj Vám