Zemiakové pagáčiky

damisa - fotkadamisa, 29. decembra 2011
Zemiakové pagáčiky
Foto: damisa

Recept som našla v časopise, vyskúšala som ho a zachutili nám a odvtedy nesmú u nás chýbať

1
porcia
90 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

3 hrnčeky
20 gr
1 hrnček
3 ks varené v šupke
1 dcl
10 gr
10 gr
10 gr
1 ks na potretie
250 gr




Postup

  1. 1

    urobíme kvások a z múky, oleja, soli a mlieka vypracujeme cesto, medzitým si uvaríme tri väčšie zemiaky v šupke a necháme ich vychladnúť

    Zemiakové pagáčiky - obrázok 1
  2. 2

    cesto necháme asi 45 min. vykysnúť

    Zemiakové pagáčiky - obrázok 2
  3. 3

    cesto rozvaľkáme a nastrúhame tretinu palmarínu a naň nastrúhame jeden uvarený zemiak zložíme a necháme cca 15-20 min a potom znovu rozvaľkáme zase nastrúhame časť palmarínu a druhý zemiak a to iste aj s tretím zemiakom a zbytkom palmarínu pokaždý raz nastrúhaný zemiak posolíme,/nemám fotku lebo sa mi ju podarilo asi vymazať/

  4. 4

    potom vykysnuté cesto rozvaľkáme a vykrajujeme pagáčiky

    Zemiakové pagáčiky - obrázok 4
  5. 5

    vykrojené pagáčiky potlačíme vykrajovátkom na zemiaky na šalát potom ich jemne do kolečka potlačíme rukami a potrieme rozšlahaným vajcom a posypeme kmínom / ja dávam mletý/ dáme ich na plech s papierom na pečenie

    Zemiakové pagáčiky - obrázok 5
  6. 6

    a upečieme

    Zemiakové pagáčiky - obrázok 6

Diskusia k receptu

damisa
práve pozerám slané chuťovky a vidím, že mariaklara má tiež takéto pagáče a tiež majú úspech
danculka
Ano,je ich tu viac,každá niečo do toho pridá a sú jej,aj nám veľmi chutia...
tinca
dobrý fígeľ s tým vykrajovátkom na zemiaky, máš ich pekné, na Silvestra slaného nie je nikdy dosť:)
remcula
Už jsem je dělala, mám dojem od někoho z vás tady na Vareše a měly obrovský úspěch!!
jahalno
Vynikajúce pagáčiky. Robievam často. Upečené nakrojím do 3/4 a plním rôznymi pomazánkami a dozdobím ich pestrofarebnou zeleninkou. Na Silvestra ako stvorené.
ursula4
ja už to mám za sebou-už sú napečené.Ja som na tie zemiaky dala ešte zbytok mletých škvariek-sú nadýchané,chrumkavé,proste vynikajúce.Výborný recept.Už som piekla aj od tatranky a tie sú tiež výborné.
vladkaku
... spomenula som si na svoje začiatky:-))), zemiaky som neuvarila a surové som nastrúhala, nebolo to akosi napísané v recepte, cha, cha, to boli začiatky, to boli časy, krásneho Silvestra...
sportak
Damisa, výborný recept a veľmi jednoducho podaný. Vyskúšam a určite nebudem sklamaný. Prajem zdravie do nového roka Tebe a tvojim blízkym.
janger
Tak tieto pagaciky su bez oskvarkov, tak ich vyskusam, lebo oskvarky nemam :-)...Iste si pochutname.
stanuska
Hmmmm....vyzeraju lakavo.Urcite ich vyskusam,teraz k silvestru sa urcie hodia.Prijemne sviatky prajem vsetkym....




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia