Foto: damisa
Recept som našla v časopise, vyskúšala som ho a zachutili nám a odvtedy nesmú u nás chýbať
porcia
príprava
na 180 °C
Suroviny
3 hrnčeky |
|
20 gr |
|
1 hrnček |
|
3 ks varené v šupke |
|
1 dcl |
|
10 gr |
|
10 gr |
|
10 gr |
|
1 ks na potretie |
|
250 gr |
|
Postup
-
1
urobíme kvások a z múky, oleja, soli a mlieka vypracujeme cesto, medzitým si uvaríme tri väčšie zemiaky v šupke a necháme ich vychladnúť
-
2
cesto necháme asi 45 min. vykysnúť
-
3
cesto rozvaľkáme a nastrúhame tretinu palmarínu a naň nastrúhame jeden uvarený zemiak zložíme a necháme cca 15-20 min a potom znovu rozvaľkáme zase nastrúhame časť palmarínu a druhý zemiak a to iste aj s tretím zemiakom a zbytkom palmarínu pokaždý raz nastrúhaný zemiak posolíme,/nemám fotku lebo sa mi ju podarilo asi vymazať/
- 4
potom vykysnuté cesto rozvaľkáme a vykrajujeme pagáčiky
- 5
vykrojené pagáčiky potlačíme vykrajovátkom na zemiaky na šalát potom ich jemne do kolečka potlačíme rukami a potrieme rozšlahaným vajcom a posypeme kmínom / ja dávam mletý/ dáme ich na plech s papierom na pečenie
- 6
a upečieme
- 4
varecha.pravda.sk/recepty/zemiakovo-skvarkove-pagace-foto...
varecha.pravda.sk/recepty/zemiakove-pagace-fotorecept/297...