Zemiakové pagáče (fotorecept)

Zemiakové pagáče (fotorecept)
Foto: babkamt
babkamtBabkamt, recept pridal: 15. júla 2012 18:08Ďalšie jeho recepty

V posledne dobe som piekla len samé sladké ovocné koláče. Preto som dnes upekla pre zmenu pagáče. Pôvodne som chcela robiť oškvarkové , no oškvarky sa mi už minuli.

Suroviny

17 - 20
minút
na 200 °C

Postup prípravy receptu

1

Najprv som si dala variť zemiaky v šupke. Pripravila som si hladkú múku , 3 deci vlažného mlieka , 100 ml oleja , Palmarín , soľ , jedno vajíčko do cesta a druhé na potretie pagáčov.
Zemiakové pagáče (fotorecept) - obrázok 1

2

Odvážila som 500g hladkej múky.
Zemiakové pagáče (fotorecept) - obrázok 2

3

Kvások som zarobila s trochou mlieka a cukru . V zbytku mlieka som rozmiešala 100 ml oleja a jedno vajíčko. Zarobila som vláčne cesto. Nechala som ho vykysnúť .
Zemiakové pagáče (fotorecept) - obrázok 3

4

Cesto zdvojnásobilo svoj objem.
Zemiakové pagáče (fotorecept) - obrázok 4

5

Na pomúčenej doske som ho rozvaľkala. Nastrúhala som naň polovicu Palmarínu a polovicu uvarených zemiakov.
Zemiakové pagáče (fotorecept) - obrázok 5

6

Preložila som ho ako lístkové cesto. Nechala som ho 20 minút kysnúť prikryté utierkou.Po tom som cesto znovu rozvaľkala , nastrúhala som zvyšok Palmarínu a zemiakov. Znovu som cesto poskladala do obálky. Nechala som ho kysnúť ďalších 20 minút.
Zemiakové pagáče (fotorecept) - obrázok 6

7

Potom som cesto rozvaľkala na hrúbku prsta a vykrajovala som pagáčiky.
Zemiakové pagáče (fotorecept) - obrázok 7

8

Zo skrojkov som spravila tyčinky. Rúru som zapla na 200. Pagáče som natrela vajíčkom ,celou rascou a niektoré sézamovými semienkami . Piekla som ich asi 17 - 20 minút.
Zemiakové pagáče (fotorecept) - obrázok 8



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovalo 6 ľudí (4,2 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • marianne69, 15. júla 2012 o 18:32
    pekucke a urcite dobre,zemiakove som nikdy nejedla


  • margaretka28, 15. júla 2012 o 18:58
    Vydarené pagáčiky,už nech som fit a môžem aj ja niečo upiecť,lebo mi tu robíte také chute...:-)


  • sylvinka, 15. júla 2012 o 18:59
    krásne,ako maľované,hneď by som si jeden uchmatla :-)))


  • izabella929, 15. júla 2012 o 20:06
    už som ich aj ja piekla a sú skutočne výborné.-)))vydarili sa ti.-))


  • 3sandra3, 15. júla 2012 o 20:16
    mňamkové pagáčiky... zdá sa, že ti manžel vykopal tých zemiakov viac, ako si potrebovala na bryndzáky,,, tak si začala vypekať všetko zemiakové ... hihi :-))


  • stacy77777, 15. júla 2012 o 20:28
    Vyzerajú nádherne, ešte nikdy som pagáčiky nerobila, žeby som konečne prelomila bariéru, ako pri roládach? Mala by som....


  • medulienka122, 15. júla 2012 o 20:30
    ďalší dobrý rcpt. na pagáčiky, ide do kolónky "pagáče"


  • babkamt, 15. júla 2012 o 20:40
    @3sandra3 áno , vykopal mi ich za vedro. Asi si myslel , že keby mi ich doniesol málo , musel by sa ešte raz vrátiť do záhrady.Chachacha.... @stacy77777 Ak urobíš pagáčiky raz , určite ich budeš piecť viac krát. Treba len nabrať odvahu.@izabela929 ďakujem , sú síce trochu časovo náročné , no sú dobré.


  • babkamt, 15. júla 2012 o 20:44
    @margaretka28 prajem skoré uzdravenie. Škoda , že nemôžem ponúknuť tebe a @sylvinke .


  • jahalno, 15. júla 2012 o 20:54
    Vynikajúce sú ešte plnené cesnakovou plnkou. Robila som včera na opekačku. Je to rodinná tradícia.


  • danielas, 15. júla 2012 o 21:14
    Jooój,aké krásne pagáčiky :-). Hodia sa mi,málokedy mám oškvarky a tieto Tvoje koláčiky rozprávajú....


  • vretienko263, 15. júla 2012 o 21:30
    ..ja ked nemám oškvarky, tak miesto nich dávam šunku, ktorú vidličkou rozsekám / roztlačím / a zmiešam s pamlarinom, alebo s herou..


  • margaretka28, 15. júla 2012 o 21:39
    @babkamt ,veľmi pekne dakujem.-)


  • havino, 15. júla 2012 o 22:33
    parádne, ukladám, zemiakové som ešte nerobila, vyskúšam


  • honestka, 15. júla 2012 o 22:38
    paci sa mi to vrstvenie a poskladanie cesta- urcite raz tiez vyskuam.


  • jokin, 16. júla 2012 o 08:32
    zemiakové robím ale ukladám a vyskúšam aj tvoj recept. Máš ich ozaj pekné


  • babkamt, 16. júla 2012 o 08:54
    @johalno tiež robievam aj s cesnakom. Sú výborné. @danielas ďakujem za milý komentár. @vretienko263 dobrý nápad , určite si to zapamätám. Vyskúšam podľa teba. @jokin dúfam že ti budú chutiť. Keď dodržíš postup , tak sa aj vydaria. Napíš , ako si bol s nimi spokojný.


  • valeri, 16. júla 2012 o 10:25
    Ďakujem za pripomenutie týchto pagáčikov, dávno som ich nerobila


  • grandma, 16. júla 2012 o 13:15
    Vyzerajú fantasticky, určite tak aj chutia, už aj ukladám recept.


  • sovka62, 16. júla 2012 o 18:29
    Takéto mi straaaaašne chutia, ale nepekávam ich. Občas neodolám, keď mi niekde ponúknu, jeden si dám, ale mám z nich takú kyselinu, že sa to nedá vydržať. Ale oči mi vyliezajú, hlavne na také krásne ako tieto tvoje.


  • orchidea, 16. júla 2012 o 22:13
    krásne...


  • kvietok138, 17. júla 2012 o 16:15
    skúsime a ochutnáme:-))


  • tinca, 21. júla 2012 o 13:35
    máš ich krásne, ja mám podobný rcp len iný pomer so zemiakmi, ale mám ich radšej ako škvarkové:)


  • babkamt, 22. júla 2012 o 18:55
    @tinca prvý krát som ich jedla u mojej švagrinej. Zachutili mi. Tak ich občas pečiem.@sovka62 vďaka za milé slová. Vraví sa , že z kysnutého cesta býva kyselina.


  • bedomedo60, 1. septembra 2012 o 22:21
    Skúšal so ich piecť podľa tvojho receptu doli lepšie ako škvarkové ale vnučkám sa páčili viacej tyčinky tak budem ich piect tak veď tvar nie podstatný a huť dola mňamková.Ďakujem za super recept.


  • babkamt, 4. septembra 2012 o 18:30
    @bedomedo60 máš pravdu , že na tvare nezáleží. Dôležité je to , čo sa páči vnúčatám. Ak im viac chutia tyčinky , treba im ich urobiť. Mám radosť , že sa ti recept páčil a pagáčiky sa ti vydarili a chutili.


  • jankulka79, 5. januára 2013 o 10:24
    super mňamka, len sa tak po nich zaprášilo


  • babkamt, 5. januára 2013 o 16:53
    @janulka79 , to , že sa pagáčikoch len tak zaprášilo , svedčí o tom , že vám chutili. To ma teší , že si vyskúšala môj recept. Ďakujem.


  • evitka17, 4. mája 2013 o 10:31
    mnam..dnes idem aj ja vyskusat :) moje prve slane pagaciky..lebo ja vzdy pekavam len sladke kolace.a este som neskusala na slano :) ale dietujem tak ziadne sladke nemozem .vacsinou si kupujem v obchode taketo pecivo a chuti super.i ked je kupenske :) ale vyskusam aj doma.bude toho viac a vyjde ma to lacnejsie :)


  • babkamt, 4. mája 2013 o 20:34
    @evitka17 určite ťa doma upečené vyjdú lacnejšie a máš ich aj viac . Ozvi sa ako sa ti podarili .


  • lucia2409, 23. októbra 2013 o 20:33
    robila som podľa Vás a sú neskutočne dobréééé Ďakujem za recept..:-)


  • babkamt, 24. októbra 2013 o 14:03
    @lucia2409 nemáš za čo ďakovať.Ja ďakujem tebe, že si mi napísala :-)


  • dandika1, 3. januára 2014 o 00:55
    @babkamt citam Tvoj recept na pagaciky vyzeraju fantasticky,budem ich piest,len sa chcem opytat v surovinach uvadzas dve vajicka a na potretie zase jedno,ale vpostupe uz uvadzas len dva vajicka jedno do cesta a druhe na potretie,ako ma byt spravne?Vadilo by tam vtom ceste keby tam boli dve vajicka ?Ked mozes daj vediet .VDAKA


  • babkamt, 3. januára 2014 o 08:49
    @dandika1jedno vajíčko ide do cesta , druhé je na potretie pagáčikov.


  • dandika1, 3. januára 2014 o 22:48
    @babkamt dakujem ja som si to zle vysvetlila uz je vsetko OK uz su ulozene najblizsie vyskusam...VDAKA:::


  • zofiac, 28. februára 2014 o 19:48
    Práve sa pečú - budú na fašiangy :-)


  • babkamt, 1. marca 2014 o 20:11
    @zofiac ďakujem ,že skúšaš môj recept:-)



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Medovníková chalúpka v rozprávkovom lese
- Inzercia -
Medovníková chalúpka sa skrýva v lese. A viete, že aj vy v kuchyni môžete takéto rozprávkové lesy chrániť? Celkom jednoducho – správnymi surovinami, ktoré pri varení používame.

Rúra na pečenie: Nie je už len obyčajná pec
Vianoce – obdobie, kedy naše rúry na pečenie nemajú čas na oddych, sa pomaly blížia. Ak uvažujete o kúpe novej rúry, pomôžeme vám článkom, v ktorom si prečítate, aké parametre si máte pri ich výbere všímať, aby vám to dobre pieklo.

Prvá adminka Varechy Sandra: Varecha bola pre mňa obrovská škola
Prvá adminka Varechy Sandra Bombošová spomína na začiatky Varechy, obľúbené recepty a prezradila nám tiež, čo jej práca vo Varecha.sk dala.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 43/2014: Slovensko na tanieri (3) Slovensko na tanieri (3)
Časopis Varecha v piatok 24. októbra v denníku Pravda.


TOPlist