Zemiakové pagáče fotorecept

babkamtBabkamt, 65 ročná žena, Chorvátsky Grob, 15. júla 2012 18:08
Ďalšie jej recepty »

Zemiakové pagáče (fotorecept)Foto: babkamt

V posledne dobe som piekla len samé sladké ovocné koláče. Preto som dnes upekla pre zmenu pagáče. Pôvodne som chcela robiť oškvarkové , no oškvarky sa mi už minuli.

17 - 20 min
na 200 °C

Suroviny

Postup prípravy

  1. 1

    Najprv som si dala variť zemiaky v šupke. Pripravila som si hladkú múku , 3 deci vlažného mlieka , 100 ml oleja , Palmarín , soľ , jedno vajíčko do cesta a druhé na potretie pagáčov.

    Zemiakové pagáče (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Odvážila som 500g hladkej múky.

    Zemiakové pagáče (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Kvások som zarobila s trochou mlieka a cukru . V zbytku mlieka som rozmiešala 100 ml oleja a jedno vajíčko. Zarobila som vláčne cesto. Nechala som ho vykysnúť .

    Zemiakové pagáče (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Cesto zdvojnásobilo svoj objem.

    Zemiakové pagáče (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Na pomúčenej doske som ho rozvaľkala. Nastrúhala som naň polovicu Palmarínu a polovicu uvarených zemiakov.

    Zemiakové pagáče (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Preložila som ho ako lístkové cesto. Nechala som ho 20 minút kysnúť prikryté utierkou.Po tom som cesto znovu rozvaľkala , nastrúhala som zvyšok Palmarínu a zemiakov. Znovu som cesto poskladala do obálky. Nechala som ho kysnúť ďalších 20 minút.

    Zemiakové pagáče (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Potom som cesto rozvaľkala na hrúbku prsta a vykrajovala som pagáčiky.

    Zemiakové pagáče (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Zo skrojkov som spravila tyčinky. Rúru som zapla na 200. Pagáče som natrela vajíčkom ,celou rascou a niektoré sézamovými semienkami . Piekla som ich asi 17 - 20 minút.

    Zemiakové pagáče (fotorecept) - obrázok 8
ohodnoť recept:
Hlasovalo 16 ľudí (4,7 hviezdičiek)
Recept je zaradený do tagov:


TOPlist