Zemiakové pagáče (fotorecept)

Zemiakové pagáče (fotorecept)
Foto: babkamt
babkamtBabkamt, recept pridal: 15. júla 2012 18:08Ďalšie jeho recepty

V posledne dobe som piekla len samé sladké ovocné koláče. Preto som dnes upekla pre zmenu pagáče. Pôvodne som chcela robiť oškvarkové , no oškvarky sa mi už minuli.

Suroviny

17 - 20
minút
na 200 °C

Postup prípravy receptu

Najprv som si dala variť zemiaky v šupke. Pripravila som si hladkú múku , 3 deci vlažného mlieka , 100 ml oleja , Palmarín , soľ , jedno vajíčko do cesta a druhé na potretie pagáčov.
Zemiakové pagáče (fotorecept) - obrázok 1

Odvážila som 500g hladkej múky.
Zemiakové pagáče (fotorecept) - obrázok 2

Kvások som zarobila s trochou mlieka a cukru . V zbytku mlieka som rozmiešala 100 ml oleja a jedno vajíčko. Zarobila som vláčne cesto. Nechala som ho vykysnúť .
Zemiakové pagáče (fotorecept) - obrázok 3

Cesto zdvojnásobilo svoj objem.
Zemiakové pagáče (fotorecept) - obrázok 4

Na pomúčenej doske som ho rozvaľkala. Nastrúhala som naň polovicu Palmarínu a polovicu uvarených zemiakov.
Zemiakové pagáče (fotorecept) - obrázok 5

Preložila som ho ako lístkové cesto. Nechala som ho 20 minút kysnúť prikryté utierkou.Po tom som cesto znovu rozvaľkala , nastrúhala som zvyšok Palmarínu a zemiakov. Znovu som cesto poskladala do obálky. Nechala som ho kysnúť ďalších 20 minút.
Zemiakové pagáče (fotorecept) - obrázok 6

Potom som cesto rozvaľkala na hrúbku prsta a vykrajovala som pagáčiky.
Zemiakové pagáče (fotorecept) - obrázok 7

Zo skrojkov som spravila tyčinky. Rúru som zapla na 200. Pagáče som natrela vajíčkom ,celou rascou a niektoré sézamovými semienkami . Piekla som ich asi 17 - 20 minút.
Zemiakové pagáče (fotorecept) - obrázok 8



Páči sa ti tento recept?
Fejsbukni
Z technických príčin je momentálne hviezdičkovanie receptov nedostupné. Pokiaľ chcete vyjadriť, že sa vám recept páči, lajknite ho zatiaľ na facebooku, alebo napíšte komentár do diskusie. Vaša Varecha.sk



Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

37 komentárov k receptu
  • marianne69, 15. júla 2012 o 18:32
    pekucke a urcite dobre,zemiakove som nikdy nejedla


  • margaretka28, 15. júla 2012 o 18:58
    Vydarené pagáčiky,už nech som fit a môžem aj ja niečo upiecť,lebo mi tu robíte také chute...:-)


  • sylvinka, 15. júla 2012 o 18:59
    krásne,ako maľované,hneď by som si jeden uchmatla :-)))


  • izabella929, 15. júla 2012 o 20:06
    už som ich aj ja piekla a sú skutočne výborné.-)))vydarili sa ti.-))


  • 3sandra3, 15. júla 2012 o 20:16
    mňamkové pagáčiky... zdá sa, že ti manžel vykopal tých zemiakov viac, ako si potrebovala na bryndzáky,,, tak si začala vypekať všetko zemiakové ... hihi :-))


  • stacy77777, 15. júla 2012 o 20:28
    Vyzerajú nádherne, ešte nikdy som pagáčiky nerobila, žeby som konečne prelomila bariéru, ako pri roládach? Mala by som....


  • medulienka122, 15. júla 2012 o 20:30
    ďalší dobrý rcpt. na pagáčiky, ide do kolónky "pagáče"


  • babkamt, 15. júla 2012 o 20:40
    @3sandra3 áno , vykopal mi ich za vedro. Asi si myslel , že keby mi ich doniesol málo , musel by sa ešte raz vrátiť do záhrady.Chachacha.... @stacy77777 Ak urobíš pagáčiky raz , určite ich budeš piecť viac krát. Treba len nabrať odvahu.@izabela929 ďakujem , sú síce trochu časovo náročné , no sú dobré.


  • babkamt, 15. júla 2012 o 20:44
    @margaretka28 prajem skoré uzdravenie. Škoda , že nemôžem ponúknuť tebe a @sylvinke .


  • jahalno, 15. júla 2012 o 20:54
    Vynikajúce sú ešte plnené cesnakovou plnkou. Robila som včera na opekačku. Je to rodinná tradícia.


  • danielas, 15. júla 2012 o 21:14
    Jooój,aké krásne pagáčiky :-). Hodia sa mi,málokedy mám oškvarky a tieto Tvoje koláčiky rozprávajú....


  • vretienko263, 15. júla 2012 o 21:30
    ..ja ked nemám oškvarky, tak miesto nich dávam šunku, ktorú vidličkou rozsekám / roztlačím / a zmiešam s pamlarinom, alebo s herou..


  • margaretka28, 15. júla 2012 o 21:39
    @babkamt ,veľmi pekne dakujem.-)


  • havino, 15. júla 2012 o 22:33
    parádne, ukladám, zemiakové som ešte nerobila, vyskúšam


  • honestka, 15. júla 2012 o 22:38
    paci sa mi to vrstvenie a poskladanie cesta- urcite raz tiez vyskuam.


  • jokin, 16. júla 2012 o 08:32
    zemiakové robím ale ukladám a vyskúšam aj tvoj recept. Máš ich ozaj pekné


  • babkamt, 16. júla 2012 o 08:54
    @johalno tiež robievam aj s cesnakom. Sú výborné. @danielas ďakujem za milý komentár. @vretienko263 dobrý nápad , určite si to zapamätám. Vyskúšam podľa teba. @jokin dúfam že ti budú chutiť. Keď dodržíš postup , tak sa aj vydaria. Napíš , ako si bol s nimi spokojný.


  • valeri, 16. júla 2012 o 10:25
    Ďakujem za pripomenutie týchto pagáčikov, dávno som ich nerobila


  • grandma, 16. júla 2012 o 13:15
    Vyzerajú fantasticky, určite tak aj chutia, už aj ukladám recept.


  • Reklama (za ňou pokračuje ešte 18 komentárov)
  • sovka62, 16. júla 2012 o 18:29
    Takéto mi straaaaašne chutia, ale nepekávam ich. Občas neodolám, keď mi niekde ponúknu, jeden si dám, ale mám z nich takú kyselinu, že sa to nedá vydržať. Ale oči mi vyliezajú, hlavne na také krásne ako tieto tvoje.


  • orchidea, 16. júla 2012 o 22:13
    krásne...


  • kvietok138, 17. júla 2012 o 16:15
    skúsime a ochutnáme:-))


  • tinca, 21. júla 2012 o 13:35
    máš ich krásne, ja mám podobný rcp len iný pomer so zemiakmi, ale mám ich radšej ako škvarkové:)


  • babkamt, 22. júla 2012 o 18:55
    @tinca prvý krát som ich jedla u mojej švagrinej. Zachutili mi. Tak ich občas pečiem.@sovka62 vďaka za milé slová. Vraví sa , že z kysnutého cesta býva kyselina.


  • bedomedo60, 1. septembra 2012 o 22:21
    Skúšal so ich piecť podľa tvojho receptu doli lepšie ako škvarkové ale vnučkám sa páčili viacej tyčinky tak budem ich piect tak veď tvar nie podstatný a huť dola mňamková.Ďakujem za super recept.


  • babkamt, 4. septembra 2012 o 18:30
    @bedomedo60 máš pravdu , že na tvare nezáleží. Dôležité je to , čo sa páči vnúčatám. Ak im viac chutia tyčinky , treba im ich urobiť. Mám radosť , že sa ti recept páčil a pagáčiky sa ti vydarili a chutili.


  • jankulka79, 5. januára 2013 o 10:24
    super mňamka, len sa tak po nich zaprášilo


  • babkamt, 5. januára 2013 o 16:53
    @janulka79 , to , že sa pagáčikoch len tak zaprášilo , svedčí o tom , že vám chutili. To ma teší , že si vyskúšala môj recept. Ďakujem.


  • evitka17, 4. mája 2013 o 10:31
    mnam..dnes idem aj ja vyskusat :) moje prve slane pagaciky..lebo ja vzdy pekavam len sladke kolace.a este som neskusala na slano :) ale dietujem tak ziadne sladke nemozem .vacsinou si kupujem v obchode taketo pecivo a chuti super.i ked je kupenske :) ale vyskusam aj doma.bude toho viac a vyjde ma to lacnejsie :)


  • babkamt, 4. mája 2013 o 20:34
    @evitka17 určite ťa doma upečené vyjdú lacnejšie a máš ich aj viac . Ozvi sa ako sa ti podarili .


  • lucia2409, 23. októbra 2013 o 20:33
    robila som podľa Vás a sú neskutočne dobréééé Ďakujem za recept..:-)


  • babkamt, 24. októbra 2013 o 14:03
    @lucia2409 nemáš za čo ďakovať.Ja ďakujem tebe, že si mi napísala :-)


  • dandika1, 3. januára 2014 o 00:55
    @babkamt citam Tvoj recept na pagaciky vyzeraju fantasticky,budem ich piest,len sa chcem opytat v surovinach uvadzas dve vajicka a na potretie zase jedno,ale vpostupe uz uvadzas len dva vajicka jedno do cesta a druhe na potretie,ako ma byt spravne?Vadilo by tam vtom ceste keby tam boli dve vajicka ?Ked mozes daj vediet .VDAKA


  • babkamt, 3. januára 2014 o 08:49
    @dandika1jedno vajíčko ide do cesta , druhé je na potretie pagáčikov.


  • dandika1, 3. januára 2014 o 22:48
    @babkamt dakujem ja som si to zle vysvetlila uz je vsetko OK uz su ulozene najblizsie vyskusam...VDAKA:::


  • zofiac, 28. februára 2014 o 19:48
    Práve sa pečú - budú na fašiangy :-)


  • babkamt, 1. marca 2014 o 20:11
    @zofiac ďakujem ,že skúšaš môj recept:-)



Pridaj komentár:

Prihlás sa prezývkou z Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk:



Nemáš registráciu na Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk? Registrácia

Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Aktuálne súťaže

Vyhodnotenie súťaže o najkrajšiu kraslicu
Prezrite si TOP 10 kraslíc, ktoré sa vám najviac páčili.

SÚŤAŽ: Nie je želatína ako želatína! + VÝSLEDKY SÚŤAŽE
Veľká noc je náročným obdobím pre každú gazdinku. Dr.Oetker má teraz pre vás dvoch pomocníkov, s ktorými budú vaše jedlá ozdobou sviatočného stola.

TOP 15 - Najlepšie recepty mesiaca marec 2014
Najlepšie recepty mesiaca marec. Pozrite si TOP 15 receptov, ktoré sa vám najviac páčili.


Magazín

Veľkonočný jazyk
Hovädzí jazyk, údený i neúdený, je veľká pochúťka. Môžete ho konzumovať „len tak“, uvarený a nakrájaný, s cviklou, čerstvým chrenom, duseným medvedím cesnakom alebo červenou kapustou.

Veľká noc v Egypte
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. Náš seriál uzatvára Janaalizibolenova z Egypta.

Veľká noc v Nemecku
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. Dnes Elixir z Nemecka.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 17/2014: Morka na tanieri Morka na tanieri
Časopis Varecha vo piatok 25. apríla 2014 v denníku Pravda.


TOPlist