Zemiakové krokety

Zemiakové mrkvičky (fotorecept)

Autor receptu: tejaja

Ak hľadáte peknú prílohu k mäsu alebo len máte chuť sa pri varení aj zabaviť, nachystajte rodine takéto mrkvičky. Určite potešíte najmä deti.

4
porcie
30 (+ varenie zemiak minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. V šupke uvarené zemiaky ošúpeme a najemno nastrúhame. Pridáme 1 vajce, múku a soľ a vypracujeme cesto.
  2. Z cesta tvoríme "mrkvičky“ asi 10-12 cm dlhé.
  3. Obalíme ich v rozšľahanom vajíčku a strúhanke.
  4. Vyprážame ich zo všetkých strán na oleji.
  5. Do mrkvičiek zapichneme kúsok vňate.
  6. Hneď teplé podávame ako prílohu namiesto klasicky pripravených zemiakov, najlepšie sa hodia k mäsu s omáčkou.