Zemiakové krokety
Zemiakové mrkvičky (fotorecept)
Autor receptu: tejaja
Ak hľadáte peknú prílohu k mäsu alebo len máte chuť sa pri varení aj zabaviť, nachystajte rodine takéto mrkvičky. Určite potešíte najmä deti.
4 porcie |
30 (+ varenie zemiak minút príprava |
Postup
- V šupke uvarené zemiaky ošúpeme a najemno nastrúhame. Pridáme 1 vajce, múku a soľ a vypracujeme cesto.
- Z cesta tvoríme "mrkvičky“ asi 10-12 cm dlhé.
- Obalíme ich v rozšľahanom vajíčku a strúhanke.
- Vyprážame ich zo všetkých strán na oleji.
- Do mrkvičiek zapichneme kúsok vňate.
- Hneď teplé podávame ako prílohu namiesto klasicky pripravených zemiakov, najlepšie sa hodia k mäsu s omáčkou.